שרשור השאלות הקטנות

SupermanZW

Well-known member
מהו המקור לכמורה ונזירות בברית

החדשה? מאין נובע ההבדל בין הכמרים הקאתולים לפרוטסטנטים כאשר לקאתולים אסור להינשא ולפרוטסטנטים מותר?

mumin

New member
איפה אפשר למצוא את סמל האיכטוס?(הדג

אני אשמח לדעת איפה אפשר למצוא שרשרת עם סמל האיכטוס (הדג)- שהיה הסמל של המאמינים במאה הראשונה. לא מצאתי לא בנצרת לפני כמה ימים, ולא זכור לי שראיתי משהו כזה בעיר העתיקה בירושלים.....אלא רק צלבים. איפה אפשר להשיג דבר כזה בארץ?!

יש לי שאלה..

בוקר טוב בטקס המיסה אחד ממנהליו לקחו מעין אביזר ממתכת שממנו יצא עשן ופיזרו אותו לכיוונים שונים. מהו החפץ הזה ומהי המשמעות של הפעולה הזו??.. תודה

איבן Najy

New member
האם היתה פעילות צדקה בזמן העותומנים

סתא שלי נולדה 1895-1897 התחתנה בגיל 12.5 וילדה בן בכור ב1901 ואת בנה השני ב 1903 אבא השלישי נולד ב 1909. אבא סיפר שאמא שלו עד לידתו שהתה בגלל מחלה במוסד פרוטסטנטי שהיה מוסד צדקה. לי נראה שאבא צדק משום שמת צלול לגמרי בגיל של למעלה מ 92 וכל מה שאמר היה מדוייק. בבגדאד היו גם הרבה מסיחיין האם מישהו יכול להוסיף פרטים על מוסדות צדקה מסיחיין בקיסרות העותומנית לגבי פורום משוב דודה שלי למדה במוסד נוצרי ולא וקיבלה חינוך ללא מיסיון וללא הטפה

The Grey Man

New member
התורה ה'

שלום, בתורה אמר ה' כי התורה היא תורה לעולם ועד. ניתן למצוא הרבה אמרות של ה' שהוא בעצמו אומר ברבה מקומות בתנ'ך, כי התורה הם החוקים של עם ישראל לעולמי עולמים. כאשר ישוע הגיע הוא לא התיחס כל כך לנושא , רק אמר לפעמים "תלכו אחרי והיה לכם טוב" (ציטוט שלי לדברים). לפי הברית החדשה ישוע היה שומר גדול בתורה והוא אף אמר תקימו את התורה.מדוע הנצרות שינתה את דרכה של התורה ואינה מקימת את כל החוקים שנאמרו בא? . (תרי"ג מצוות) . כיצד ה' אמר דברים מפורשים מה לעשות (כתוב בתורה) ולא מווצים הרי ישוע לא התיחחס לכל מצווה ומצוה? תודה.

אממ...אפתח ב-שלום!..

בס"ד שלום לכולם! קוראים לי נועה. פעם ראשונה שראיתי את הפורום הזה..קראתי פה ושם ויש לי כמה דברים.. אני רוצה לפתוח שירשור שבאמת חשוב לי ואני רוצה שתענו לי על השאלות שאשאל בקצרה.. כי ראיתי כאן שאלות מאוד מאוד ארוכות ואין לי כח וזמן לקרוא ולהבין חחחחחחח מצטערת..אני פשושט אוהבת קצר ולעניין אז אני רק מבקשת שלא תוסיפו תמונות או כל מיני... תודה רבה!!!!! =] אממ אז השאלה הראשונה שלי היא.. יש כאן יהודים? כן
לא
רק תענו ככה בנתיים, אוקי?.. מי שהשתתף בשירשור ולא יפריע אז באמת באמת תודה!!!!!!! =] ערב-נעים

