תחרות הפסוק הנבחר

che guevara85

New member
../images/Emo23.gifתחרות הפסוק הנבחר../images/Emo106.gif

זאת לא ממש תחרות אבל פעילות מעניינת. שכל אחד יביא פסוק או שרשרת פסוקים שהוא הכי אוהב ויסביר מה הוא אוהב בפסוק. אני מתחיל: 1لاَ تَدِينُوا لِكَيْ لاَ تُدَانُوا ،2لأَنَّكُمْ بِالدَّيْنُونَةِ الَّتِي بِهَا تَدِينُونَ تُدَانُونَ ، وَبِالْكَيْلِ الَّذِي بِهِ تَكِيلُونَ يُكَالُ لَكُمْ.3وَلِمَاذَا تَنْظُرُ الْقَذَى الَّذِي فِي عَيْنِ أَخِيكَ ، وَأَمَّا الْخَشَبَةُ الَّتِي فِي عَيْنِكَ فَلاَ تَفْطَنُ لَهَا؟ (מתי 1-3:7) אחד הפסוקים שאני הכי אוהב, הוא אומר אל תשפטו אחרים כדי שלא תשפטו, ולמה להסתכל על הלכלוך בעין של אחיך ולחתיכת העץ שבעין שלך אתה לא מתייחס? כאן ישוע מבליט עוד חסרון שיש בכל אדם, כל אחד מאיתנו שופט את האחרים ולא שופט את עצמו, אנחנו תמיד צריכים לשים את עצמנו באותו מצב שבו נמצא האחר והמון פעמים נראה שהיינו מתנהגים כמו האחר בדיוק, באותה דרך שאנחנו שופטים אחרים, יבוא יום ואחרים ישפטו אותנו. לכל אחד מאיתנו יש חסרונות ויש צדדים שליליים, תמיד צריך לחשוב איך לתקן את החסרונות שלנו ולא איך האחרים צריכים לתקן את חסרונותיהם.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gif../images/Emo45.gifכלכך קשה לי לבחור פסוק אחד

פניני אלוהים כלכך יקרים ומתוקים, חכמים ויפים.. ואני אוהבת כלכך הרבה.. בחרת בפסוק שעוד נגיע אליו במתי והוא אכן פסוק מאוד עמוק ויפה
אחד הפסוקים היפים שאני אוהבת הוא הפסוק הכי קצר בברית..מישהו יודע מה הפסוק הכי קצר?

salt of earth

New member
מממ..

"الله محبة" אולי??? אני בדעה של שפרד, כל האינג'יל מכיל כ"כ הרבה דברי חוכמה, וקשה לבחור אחד ספיצפי. מהקטעים הכי מועדפים עלי הוא פרק 5 במתי במיוחד הדרשה על ההר. ובמיוחד הפסוק שמדבר על הרדיפה.

che guevara85

New member
פרק 5 במתי מדהים

נכון שקשה לבחור פסוק ספציפי וגם אני אהבתי הרבה פסוקים אחרים, הריעיון מהשרשור הוא לבחור פסוק או כמה פסוקים כדי שנאכל ללמוד על פסוקים אחרים שלא נתקלנו בהם עוד.

salt of earth

New member
../images/Emo45.gif אחלה רעיון

טוב, אני פורשת לנסות לסיים את המאמר השלישי שלי
(היום שברתי שיא). לילה טוב לכולם
ואל תשכחו לכבות את האור

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifלא../images/Emo13.gif זה חלק מפסוק אלוהים הוא

אהבה.. יש פסוק יחיד משתי מלים.. עוד סיכוי לניחוש....?

salt of earth

New member
נסיון שני...

יוחנן פרק 11: 35 בסיפור על התחיה לחיים של אליעזר. "وبكي يسوع" צדקתי?

lion 7

New member
נכון צ`ה

הדרשה על ההר היא תמצית דברי יסוע , ובה הראה את תורת האהבה , שאפשר לקיים אותה על מנת לזכות במלכות השמים

lion 7

New member
וכמובן הפסוק מכמה שמראה עוצמתו

של ישוע : ( מתי 18 : 16 ) ``אני אבנה את קהילתי-כנסיתי- ושערי שאול לא יוכלו עליה`` .. יום מוצלח וטוב לכולם .

