תחרות זיהוי הסיטואציה

lion 7

New member
יש אפשרות לתחרות הידע בספר הקדוש?

או תחרות על שמות מהספר .. למוצ``ש ? נו?

salt of earth

New member
רעיון מצוין

אני מוכנה שנעשה זאת ביום שישי אולי או בשבת אחרי בשבע. אולי בן ישוע יוכל לעשות תחרות מי הדמות? כמו שעשינו בפורום ערבים אבל עם דמות מהתנ"ך או הברית החדשה. כך אפשר לגוון קצת.

lion 7

New member
עד שתהיה הצעה משאר החברים כאן

אני מציע שיהיה שאלון כמו הראשון, ובכדי שלא יהיה ארוך מבחינת זמן , אולי , אולי להגיש את נוסח השאלון במלואו , ולא כמו שהיה בשאלון הראשון, כמובן שבשיטה זו תהיה האפשרות לענות בלי התלות בשואל ... סתם הצעה וכמובן ברוח האהבה אנחנו נקבל מה שתציעו . . . .

justborn

New member
יש לי רעיון

אולי נעשה משחק ``מי רוצה להיות מיליונר?`` על נושאים מהברית החדשה. כל פעם ישחק מישהוא אחר בתורו. מה אתם אומרים?

salt of earth

New member
עשינו משהו דומה

אם תדפדף בטאגליינס אז תראה את התחרות שעשינו על ידע מהברית החדשה שהתמקדה בעיקר באירוע המולד. אני הצגתי כל פעם שאלה וניתנה 5 דקות כדי לענות ואז עוברים לשאלה הבאה. התחרות הייתה נחמדה וכיפית אבל היו בה משתתפים ספורים בגלל שזה עדיין פורום חדש אבל עכשיו אני רואה שיש מספר די טוב של אנשים שמוכנים להשתתף. אז אני מציעה שכל אחד ייקח פעם אחת בשבוע על עצמו את האחריות לערוך תחרות: * זה יכול להיות תחרות ידע כמו שאני עשיתי * זה יכול להיות משחק מי הדמות? בוחרים דמות מהתנ"ך או הברית החדשה והמשתתפים שואלים שאלות והתשובות יהיו כן/לא עד שנגלה מי הייתה הדמות * זה יכול להיות תחרות בנושאים מסורתיים יותר כמו היסטוריה נוצרית אבל זה לשלב מתקדם יותר * וזה יכול להיות בנושא מסויים: למשל מחליטים לעשות תחרות על הצום וכל השאלות יתמקדו בזה. השאלות יהיו מנוסחות בערבית ועברית ועדיף שזה יתקיים בסופי שבוע כדי שכולם יוכלו להשתתף. עוד רעיונות: חדשות מהעולם הנוצרי יתקבלו בשמחה (עם המאמץ להימנע מדיונים פוליטיים), עידכונים מהקהילות שלכם, עדויות אישיות שבהם ישוע נגע בלב שלכם, אפשר לעסוק מעין מסע צליינות וירטואלי למשל לוקחים את ירושלים ומביאים תמונות, סיפורים והיסטוריה של הנצרות שם אפשר לקחת את נצרת/כפר כנא/בית לחם. אני ועוד כמה גולשים ננסה גם להביא מאמרים על נושאים חברתיים מתוך נקודת מבט נוצרית למשל בנושאים כמו תרומת איברים, אימוץ, יחסים בין בני זוג נשוי, חינוך ילדים. (כמובן שאיתם יצורף תרגום תמציתי בעברית). כמובן נמשיך במסע שלנו ללמוד את הברית החדשה, אתם מוזמנים לשתף אותנו בתפילות ולבקש תפילות למשפחותיך וליקיריכם, בשאלות שעולות בראש לגבי אמונה. הפורום נועד לכם ובשבילכם, בשביל להזין אותנו רוחנית וליצור מעין קהילה ויטואלית המתאחדת בשם ישוע המשיח له المجد

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifתחרות זיהוי הסטואציה יהיה ניסוי

מקסים שאתם מחפשים פעיליות..תבורכו

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifתחרות זיהוי הסיטואציה../images/Emo63.gif

זהו קייס ראשון, אתם מוזמנים להיות יצירתיים וליצור עוד סיטואציות ולהעלות פה, תחרות ברוח טובה לכולנו
אפשר מהברית הי שנה והחדשה. הוא גנב..היא ידעה.. הוא מת, והיא מתה אחריו בשלוש שעות. תזהו את המקרה, ותביאו ציטוט לאיפה זה כתוב ?