junior gong

New member
../images/Emo207.gif

סורי שאני מנצל שירשור, אבל זו התפילה המועדפת עלי לדעתי יש בה המון דברים מי שמוצא אותה בעברית מוזמן להעלות לטובת דוברי העיברית שביננו, התפילה הזאת היא הבסיס לכל הנצרות לטעמי, יש בה את כל חוקי האמונה בכמה משפטים. نؤمن بإله واحد، آب ضابط الكل خالق السماء والأرض كلّ ما يُرى وما لا يُرى وبربٍ واحد يسوع المسيح أبن الله الوحيد المولود من الآب قبلَ كل الدهور إله من إله، نور من نور، إله حق من إله حق، مولود غير مخلوق، مساوٍ للآب في الجوهر، الذي به كان كل شيء الذي من أجلنا نحنُ البشر ومن أجلِ خلاصنا نزل من السماء وتجسّد من الروح القدس ومن مريم العذراء وصارَ إنساناً وصُلبَ عنّا على عهدِ بيلاطس البنطي تألّم ومات وقُبِرَ وقام في اليوم الثالث كما جاء في الكتب وصعِدَ إلى السماء وجلس عن يمين الله الآب وأيضاً يأتي بمجدٍ عظيم ليدينَ الأحياء والأموات الذي لا فناء لمُلكه. ونؤمن بالروح القدس الربّ المُحيي، المنبثق من الآب والإبن الذي هوَ مع الآب والإبن يُسجَد لهُ ويُمَجّد، الناطق بالأنبياء والرُسل وبكنيسة واحدة، جامِعة، مقّدَسة، رَسوليّة ونعترف بمعموديّة واحدة لمغفرة الخَطايا ونترَجّى قيامَة الموتى والحياة في الدهرِ الآتي آمين.

lion 7

New member
ספריות נוצריות כגון

עמואס , או אגודת הספר הקדוש , ‎``‎ג`מעיית אלכתאב אלמוקדס``. . . מן הסתם יש בהם גם סמלים כאלה שמורכבים על מכוניות . . .

בהחלט היו.

קודם כל בתי החולים הרבים- מטרתם היתה מסיון, אבל הם טיפלו בכל נזקק. אם אתה נתקל בבית חולים הנקרא "בית החולים האנגלי" או הצרפתי, האיטלקי וכו'- זהו בית חולים נוצרי. כמו כן היו מקרים ספציפיים בהם ארגונים נוצרים סייעו לאוכלוסיה המקומית בזמני רעב. מנזרים שונים עסקו בחינוך של ילדים, כולל יהודים ומוסלמים בלי לנסות להעביר אותם על דתם- לפחות לא בגלוי.

lion 7

New member
השאלה מיהו ישוע?

ישוע בנוסף לבן האלוהים ובעל תארים רבים, שקיבל גם אחרי המעשה על הצלב כגיבור אמיתי .. ישוע זה לפי הברית החדשה מלת האלוהים, התורה ניתנה לעם ישראל ואם אלוהים הוא ישוע אז ישוע נתן את התורה , מגיע לו לשנות או לעדכן מצב קיים לפי ראות המצב .. התנ``ך קדם לברית החדשה למשך ארבע מאות שנה, ומאז בראשית ישוע היה נזכר ברמזים על ביאתו כגואל אמיתי לעולם, דוקא דרך אותו עם שנבחר להיות העם הנבחר מכלל העמים, היה אפשרי גם שייבחר עם הארמים, או הערבים, פיניקים כנענים, מצריים, אולם הבחירה היתה מראש לאברהם(עם אמונה שלמה שזאת בחירה אלוהית ואין עוררים חלילה) .. העם היה צריך להתנהג בהסדר מסויים על מנת להיות קדוש , קדוש = אנטי חטא= תואר מאחד תארי האל בורא עולם , כתוב הם יהיו לי עם, ואני אהיה להם אל. בהמשך ראינו איך העם שהוצא מסיני דרך משה , כמעט הוכחד אחרי שמשה התלונן מול האל על טענות ואי התאמה בינו ובינם, באותה הזדמנות האל הביע למשה על כוונתו להכחיד את העם הזה, ומתוך משה יוציא עם אחר , לולא בקשות התיווך בין משה לאל היה אולי המצב שונה, אולם זה אחד מכמה דברים שרואים כוונות האל לשנות תוכנית או עדכון מצב קיים לטובת בני אנוש, ומי העם הנבחר ,אלא אותם עמים דומים , מאותו טבע אנוש .. ישוע אמר שהנבחרים הם מלפני בריאת העולם, אנו ראינו במשך הזמן מרידה והתרחקות העם מהאל, כל הנסיונות להשיבו היו בעליות וירידות כך שהמצב בו כתוב בברית החדשה, וכמלאה עת הזמנים בא אלינו ישוע בן האלוהים, הנביאים שהעבירו מסר לעם , לא עזר באמת .. ישוע שמי הוא בעל הבריאה והבורא , לבש בשר וחי ביננו ולבסוף מת עבור החטא הראשון מאז אדם, סיבת המרד האנושי באל .. ישוע לא יכול לסתור את עצמו, אולם נאמר באגרות שהחותנת שהיא התורה שמרה על דברי אלוהים והבטחותיו עד ביאת המשיח. יש עדיין נבואות בתנ``ך שעדיין לא קרו , התורה עדיין משמשת ספר למודי בכדי לדעת מוסר השכל, הברית הזאת הישנה עם העם הנבחר עודכנה דרך ישוע ועכשיו יש ברית חדשה שנכתבה בספר ירמיהו, שהיא לא תורה בשרית אלא תורה רוחנית. פעם נאמר לכם שאם תעשו כך וכך , תקבלו את השכר המתאים. הברית המעודכנת שלא פוסלת את הישנה, מבריאה ובעצם המצוות הרוחניות עדכנו את תרי``ג הישנות, למרות הם נועדו לישום דרך שלא צלחה , כי אנחנו לא רוצים לישם. החדשה נותנת ישועה דרך התורה, שחסר לה שיניים ולב שהוא ישוע ..