אנטוליו

New member
בתור מי שקיבל חינוך אתאיסטי,

אני אף פעם לא החזקתי ביד לא את התנ"ך ולא הברית החדשה, אך נתקלתי פעם, בחיפושיי הרוחניים, בספר באנגלית על חייו ותורתו של ישוע Mystic Christianity מאת Yogi Ramacharaka (הספר מקוון, כלומר אפשר להוריד ולקרוא אותו בחינם דרך האינטרנט) והתרשמתי מאוד, במיוחד מהדרשה על הר האושר. הנה כמה פסוקים נבחרים: "Give not which is holy unto the dogs, neither cast your pearls before the swine, lest haply they trample them under their feet and turn and rend you". Behold the sower went forth to sow; and as he sowed, some seeds fell by the wayside. And the birds came and devoured them: And others fell upon the rocky places where they had not much earth, and straightway they sprang up because they had no deep¬ness of earth, and when the sun was risen, they were scorched, and because they had no root, they withered away. And others fell upon the thorns, and the thorns grew up and choked them; and others fell upon good ground and yielded fruit, some a hundred fold, some sixty, some thirty. He that hath, ears, let him hear. (Matt. xiii: 3-8. כמובן יש עוד הרבה פסוקים נפלאים בספר שנותנים השראה רוחנית והתעלות נפשית. מי שיודע אנגלית - מומלץ מאוד לעבור על הספר ואני בטוח שכל אחד יכול לגלות בו משהו חדש על דתו.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifתודה לכולם פסוקים מדהימים../images/Emo201.gif

זה מרגש אותי תמיד ונוגע בי בפנים לקרוא את מלותה אדון, ולהנות מהפנינים האלו.. ניסיתי למצוא את הפסוק הכי יפה ולא הצלחתי..אוהבת כלכך המוןן..אבל הנה כמה שבכל זאת עלו לראשי בינתיים:
زكريا 2:8 - لانه من يمسكم يمسّ حدقة عينه
זכריא 2:12 - כִּי הַנֹּגֵעַ בָּכֶם, נֹגֵעַ בְּבָבַת עֵינוֹ׃
اشعياء 1-2: 43 - لا تخف لاني فديتك.دعوتك باسمك.انت لي. 2 اذا اجتزت في المياه فانا معك وفي الانهار فلا تغمرك.اذا مشيت في النار فلا تلدع واللهيب لا يحرقك.
ישעיהו פרק מג1+2: אַל־תִּירָא כִּי גְאַלְתִּיךָ, קָרָאתִי בְשִׁמְךָ לִי־אָתָּה׃ 2 כִּי־תַעֲבֹר בַּמַּיִם אִתְּךָ־אָנִי, וּבַנְּהָרוֹת לֹא יִשְׁטְפוּךָ; כִּי־תֵלֵךְ בְּמוֹ־אֵשׁ לֹא תִכָּוֶה, וְלֶהָבָה לֹא תִבְעַר־בָּךְ׃
رومية8: 35 من سيفصلنا عن محبة المسيح.أشدّة ام ضيق ام اضطهاد ام جوع ام عري ام خطر ام سيف. 36 كما هو مكتوب اننا من اجلك نمات كل النهار.قد حسبنا مثل غنم للذبح. 37 ولكننا في هذه جميعها يعظم انتصارنا بالذي احبنا. 38 فاني متيقن انه لا موت ولا حياة ولا ملائكة ولا رؤساء ولا قوات ولا امور حاضرة ولا مستقبلة 39 ولا علو ولا عمق ولا خليقة اخرى تقدر ان تفصلنا عن محبة الله التي في المسيح يسوع ربنا
אִגֶּרֶת פּוֹלוֹס הַשָּׁלִיחַ אֶל־הָרוֹמִיִּים פֶּרֶק ח: 35 מִי יַפְרִידֵנוּ מֵאַהֲבַת הָאֱלֹהִים הֲצָרָה אוֹ מְצוּקָה אוֹ מַשְׂטֵמָה אוֹ רָעָב אִם־עֶרְיָה אוֹ סַכָּנָה אוֹ־חָרֶב׃ 36 כַּכָּתוּב כִּי־עָלֶיךָ הֹרַגְנוּ כָל־הַיּוֹם נֶחְשַׁבְנוּ כְּצֹאן טִבְחָה׃ 37 אֲבָל בְּכָל־אֵלֶּה גָּבַרְנוּ מְאֹד עַל־יְדֵי הָאֹהֵב אֹתָנוּ׃ 38 וּבָטוּחַ אֲנִי שֶׁלּא הַמָּוֶת וְלֹא הַחַיִּים לֹא מַלְאָכִים וְלֹא שְׂרָרוֹת וְלֹא גְבוּרוֹת לֹא הַהוֶֹה וְלֹא הֶעָתִיד׃ 39 לֹא הָרוֹם וְלֹא הָעֹמֶק וְלֹא כָל־בְּרִיָּה יוּכְלוּ לְהַפְרִידֵנוּ מֵאַהֲבַת הָאֱלֹהִים אֲשֶׁר הִיא בַּמָּשִׁיחַ יֵשׁוּעַ אֲדֹנֵינוּ׃

