רק להיום
אמון בחונך

../images/Emo23.gifרק להיום../images/Emo221.gifאמון בחונך../images/Emo23.gif

אמון בחונך - שווה את הסיכון
"חונך הוא... מישהו שאנו יכולים לסמוך עליו ויכולים לשתף אותו במה שעבר עלינו בחיים..."
רעיון החונכות יכול להיות חדש לנו. חיינו שנים רבות בלי כיוון, סמכנו רק על האינטרס שלנו, חשדנו בכל אחד, לא סמכנו על איש. עכשיו אנו לומדים לחיות בהחלמה ואנו מגלים כי אנו זקוקים לעזרה. אנו כבר לא יכולים לעשות את זה לבד; עלינו לקחת את הסיכון ולסמוך על אדם אחר. לעתים קרובות, אדם זה הוא החונך שלנו - מישהו שאנו מכבדים, שאנו מזדהים אתו, שיש לנו סיבות טובות לתת בו אמון.
אנו נפתחים בפני החונך, וכך נוצר קשר בינינו. אנו מגלים את הסודות שלנו לחונך, ומפתחים אמון בכך שהוא לא יסגיר את הסודות האלה. אנו משתפים אותו בדאגות שלנו ולומדים להעריך את הניסיון של החונך. אנו משתפים אותו בכאב שלנו ואנו זוכים באהדה. אנו לומדים להכיר אותו, לכבד אותו, לאהוב אותו. ככל שאנו סומכים יותר על החונך שלנו, כך אנו לומדים לסמוך יותר על עצמנו. אמון עוזר לנו להתרחק מהחיים של פחד, מבוכה, חשדנות ובלבול. בהתחלה, אנו חושבים שמסוכן לתת אמון במכור אחר. אבל אמון זה הוא אותו עקרון שאנו מיישמים ביחסינו עם הכוח העליון - מסוכן או לא, הניסיון שלנו אומר לנו שאנחנו לא יכולים בלי זה. וככל שאנו מסתכנים ונותנים אמון בחונך שלנו, כך נרגיש טוב יותר עם החיים שלנו.
רק להיום:
אני רוצה לגדול ולהשתנות. אסתכן ואתן אמון בחונך ואזכה בגמול של השיתוף. אוהבים

../images/Emo203.gifאומץ לשנות../images/Emo20.gifאחריות../images/Emo203.gif

אחריות
כשהגעתי לנר-אנון, לא הי לי ברור מה היה נתון לאחריותי ומה לא. היום, אחרי הרבה עבודת צעדים, לדעתי, אלה הם הדברים שנתונים לאחריותי: שמירה על ראש פתוח; התנתקות עם אהבה; שחרור מכעסים ומטינות; השתתפות בפגישות נר-אנון ושמירה על קשר עם חברי האגודה; ציפיות מציאותיות; החלטות בריאות; אסירות-תודה על הטוב שנפל בחלקי. יש לי אחריות לגבי אחרים: לקבל בברכה חברים; לבצע שירותים כלשהם; להבין שזכותם של אחרים לחיות את חייהם; להקשיב, לא רק באמצעות אוזניי, אלא גם עם הלב; ולהתחלק עם אחרים גם בשמחותיי וגם בסבלי.
שימושו של המכור האהוב עליי, המפוכחות שלו, עבודתו, נקיונו, הדיאטה שלו, בריאות השיניים שלו, או כל דבר אחר שבחר בו, כל אלה הם לא באחריותי. האחריות שכן מוטלת עליי היא - להתנהג אל האדם הזה עם יחס של כבוד, בעדינות, ועם אהבה. בדרך זו נוכל שנינו להתקדם ולהתגבר.
“יש לי אחריות ראשונית כלפי עצמי: להפוך את עצמי לבן-אדם הטוב ביותר שביכולתי להיות. אז, ורק אז יהיה לי משהו בעל ערך להתחלק עם אחרים"
תזכורת להיום:
כיום, כאשר קורה ואני מתפתה להתערב במשהו שהוא לא מענייני, יש ביכולתי לחפש דרך שתעזור לי להשגיח על עצמי. אוהבים