היי היי!

אתה יהודי?...ואתה מאמין באמונה לא שלך?.. אתה למדת את הנצרות?.. אתה מאמין בישוע? אתה יודע את כל הסיפור חיים שלו עד המוות שלו? מי רצח אותו ומאיזה מניעים?? אתה אוהב אותו? הוא עוזר לך? את חיי את דת ישוע? למה אתה לא ממיר את הדת שלך לדת הנוצרית? מה גרם לך להאמין בישוע? איך גילית את עולם הנצרות? ועכשיו...
אתה מאמין באלוקי היהודים? אתה למדת את התנ"ך היהודי? אתה אוהב את הדת היהודית? אתה חושב שיש בדת היהודית אמת או שהכל שקרים? היית פעם דתי? מנהל/ת הפורום ו..אתה! (הבנתי שחייל בן 22?) שומדבר לא נכתב בציניות!! הכל מרצון לדעת!! ולהבין! מקווה שתבינו..=] -נועה-

anonimitusa

New member
אשמח לענות במקומו, אם תרשי לי? :)

את שאלת: אתה יהודי?...ואתה מאמין באמונה לא שלך?.. זה הדבר הכי יהודי להאמין במשיח שיבוא וישא את חטאינו ויעניק לנו כפרה, בכדי שאנחנו לא נצטרך למות בחטאים שלנו. אתה למדת את הנצרות?.. לא, אני לא מכירה את הנצרות. נצרות היא הרבה דברים. נצרות היא דת. ואמונה בישוע היא אמונה שבלב. לצערי לא כל נוצרי אכן מכיר את ישוע או יש לו קשר עם ישוע, אלא מקיים טכסים דתיים וזו ההבנה שלו את המשיח. חבל שזה כך ולא אני אקבע לאנשים כיצד ללעבוד את אלהים. אלהים בוחן לב וכליות והוא יודע מה בליבו של כל מאמין בישוע. זה בדיוק שלא כמו יהודי אכן מאמין באלהים אבל קורא לעצמו יהודי ושיך לדת היהודית. כך גם בנצרות. בכדי לדעת את המשיח לומדים את התנ"ך ואת הברית החדשה שהוא ספר עדות שנשתמר בו כתובים דבריו של המשיח וכיצד חיים כיום את החיים החדשים שלנו איתו,ומה המשמעות של כפרת חטאים במשיח, ומה קורה עם העמים שקיבלו אותו ואיך הם אמורים לחיות את חייהם. הספר כולו נכתב בידי יהודים שהאמינו בישוע כמשיח בזמנו וכתבו את דבריו בכדי שאנחנו היום נדע מהי המשמעות של משיח בחיינו. רק משום שבאותה תקופה רומא שלטה בארץ והיהודים קראו לעצמם בשמות רומאיים אין משמעו שכותבי הברית החדשה לא היו יהודים כולם והם הביאו אאת הבשורה לעמים. אתה מאמין בישוע? כן בודאי, הוא המשיח ששלך אלינו אלהים ועליו נכתב בתנ"ך. תקראי בספר דניאל פרק ט' שם כתוב מתי יבוא המשיח וממתי צריך לספור את שבעים השבועים ותגיעי בדיוק לתקופה של ישוע. אתה יודע את כל הסיפור חיים שלו עד המוות שלו? כן, הכל נכתב בברית החדשה ואם תרצי להכיר אותו באופן אישי הוא ידאג לעשות זאת (עשה זאת איתי) ואת תדעי בוודאות מוחלטת שחזרת לאלהי ישראל וקיבלת כפרת חטאים בישוע. מי