שיתוף בחלק מהמסר שהיה באסיפת נשים היום

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifשיתוף בחלק מהמסר שהיה באסיפת נשים היום

שלום אחים ואחיות
אולי חלקכם יודע..אבל הסקירה המהירה הזו כלכך מאירה לפעמים..ומזכירה לנו כמה גדול הוא אדוננו. בארבעת הבשורות, מוצג ישוע, כל פעם באור שונה..ומיוחד..וכל צד משלים את האחר.. בבשורה על פי מתי, אנו רואים את ישוע, המלך בן דוד, בשורה שנכתבה במובן מסויים ליהודים ולחינוך הדתי שידעו, שעונה על הציפייה והמתנה שלהם לבוא המשיח, כמובטח בנבואות. בבשורה על פי מורקוס, אנו רואים את ישוע שבא לשרת, הצנוע מלא החמלה והרצון לעזור.. בבשורה על פי לוקס, אנו מוצאים את ישוע בן האדם, עם דגש רב על הטבע האנושי שהוא התגלה בו מולנו, והרגשות שחווה כמונו, כולל הכאב והעינוי שעבר כבן אדם. בבשורה על פי יוחנן, מגיע ישוע האדון, בן אלוהים, אלוהים שקיים לפני הכל, המילה שהפכה לבשר ודם..מילת אלוהים. בשורה רוחית מאוד שמבליטה את הטבע האלוהי של ישוע המשיח מנצרת.
אם היה לי יותר זמן כעת הייתי מנסה להוסיף פסוקים תומכים..ואתם מוזמנים גם לשתף במה שאתם חושבים על האמור לעיל.

תודה על השיתוף../images/Emo23.gif

אני שמעתי על החלוקה הזאת של הבשורות. יש בזה משהו רואים את זה באופן ברור בעיקר אצל יוחנן, שמספר על הצד האלוהי יותר של ישוע משאר הבשורות. כשאני קורא את הבשורה על-פי לוקס, אני תוהה הרבה פעמים אם הוא היה יהודי, (למרות ששאול לא מזכיר אותו ברשימת הנימולים, ומזכיר אותו ברשימה אחרת. ווגם שמעתי ממספר אחים קתולים שהם מאמינים שלוקס היה יהודי) כיוון שבבשורה הזאת יותר מאחרים לדעתי יש הרבה סממנים יהודיים. לוקס מתחיל עם הכהונה של זכריה ושם עליה דגש, גם על הברית ופדיון הבן, והחגים. היהדות של ישוע המשיח עולה בצורה מאד ברורה מהבשורה של לוקס, אולי באמת מעצם ההבנה מהדברים שכתבת, שזוהי הבשורה על ישוע המשיח - בן-האדם. שכפי שכתוב באל הרומים - בבשר הופגן שהוא נולד לבית-דוד דרך מרים, וברוח הופגן שהוא בן-האלוהים בלידתו מרוח הקודש.

אתה ממש סוגד לכל סממן יהודי...אולי די!

ישוע יהודי לוקס יהודי ההוא יהודי סממן יהודי יהודים יהודות יהודי יהודי אני מניח שבאופן תת מודע אתה פשוט מנסה להילחם ממש בלהציג את ישוע כיהודי האמיתי..כשלשאר היהודים זה לא באמת משנה בעינהם הוא כופר נוצרי ואין בינו לבין יהודות כל קשר יותר

לגבי טענתך שהיהודים רואים בו כופר ונוצרי,אז:

ב"ה ויקרא,פרק י"ט,פרשת קדושים:וְלֹא-תְכַחֲשׁוּ וְלֹא-תְשַׁקְּרוּ, אִישׁ בַּעֲמִיתוֹ. והרי כבר אמר ישוע בבשורה עפ"י מתי,פרק 5,פסוק 17:17 "אַל תַּחְשְׁבוּ שֶׁבָּאתִי לְבַטֵּל אֶת הַתּוֹרָה אוֹ אֶת הַנְּבִיאִים; לֹא בָּאתִי לְבַטֵּל כִּי אִם לְקַיֵּם.

אל תגזים

אני לא סוגד לשום דבר מלבד לישוע המשיח. כן אני נותן את ההדגשה על כך שהוא היה יהודי, ושהברית החדשה נכתבה על-ידי יהודים ושזהו עניין יהודי, כיוון שישנה בורות לא רק בקרב העם לגביי השורשים היהודיים של האמונה המשיחית, אלא גם בקרב המאמינים עצמם. אני שם דגש על היהדות של ישוע ושל הברית החדשה כיוון שזוהי אמת, שרבים ניסוי להתעלם ואף להסתיר אותה. ובכדי שבאמת העם שלי, שדחה אותו שנים רבות כל-כך, יכיר אותו וידע אותו.

אגב כפירה

בעיניי היהדות הרבנית, כל מי שלא מסכים עם כל מה שהם כתבו בתלמוד ובגמרא ובמדרשיהם השונים הוא כופר - כולל אלוהים, שבטח לא מסכים עם הפרה בוטה של תורתו שניתנה בכתב למשה.

למעלה