salt of earth

New member
חנאניה ואישתו

חנאניה ואישתו מכרו את רכושם והוא לקח כסף לצד ושם את השאר אצל רגלי בוטרוס. ובוטרוס אמר לו: ((يَا حَنَانِيَّا لِمَاذَا مَلأَ الشَّيْطَانُ قَلْبَكَ لِتَكْذِبَ عَلَى الرُّوحِ الْقُدُسِ وَتَخْتَلِسَ مِنْ ثَمَنِ الْحَقْلِ؟ 4 أَلَيْسَ وَهُوَ بَاقٍ كَانَ يَبْقَى لَكَ؟ وَلَمَّا بِيعَ أَلَمْ يَكُنْ فِي سُلْطَانِكَ؟ فَمَا بَالُكَ وَضَعْتَ فِي قَلْبِكَ هَذَا الأَمْرَ؟ أَنْتَ لَمْ تَكْذِبْ عَلَى النَّاسِ بَلْ عَلَى اللهِ)). והוא מת במקום ואישתו אחרי 3 שעות מתה אחריו וקמו וקברו אותם. ثُمَّ حَدَثَ بَعْدَ مُدَّةِ نَحْوِ ثَلاَثِ سَاعَاتٍ أَنَّ امْرَأَتَهُ دَخَلَتْ وَلَيْسَ لَهَا خَبَرُ مَا جَرَى. 8 فَأَجَابَهَا بُطْرُسُ: ((قُولِي لِي أَبِهَذَا الْمِقْدَارِ بِعْتُمَا الْحَقْلَ؟)) فَقَالَتْ: ((نَعَمْ بِهَذَا الْمِقْدَارِ)). 9 فَقَالَ لَهَا بُطْرُسُ: ((مَا بَالُكُمَا اتَّفَقْتُمَا عَلَى تَجْرِبَةِ رُوحِ الرَّبِّ؟ هُوَذَا أَرْجُلُ الَّذِينَ دَفَنُوا رَجُلَكِ عَلَى الْبَابِ وَسَيَحْمِلُونَكِ خَارِجاً)). 10 فَوَقَعَتْ فِي الْحَالِ عِنْدَ رِجْلَيْهِ وَمَاتَتْ. فَدَخَلَ الشَّبَابُ وَوَجَدُوهَا مَيْتَةً فَحَمَلُوهَا خَارِجاً وَدَفَنُوهَا بِجَانِبِ رَجُلِهَا. מעשי השליחים פרק 5 1-11

lion 7

New member
חנניה או חנאניא

חנניה : שם עברי שפירושו (יהוה נתן חסד, או רחם) , שם נפוץ בתנ``ך כבר ל 15 אנשים שונים. > 2) חנאניא חנאניה :ראש כהנים בירושלים כמו קיאפא ,וגם בעלה של ספירה שמוזכרים כאן , דרך אגב ``ספירה`` זה שם ארמי ופירושו ``יפה`` , לפחות לא בעיני אלוהים. יפה מלח , נדמה לי אם קוראים את נוסח השאלה פעמים אז מבינים את המושג . שיפרד תודה

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאמן- שנשמע ונפנים-לא משקרים לאל

הכל יכול ויודע.. כל הכבוד מלח וליון
יאללה מי בתור?

lion 7

New member
עוד שאלה כאן ברשותך שיפרד

היא חיה , ויש בה מוטיב מיוחד , היא אף פעם יש לה היכולת להסתכל למעלה , וגם בקריסטולוגיה מסמלת סמל מה ... מה היא חיה מיוחדת זאת ?

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifלא הבנתי ליון יקר..יש לה או אין

לה היכולת להסתכל למעלה?

salt of earth

New member
ניחוש

נחש? حية הנחש שפיתתה את חווה לאכול מהעץ בגן העדן וכך גררה את אדם ביחד איתה

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifחשבתי על הנחש כן אבל המשפט

"היא אף פעם יש לה היכולת להסתכל למעלה " לא היה מובן לי.. אם יש לה או אין לה היכולת להסתכל למעלה.. אז זה הנחש?

lion 7

New member
חיה על ארבע

אין לה יכולת מבחינה פיזית להרים את הראש בכוון מעלה , ומטבע הדברים לא יכולה להביט בכוון השמיים. נחש זה ממשפחת הזוחלים..

למעלה