רצח אותו ומאיזה מניעים?? כלל בני האדם רצחו את ישוע. הוא אמר שהוא בא למות ואף אחד לא נוטל את חייו אלא הוא בעצמו מעניק את חייו מרצונו בכדי שאנחנו נוכל לקבל חיים. הוא מת בעבור חטאי העולם כולו. אני ואת וכל האנושות רצחנו אותו בחטאים שלנו. אתה אוהב אותו? הוא אהבת חיי וידיד נפשי, האדון שלי ואני מהללת ומשבחת את שמו ומודה לו על מה שעשה עבורי. הוא עוזר לך? בכל יום ובכל פעם שאני פונה אליו. גם עם הילדים כשאני מתוסכלת ולא יודעת מה לעשות. אני פונה אליו והוא אומר לי מה לעשות. את חיי את דת ישוע? ישוע הוא לא דת ולא המציא דתות. דתות זאת המצאה של בני אדם. מהי דת? כשלוקחים מונופול על אלהים ומחליטים בשבילו מי הוא ומהו הקשר שלו על בני האדם וכותבים חוקים והלכות חדשים שמכתיבים לבני האדם כיצד להיות בקשר עם אלהים. זה עצוב, אבל זה קיים. למה אתה לא ממיר את הדת שלך לדת הנוצרית? אני לא צריכה להמיר את דתי. אני ויתרתי על דת וכל מה שקשור לדתות בחיי. אני יהודיה משום שהורי יהודים וכו העל היהודי הוא מצאצאי שבט יהודה ובנימין ולוי שנותרו מכל 12 השבטים. להיות יהודי זה גנטי. אבל לקיים את הדת של החכמים זוהי דת. משה וגם לא אברהם או דוד המלך היו דתיים ולבטח שלא התפללו לאלהים מסידור, או לבשו שחורים. זוהי המצאה של בני אדם ומסורת. אלהים הוא לא מסורת ולא מנהגים. את זה בני אדם המציאו ואין בהם פסול כל עוד לא מלמדים אמת שונה מזו שאלהים כתב לנו. מה גרם לך להאמין בישוע? שמעתי מחבר שישוע הוא המשיח ומשהו בי קינן לבדוק אם יש אמת בדבר. התחלתי לקרא ולנבור בכתובים של חז"ל ומצאתי שהם כתבו על המשיח שיבוא וימות בעבור החטאים שלנו. התחלתי לקרא בתנ"ך מה אמר אלהים על המשיח ומצאתי המון סתירות בין מה שחז"ל אמרו לבין מה שאלהים אמר. וזה הפריע לי. ככל שקראתי ונברתי מצאתי שכנראה שיש אמת בדבר וישוע הוא המשיח. עד שיום אחד שאלתי את אלהים מכל הלב שלי כי הייתי מבולבלת ורציתי לדעת את האמת של אלהים בלבד ולא של אף אחד אחר. אלהים בעצמו בא אליי בחלום וענה לי על שאלות ששאלתי אותו. ידעתי שזה היה אלהים ולא היה ספק בליבי שהוא גילה לי את האמת שלו. איך גילית את עולם הנצרות? אני לא ממש מכירה את עולם הנצרות. אנחנו חוגגים רק את החגים שכתובים בתנ"ך (פסח, סוכות, שבועות, ואלה ימי שמחה עבורנו). היום במשיח המאמינים שאינם יהודים הם אחיי ואחיותי לאמונה. הם המשפחה הרוחנית שלי כי ישוע שבר את המחיצה שבין העמים לבין היהודים. כולנו עם רוחני