שאלה לפורום בנושא שמות משפחה

mother1

New member
../images/Emo23.gif שאלה לפורום בנושא שמות משפחה

שלמות , אנחנו זוג בפרק ב' וגרים יחד כשנה וחצי . לכל אחד מאיתנו ילד מפרק א' . לכן גם נשארתי עם שם משפחתי מנחשואיי - כדי שלי ולבני יהיה אותו שם משפחה ( וגם כי אהבתי את השם ... סתם!) עכשיו אני בהריון , אנו לא מתכוונים להנשא וכך יוצא שהרך הילוד ישא את שם משפחתי הנוכחי - שהוא שמו של אקסי ! מה הנוהל במקרים כאלו ? האם בילד יקבל את שם משפחתו של אביו או שלי ? המציאות עולה על כל דמיון כנראה ... אשמח לכל דעה רלוונטית .

אם תרצו

יהיה לו את השם שלך,אם תרצו יהיה לו את השם שלו ואם תרצו אפשר גם את שני השמות יחד

פרח 11

New member
לא נראה לי

שהתינוק יכול לקבל את שם המשפחה של האקס שלה. או שאני טועה?

סול11

New member
דווקא כן../images/Emo39.gif

תלוי רק בך התינוק יכול לקבל את שם משפחתך, או את שם משפחתו של אביו.

החתולית

New member
שמות מכל קצוות הקשת

אתם יכולים לבחור לרך הנולד שלכם :) האמת היא שאני חזרתי להשתמש בשמי המקורי, עוד לפני שסיימנו את הליכי הגירושים (כמובן שבמשרד הפנים שיניתי רק אחרי שהייתי אני באופן חוקי). כך לי יש שם משפחה אחד, לבני יש שם אחר (שם אביו), ואם ייוולד לי עוד ילד, הרי שהוא ישא את שם אביו (הבחור המורכב שלי). זה נראה לי נכון ופשוט, כי אני מאמינה שאם לא מסבכים את הדברים, הם מתקבלים כפשוטם. אתם יכולים לבחור כאוות נפשכם, אבל אני מרשה לעצמי להציע שהרך הנולד ישא את שם אביו ולא את שם הלשעבר שלך שאין לו כל קשר אליו. וכמובן... שיהיה במזל :)

בלגן...

אוקיי. בואי נראה אם הבנתי נכון. את היית נשואה בעבר ועדיין נושאת את שמו של האקס. הגיוני. עכשיו את עם פרק ב' ואת בהיריון. את יוצאת מנקודת הנחה שלילד יהיה שם המשפחה שלך, וזה אומר - השם של האקס. זה נכון, אבל עד כמה שאני יודעת, אם האב ידוע ושני ההורים מסכימים שלילד יהיה שם המשפחה של האב - כך יהיה. זה בעצם לא שונה כל כך מהמצב בו אשה נשואה לא לקחה את שם המשפחה של בעלה, אבל הילדים כמובן מקבלים את שם האב. סתם בשביל הקטע, אספר לך שאני שמרתי על שם משפחתו של האקס כשהתגרשנו (עניין הילדים) וכאשר נשאתי בשנית לקחתי את שמו של בעלי יחד עם השם הקודם שלי, כך שהיום יש לי שני שמות משפחה ואף אחד מהם לא "שלי מהבית". מה שכן, כאשר נרשמתי ככה במשרד הפנים ורציתי לשנות משהו באיות השם שהיה לי לפני החתונה - דהיינו, שמו של האקס - לא נתנו לי, כי זה לא השם שלי, זה השם שלו... במשרד הפנים שלנו, אכן המציאות עולה על כל דמיון! שיהיה לך בשעה טובה ומוצלחת.

../images/Emo127.gifעם גירושי

החלפתי את שם משפחתי לשם מהילדות. לילדים כמובן שהשארתי את שם המשפחה של האבא כדי לא לגרום חלילה לפירוד. לדעתי את יכולה בשקט לשנות לשם משפחתו של בעלך או כמו שהרבה היום נוהגים שלך ושלו ביחד לשניכם

ליזי38

New member
אז ככה

אצלי פרק ב ללא נישואין, ילדיי אם שם משפחתו של אביהם, אני חזרתיי לשם נעוריי ופיקצו שלנו נושא בגאווה את שם משפחתו של אביו (בן זוגי) לאחר הלידה בעת רישום הילד בבית חולים האב יכול לחתום על הכרה באבהות ואז שם משפחתו הוא כשל האב, כמו כן את יכולה לרשום אותו על שם משפחתך, הכל כרצונכם

זו דעתי

על הילד לשאת את שם משפחתו של אביו. אותי זה היה מאוד מקומם לו בני לא היה נושא את שמי. אני תמה שאת מעלה זו על דעתך בכלל... אני מאחל לך הריון קל ונעים. ובכלל תמיד אני שמח לשמוע על נשים הרות (אשתי שמחה אותי בידיעה זו לפני שבועיים...)

עלה תאנה, איך הגנבת ?../images/Emo65.gif

את הידיעה הזו בסוף ההודעה שלך. מזל טוב צעיר וקטן, שרק ימשיכו להיות בשורות טובות והריון "משעמם" וקל. שמחה בשמחתך

כן, כך דרך אגב...../images/Emo48.gif

מה.. אפתח שרשור? ותודה לכן. ובקרוב אצל כל אחת מכן. אמן!

rolan

New member
מממממממממ א ו ה ב ת ../images/Emo23.gif

תינוקות... איזה יופי עלה
מזל טוב ושיהיה בכייף
יווווווו אנחנו צריכים כבר יעוץ לתינוקות... יש לנו כבר תינוקות שנולדו כאלה שבדרך
אפשר שנהיה הדודים

תינוקות?אצל הילדים

כמה נחמד להיות סבתא.נהנים מהעיקר וכל הריצות לקופח ואוכל על הילדים

למעלה