שטול1

New member
ערב טוב

ערב טוב ים של אסירות תודה על עוד יום מנוהל ונקי

שטול1

New member
החלמה וזוגיות - שיתוף

המכור בחברת עצמו פוטנציאל למצב סיכון כך למדתי סתחילת הדרך. עם הסתיגות לגבי השנה הראשונה. כיוון שהתכנית מניחה שבשנה הראשונה קופצים על החבר החדש כל מיני ארועים ומצבי רוח משתנים חדשות לבקרים ולעיתים גם מאוחר בלילה. לכן רצוי לייצב קצת סדר יום ארגון מחשבה (רצוי חיובית) וביקורים סדירים בחדר. להתרגל לרעיון של חיים מסודרים יותר לדרך שונה מהרגלי העבר. משימות לא פשוטות כלל ועיקר הוסף לזה מעורבות ריגשית ויצרת פוטנציאל לסמטוכה בהחלמה. כל האמור לעיל אינו כולל יוצאים מין הכלל ויש מקרים שזה אפילו מצליח לאורך זמן. אבל בשלב מסוים הרי כולנו בני אדם כולל צרכים אנושיים לחלוטין קצת אהבה וזוגיות חיי שיתוף מישהו לחלוק עימו את תלאות היומיום ואולי לטפח את הדור הבא לתורה מצוות ומעשים טובים. כל זה טוב ויפה למי שזה מתאים לו(לה). לי אישית בשלב הזה כל הסיפור של זוגיות אינו על סדר היום שלי. אולי משום שעוד לא סיימתי לפתור בעיות אישיות רלוונטיות לנושא ואולי מפחד לקחת אחריות. כל הסיבות האפשריות עולות השכם והערב בדיונים עם החונך וברוח התכנית אני לא מוצא טעם להקדים את המאוחר. שהרי כבר שנים התרגלתי להתאזר בסבלנות ואני מאמין שאלוהים יעזור בזמן שלו ובינתיים אני מצליח להנות מהנקיון גם בלי זוגיות. אבל אני לא פוסל על הסף אפשרות לשנוי המצב בעתיד. ובמילים אחרות תן לזמן זמן. תודה שהקשבתם. אוהבים (לא על רקע רומנטי) שטול

../images/Emo23.gifהחלמה וזוגיות

קוראת את דבריך שטול יקר, וכל כך מתחברת.. הצורך בזוגיות הוא יומיומי עבורי. הוא משהו חזק ותובע התייחסות כמעט כל דקה, כאילו.. לו יכולתי לתת לכך תשומת לב מספקת אני לא בטוחה שיכולתי לספור כמה פעמים ביום עולות בי מחשבות על זוגיות.. על אהבה, על מגע פיזי.. אותם צרכים עליהם דיברת בכותרות ראשיות כאלה. בניגוד אליך ידידי, זה לא שאני לא מוצאת טעם להקדים את המאוחר.. אני מזהה את הפחד הגדול שלי מהמקום הזה של להיות בת זוג עכשיו. כן, אני מספרת שאני לומדת ליהנות מהלבד וכל מיני כאלה, אבל עמוק בפנים אני יודעת בכנות שלי שאני הולכת "הפוך על הפוך".. כלומר, במקום להתמקד ולהעצים את הצורך הזה, אני מתמקדת בלבד, בורחת מהצורך הזה כי אני פוחדת ממנו. אני פוחדת להגיע למצב של ביטול עצמי שוב בשם האהבה וההרמוניה, כמו שעשיתי בעצם עד עכשיו. אז קראתי לזה "אני אוהבת".. היום אני יודעת שזה לא ממש אמיתי. היום אני יודעת שאותן "בעיות אישיות רלוונטיות" שציינת, לפחות מבחינתי הם הפחדים שלי, הם הצורך בריצוי אחרים, דפוסי ההתנהגות של קורבן שאליהם אני כל כך פוחדת לחזור. אני מאד מאמינה באהבה, אני מאמינה שאהבה היא התרופה לכל התחלואים האפשריים, ואני יודעת יחד עם זה, שעד שלא אוהב את עצמי לא אוכל לאהוב או להיות נאהבת ע"י מישהו אחר. בעבר, כשאמרו לי שאוהבים אותי, נהניתי לכאורה. עמוק בפנים לא באמת הבנתי מה יש לאהוב בי, הייתי בטוחה שרוצים ממני משהו בתמורה לאותה אהבה וככה פעלתי, מאז אני זוכרת את עצמי. בתוכי כל כך השתוקקתי לחוות רגשות עזים, עד שבלי משים הגעתי למקומות שלא הייתה לי כוונה להגיע אליהם. וכבר אמרו פעם – הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות. אז כן... אני נמנעת מלהתעמק בצורך הזה בזוגיות.. אני יודעת שיבוא יום ואצטרך להתמודד גם עם זה.. הרבה יותר מהר ממה שאני מאפשרת לעצמי ויחד עם זה.. לוחשת לעצמי שקודם באמת צריכה לברר מה אני מכילה.. ל"טוב" ול"רע", מה אני מוכנה להמשיך ולאמץ וממה אני רוצה להיפרד... מה יש לי לתת ומה הייתי רוצה לקבל, באיזו דרך, כמה ולמה, כל מיני כאלה שמשאירים אותי לבד בינתיים, עם כל התסכול שבזה. תודה על ההזדמנות לחלוק ולשתף בנושא הזה. אוהבים

שטול1

New member
בוחרת יקרה ../images/Emo24.gif

רבי עקיבא אומר "ואהבת לרעך כמוך" ומפרשים חז"ל: לפני שתדע כיצד לאהוב את רעך אתה חייב ללמוד כיצד לאהוב את עצמך. זה נשמע פשוט אבל זה לוקח לי המון זמן. מאידך עזרת לי להתקדם מעט בהגדרות של אותן "בעיות אישיות רלוונטיות". אז הנה יש לי די עבודה לעשות עם החונך והמטפל כדי להתקדם עוד קצת בדרך לחיים נורמטיביים "לא התמכרנו ביום אחד אז זכרו עשו זאת צעד אחר צעד" תודה אוהבים שטול