אחד במשיח ואני מאד שמחה שבקהילה שלנו יש מכל העמים הצבעים והתרבויות וכולנו עובדים את אלהי ישראל ואוהבים את המשיח שלנו ביחד. ועכשיו... אתה מאמין באלוהי היהודים? אין אלהים אחרים מלבד אלהי ישראל. ואין מושיע אחר מלבד אלהי ישראל. אלהים יש רק אחד ושמו אחד וקוראים לו יהוה, אלהי אברהם יצחק ויעקב והוא האבא שלנו והוא המשיח. אתה למדת את התנ"ך היהודי? בודאי, בתיכון השתעממתי. אבל לאחר שקיבלתי את המשיח שלנו לחיי, אני צמאה למה שכתב לנו אלהים, רוצה לדעת על כל מה שהוא בעצמו ובמילותיו כתב לנו ורוצה לדעת אותו עוד ועוד בכל יום. אין ספר אדיר ומעניין יותר מן התנ"ך והספר של הברית החדשה. ד"א אלהים כתב לנו על הברית החדשה בספר ירמיהו פרק ל"א פסוק ל"א כדאי לך לקרא בכדי שתדעי שהמושג ברית חדשה איננו המצאה שלנו. אתה אוהב את הדת היהודית? אני אוהבת מאד מאד את העם היהודי. יש המון אמצ בדת היהודית שהיא הדת של החכמים. אבל לצערי יש שם גם המון דת וחוקים והלכות וסיפורים שאינם אמת ואפילו סותרים את מה שכתב לנו אלהים. וזה מאד מאד מצער. אתה חושב שיש בדת היהודית אמת או שהכל שקרים? בשום אופן לא הכל שקרים. החכמים שלנו ידעו המון על המשיח ועדיין מצפים לו בכל יום שיבוא. האם הם טעו כשפספסו אותו? לצערי כן. אבל לכן העניק לנו אלהים את ההזדמנות לדעת ולהכיר אותו בעצמנו, מבלי מתווכים ופרשנים. וזו הבחירה שלנו. אין פשוט יותר מלבקש מאלהים שיראה לנו את האמת שלו מכל הלב שלנו, ולשאול אותו האם ישוע הוא אכן המשיח. כשאלהים יפגוש אותך באופן אישי, גם את תכולי לדעת ולחזור לאלהי ישראל. תקראי בתהילים פרק ב' על המשיח שנקרא שם ,בן" וגם "בר" (שזה בן) והוא מבקש מאיתנו לנשק את בנו ועד כמה הוא יתעמת עם מי שידחה אותו. היית פעם דתי? הייתי מסורתית חילונית. אחותי דתיה חרדית אבל מעולם לא הרגשתי רצון להיות דתיה כי בתוכי ידעתי שאלהים הוא מעבר לדתות או חוקים של בני אדם. הוא אלהים והוא האבא שלנו. אני אתן לך דוגמא" כשקיבלתי את ישוע לחיי לא ידעתי המון על האמונה במשיח. באחת הפעמים שהתפללתי לאלהים בישוע השתמשתי בסידור. ישוע אמר לי "למה את מדברת אתי מתוך ספר? כשאת מדברת עם אבא שלך בטלפון את קוראת לו מספר? הייתי המומה. בחיי לא שמעתי אמת שכזו. פשוט תדברי אליי ותהיי איתי בקשר כפי שאת בקשר עם אבא שלך. הנחתי את הסידור בצד וכבר אין לי צורך בו. אני מדברת אליו מה שעל ליבי ולא מקריאה לו מילים שאחרים כתבו ואין להם משמעות לחיי :)) כל טוב לך :)