אנטוליו

New member
לי יש בעיה עם תרגום לעברית של

של הפסוקים שאתם מגישים. הוא כתוב בעברית ארכאית קשה לעיכול, ולכן לא מובן לאדם ממוצע, כמוני. לעומת זאת, הספר שהזכרתי וממנו הבאתי את הפסוקים, כתוב אומנם באנגלית, אך מובן הרבה יותר טוב לאלה שיודעים אנגלית בסיסית בלבד.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifמבינה אותך../images/Emo201.gifמצטערת שזה קשה

זהו תרגום פחות מסובך אולי? מהאיגרת לרומאים 8: 35 מִי יַפְרִידֵנוּ מֵאַהֲבַת הַמָּשִׁיחַ? הַאִם צָרָה אוֹ מְצוּקָה, רְדִיפוֹת אוֹ רָעָב, הַאִם עֵירֹם אוֹ סַכָּנָה אוֹ חֶרֶב? 36 כַּכָּתוּב: "כִּי־עָלֶיךָ הֹרַגְנוּ כָל־הַיּוֹם, נֶחְשַׁבְנוּ כְּצֹאן טִבְחָה." 37 בְּרַם בְּכָל אֵלֶּה, בְּעֶזְרַת הָאוֹהֵב אוֹתָנוּ, אֲנַחְנוּ יוֹתֵר מִמְּנַצְּחִים. 38 וַאֲנִי בָּטוּחַ כִּי לֹא הַמָּוֶת וְלֹא הַחַיִּים, לֹא מַלְאָכִים וְלֹא שַׁלִּיטִים, לֹא דְּבָרִים שֶׁבַּהוֶֹה וְלֹא דְּבָרִים שֶׁעֲתִידִים לָבוֹא, לֹא כֹּחוֹת, 39 לֹא גְּבָהִים וְלֹא מַעֲמַקִּים וְלֹא שׁוּם יְצוּר אַחֵר לֹא יוּכְלוּ לְהַפְרִידֵנוּ מֵאַהֲבַת אֱלֹהִים שֶׁבַּמָּשִׁיחַ יֵשׁוּעַ אֲדוֹנֵנוּ.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאם תרצה תעלה את הפסוקים באנגלית

את השני האחרים שציטטתי: زكريا 2:8 - لانه من يمسكم يمسّ حدقة عينه זכריא 2:12 - כִּי הַנֹּגֵעַ בָּכֶם, נֹגֵעַ בְּבָבַת עֵינוֹ׃ תרגום דינמי יותר: מי שמתקרב אליכם, פוגע בכם אפילו נוגע בכם בכוונה לפגוע, כאילו נוגע באישון עיניי!אומר אלוהים- זהו פסוק של חיזוק, שלא תיפול רוחנו, פסוק של כח והבטחה לשמירה אלוהית שלא נגמרת,אמן. اشعياء 1-2: 43 - لا تخف لاني فديتك.دعوتك باسمك.انت لي. 2 اذا اجتزت في المياه فانا معك وفي الانهار فلا تغمرك.اذا مشيت في النار فلا تلدع واللهيب لا يحرقك. ישעיהו פרק מג1+2: אַל־תִּירָא כִּי גְאַלְתִּיךָ, קָרָאתִי בְשִׁמְךָ לִי־אָתָּה׃ 2 כִּי־תַעֲבֹר בַּמַּיִם אִתְּךָ־אָנִי, וּבַנְּהָרוֹת לֹא יִשְׁטְפוּךָ; כִּי־תֵלֵךְ בְּמוֹ־אֵשׁ לֹא תִכָּוֶה, וְלֶהָבָה לֹא תִבְעַר־בָּךְ׃ תרגום דינמי גם: אל תפחד כי נתתי לך גאולה, אתה לי, כי קראתי לך בשמך הפרטי! (כתוב כי כל המאמינים נחרטו שמותיהם על כפות ידי ישוע, ויראו את שמם שם ביום המפגש המבורך עם ישוע החביב) אם תעבור במים גועשים אל תפחד אני איתך שום נהר לא יביס אותך , גם אם תלך באש לא תיצלה או תיכוה, והלהבות לא ישרפוך. זוהי הבטחה לשמירה גם בתוך הסכנות, בתוך כל האסונות הלא צפויים, גם אלו שנראים כלכך מפחידים (האש,הסערה..) אלוהים איתנו לא נפחד.

אנטוליו

New member
על נושאים רוחניים אני רגיל לקרוא

באנגלית ובעברית אני קורא בעיקר רק את העיתונים, שכתובים בעברית מודרנית שמובנת לכל. משהו חסר בתרגום לעברית של הברית החדשה.

למעלה