תחשבו עלי הערב בבקשה ../images/Emo140.gif

מוסרת שאני א. חסרת אונים מול האוכל ומכורה לו קשות, מוסרת לך אלי את הכאבים שאני חווה בברכיים, מוסרת את קשיי המשימה והקושי לעשות דברים שבעבר עשיתי בקלות. מוסרת את הלחץ דם המטורף שאילץ אותי לקחת אתמול מינון גבוה יותר של תרופות. מוסרת מימצא בבדיקות שמטריד אותי. מוסרת את הקושי להתמודד עם הדכאון של בני והאלימות המילולית של בתי. מוסרת את הכל לטיפולך. בעוד שעה אנחנו יוצאים לארוע של מישהו מהעבודה. כשאני מנסה להמנע מאוכל מגיעות מחשבות אובססיביות על שתיית אלכוהול. מזכירה לעצמי שאלכוהול הוא חומר מסוכן עבורי בגלל התרופות שאני לוקחת, אני לא יכולה לשתות "רק קצת"ואם אלגום לגימה אחת מהר מאוד אגמור בקבוק יין שלם שיגרום לי להרגיש שאני הולכת למות כמו שבעבר קרה לי. מזכירה לעצמי את הפחד שחוויתי שאני הולכת למות כשבפעם האחרונה שתיתי בלי מעצורים. זה לא צחוק. זו באמת סכנת חיים עבורי בגלל הלחץ דם והתרופות. היום אני עושה הכל למען ההחלמה שלי. כותבת למאמנת ומתחייבת על תכנית אוכל שקולה ומדודה, קוראת בספרות, משוחחת עם חברות, מוכנה ללכת לפחות ל-3 פגישות בשבוע, נמנעת מעימותים עם הילדים, שמה את עצמי במקום חשוב יותר כי אמא טובה זו אמא שטוב לה. מוסרת את כל כולי להשגחת אלוהים. מתפללת לעבור את הארוע בערב בהמנעות מחומרים ואלכוהול. תודות תודה לבוקר של אחרי יום נקי תודה על הפגישות של אתמול ושלשום - כמה כח שקיבלתי מהן!!!! תודה על שהלכתי למרות החשש לא להכיר אף אחד ופגשתי שם הרבה פנים מוכרים ומחייכים. תודה על המון מסר של החלמה ואחווה. תודה על ההרצאה מחר בבוקר שנפלה עלי משמיים תודה על שאינני מרגישה רגשות אשם על שבחרתי ללכת לפגישה בערב במקום לעזור לבתי בשיעורי הבית (אמרתי לה מראש שאם היא זקוקה לעזרה אז יש את השעות המתאימות לכך ובערב אני יוצאת). תודה על שלא ויתרתי על עצמי. ממש לא מובן מאליו. תודה על החיבוקים והנשיקות של בני הבוקר, תודה על הנוכחות הקסומה שלו בחיי. תודה על בעלי שעושה הכל כדי לתמוך ולעזור, גם כשהוא מאוד עייף ותודה על שהוא מעודד אותי ללכת לכמה שיותר פגישות ואפילו להסיע אותי אליהן. תודה על ארוחת בוקר המנעותית וטעימה תודה על שיזמתי אתמול כמה שיחות טלפון תודה על השיחה בערב עם המאמנת המקסימה שלי תודה על ההליכה הבוקר ועל ההליכה אתמול לפגישה ובחזרה תודה על שהיום אנחנו הולכים לחתונה בערב ואני מאמינה שאדבוק בהמנעות שלי ויהי מה תודה על כל הפעולות שאני עושה למען עצמי תודה על שמחר יום שישי ויש לי שפע של תכניות לסוף שבוע תודה על התכניות לחופשת פסח תודה על יחסים לא תלותיים עם אמי- איזה שחרור! אוהבת אתכם וזקוקה לכם. תחזיקו לי אצבעות בבקשה הערב. רק להיום בלי חומרים משום סוג שהוא.

אחרי שקראתי והזדהיתי

אני מחזיק לך אצבעות,אבל מאמין מאוד בתוכנית ויודע שהיא עובדת כשעובדים אותה ,כמו שעשית כאן במסירה ואסירות התודה. נכון שעברת את האירוע בשלום..? תודה לך על השיתוף עזרת לי היום.

תודה כולכם. אתם מקסימים ../images/Emo24.gif

עברתי את האירוע בשלום!!!! לא מאמינה. פעם ראשונה שזה קורה. נעזרתי המון במאמנת ובחברות. רק ביחד זה עובד. רק להיום 3 ימים בנקיון. ממש לא מובן מאליו. אוהבת אתכם

למעלה