אוי ואבוי כתבתי כ"כ הרבה והכל נמחק!

יאאוווו אני כ"כ עניתי לך וממש השקעתי.. טוב, יכול ליות שזה סימן מהקב"ה שאת לא צריכה לקרוא מה שכתבתי לך.... אוף יאו אני הייתי באמצע שורה כ"כ חשובה טוב אני אכתוב לך רק אותה.. "דת ולא המציא דתות. דתות זאת המצאה של בני אדם. מהי דת? כשלוקחים מונופול על אלהים ומחליטים בשבילו מי הוא ומהו הקשר שלו על בני האדם וכותבים חוקים והלכות חדשים שמכתיבים לבני האדם כיצד להיות בקשר עם אלהים. זה עצוב, אבל זה קיים." כמו הברית החדשה למשל? שאותה כתבו בני-אדם? לא כמו התורה שלנו...של היהודים שאותה כתב אלוקים ולא בני אדם...שהוא ברא אותנו והוא יודע מה טוב לנו ומה לא טוב לנו ושהוא כתב ספר חוקים שאנחנו לא מבינים את הפירוש שלהם אנחנו צריכים להאמין שהוא יודע מה טוב לנו ומה לא...כי הוא זה שברא אותנו יויודע הכל... אם למשל הוא כתב לנו בתורה לא לאכול חזיר או כל חיה טמאה אחרת זה בגלל שהוא יודע מה טוב לנפש ולגוף שלנו..הוא ברא אותנו ולא ישוע ברא אותנו ואמרת שאת חגה את חג הפסח...באחד השירים אנו שרים "אחד אלוקינו.." באמת? אחד? אז למה את קוראת לישוע אל אם יש לנו אל והוא אחד??... אני בקשר עם אבא שלי שבשמיים....והוא לא ישוע ח"ו הוא הקב"ה (הקדוש ברוך-הוא) וגם אליו אני מדברת...תאמיני או לא..בלי סידור.. בתוך המילים שאת אומרת שאין להם משעמות לחייך את לא יודעת כמה במילים האלה יש משמעות לחייך... "אבל קורא לעצמו יהודי ושיך לדת היהודית. כך גם בנצרות."===בדיוק, אנחנו לא נוצרים, אנחנו יהודים וישוע הוא האל של הדת הנוצרית...תתכחשי לזה כמה שאת רוצה אבל זה אמת...תשאלי גוי שחי בחו"ל נראה מה הוא יגיד לך על זה.. ויש לי שאלה לא קשורה סתם נזכרתי...את חוגגת את הסילבסטר?...את יודעת מי היה סילבסטר..? ***אני ממליצה לך לראות את הסרט "המאמין" סרט חזק ביותר וגם קצת קשה*** יש לי עוד המון מה לכתוב אבל פשוט אין לי כח לכתוב מה שכתבתי ונמחק...אז שיהיה לילה טוב

salt of earth

New member
אני לא עונה במקומה כמובן ../images/Emo9.gif

אבל אענה לשאלה האחרונה שלך: "את חוגגת את הסילבסטר?...את יודעת מי היה סילבסטר..? " כמובן שאני עונה רק לחלק השני בשאלה. מי זה סילבסטר? (תשובה שענית לנועה צמח) ועוד מידע מנענע ועוד מוואלה

justborn

New member
אנחנו מאמינים רק באל אחד

והוא אלוהי אברהם יצחק ויעקב. לישוע יש טבע אלוהי וטבע אנושי. מצד הטבע האלוהי שלו הוא אחד עם ה`. מצד הטבע האנושי שלו הוא היה אדם בדיוק כמוני וכמוך. אני לא מצפה ממך שישר תוכלי להבין את הסוד הזה אבל תבני שהאמונה שלנו היא מונותאיסטית ובברית החדשה הרבה פעמים מודגשת אחדות האל. הברית החדשה זה דבר ה` שנאמר דרך ישוע והשליחים כמו שהתורה היא דבר ה` שנאמר דרך משה.

אשריך ג'אסטבורן../images/Emo45.gif

בס"ד ישוע לבש בגדים של עבד ונהיה לבן אדם! ושוב אני מזכיר לכולם את דברי ישוע המשיח:'לא באתי לבטל את התורה והנביאים,כי אם לקיים'. ישוע לא עולל לאיש דבר. הוא נצלב בעבור החטאים והפשעים שלנו. אני שמח שיצא לי להתוודע אל ישוע ולדרכו. צר לי על מי ששונאו ואני רק יכול להתפלל בעדו שיכיר את האמת ויבנה קשר אישי עם אלוהים. אל תשאל למה ומדוע,דע מיהו ישוע.

justborn

New member
תבורך אחי

לפי הבנתי אתה שייך לקהילה בה מתייחסים ברצינות לנושא שמירת תורה ומצוות. הייתי רוצה בעתיד לבקר בקהילה שלך כשיהיה לי זמן (אני צפוני)...

justborn

New member
מזדהה כמעט עם כל מה שאנונימית כתבה

רק שלי אלוהים עוד לא נגלה בחלום. יש לי עדות אחרת שאולי פעם אני אספר אותה. האמונה בישוע היא היהדות האמיתית. דרך ישוע יש לנו קשר אישי עם אלוהים בורא היקום. בקשר ליהדות אני לא חושב שיש בה שקרים אלא טעויות. ביהדות יש הרבה דברים יפים ונכונים (במיוחד בחסידות שכל הרעיונות שלה נכתבו עוד בברית החדשה). אבל ככלל לדעתי היהדות התנתקה מהמקור. הרי כתוב בתלמוד ``חמורים דברי זקנים מדברי נביאים``. הנביאים דיברו בשם ה` וניבאו רבות על ישוע בניגוד לרבנים. אני לא הייתי דתי אבל חקרתי את היהדות. דרך אגב אני כבר חייל משוחרר :)

למעלה