תרופה שקיבלנו

נירה לב

New member
../images/Emo23.gifתרופה שקיבלנו

האם ישנן תופעות לואי שידועות לכם חברי הפורום לתרופה-ריספרידל-. מה התועלת שבתרופה זו והאם היא גורמת לשינויים בהתנהגות|| , לנו היא חדשה ואין לי מושג מה קורה כשלוקחים אותה המינון הראשוני הוא 1 מ"ג לתגובתכם אודה

האניבי1

New member
תשובה

אמא שלי לקחה תקופה את התרופה, לא עשה שינויים מרחקי לכת לא לטובה ולא לרעה. זה רק מה שיש לי לייעץ מנסיוני הדל. חג שמח האניבי

ronnyw

New member
לגבי ריספרדל

שלום, עברי לאחור לתאריך 7 ךספט. (בערך דף מס' 4). היתה שם תכתובת על ריספרדל. אתצמת לך את מה שאני רשמתי: אימי לוקחת ריספרדל. אין תופעות לואי פזיולוגיות ששמתי אליהן לב. היא זומבית, וזה לטובת כולם (לטובתה, כי פחות כעוסה, פחות מתפרצת, פחות סובלת, ובטח שלטובת אבא שלי, שהיווה קודם לכן את שק החבטות שלה. כל הבית, כולל הפיליפיניות, מתנהל עכשו ברוגע וללא היסטריות). ככה שאני ממליצה. אגב, גם זה, כמו אלף ואחד דברים אחרים שקשורים למחלה, עבר תהליכי השלמה שלנו. גם אני חשבתי שלהפוך את אימא לזומבי זה פשע, זה כאילו בחרנו את הפתרון שקל לנו, זה כאילו אנחנו פוגעים בה על מנת להשיג לנו שקט. מי שהראתה לי את האור היתה דווקא הרופאה הגריאטאית של אימא. היא אמרה לי: "שימי על צד אחד של המאזניים את כל ההקלה שהכדורים נותנים, כולל ה"זומביות" (הקלה אדירה לאבא, לכל המשפחה, למטפלות וגם לאמא, כן, גם לאימא, שהרבה יותר נינוחה, רגועה, משתפת פעולה, שקטה, מרוצה) שימי על הצד השני של המאזנים את החסרון (אימא זומבית. ואולי זה בכלל לא חסרון?...) ותחליטו". את מה שהחלטנו - הבנתם מן הסתם...

נירה לב

New member
הרבה תודות רוני

יש לי ממש פחדים לתת את התרופה,נראה לי שאני לוקחת תפקיד גדול מדי להחליט אם זה יהי לטובת החולה היקר שלי אם ההתנהלות שלו כיום היא לשוטט ברחובות ומה יהיה אם יפול או אם לא ישים לב שעוברת מכונית נכון להיום הוא מפתיע בהתמצאות וחובב טיולי בקר וערב מושבע. לא תוקפן ולא צועק חוץ מכמה דברים שלא נעים לי לפרט כאן כמעט "הכל" בגדר הנסבל מבחינתי.

ronnyw

New member
שוטטות

נירה, כן רספרדל, לא רספרדל - שוטטות ברחובות לחולי אלצהיימר בעיתית ביותר, כי עלולים לשכוח אץ הדרך הביתה. אני אהיה יותר חריפה: זה יקרה בודאות מתישהו, עניין של זמן. האם נושא איתו אמצעי זיהוי (שם, כתובת, טלפון של מישהו?) אם לא - הקדימו תרופה למכה... אפשרות נוספת - רק אם מתאימה: כלב לחולי אלצהיימר. מעבר לחברותא ולחום שרק כלב יודע להעניק, הכלבים יודעים (לאחר אימון כמובן) את מסלולי ההליכה, ומונעים מהחולה תעיה. בכלל - כלב זה דבר נהדר (רק למי שיודע במה זה כרוך !!) ואני חוזרת לרספרדל: גם אצלנו וגם בתגובות נוספות שהוגבו אליך, זה לא נשמע כל כך דרמטי. התופעות המפחידות הן יותר הליכה איטית מאשר נפילות.

נירה לב

New member
שוטטות

רוני , אצלנו המחלה היא לא אלצהיימר זו דמנציה פרונטלית ישנה פגיעה בזכון בתובנה ובשפה במילים שנעלמו לכן לפי דברי הרופאה אין פחד שיילך לאיבוד נכון לעכשיו. בכל מקרה יש עליו תעודות עם מכתב שלי ומסספרי טלפון שלי אבל גם זה יכול ללכת לאיבוד אם יקרה משהו. מכאן אני תוהה מדוע הוא קיבל את הריספרידל. נכון וידוע לי שכל הדמנציות סופם אחד אבל חוסר הוודאות שלי איך ומתי תהייה התדרדרות ,אז למה להתחיל מעכשיו "להעניש"אותו?

אסתרס

New member
משהו על רספרדל

זו תרופה יעילה למקרים של אי שקט ,התנגדויות ותוקפנות. בעלי קבל רספרדל כשנה,וגילינו שהתחילו בעיות בהליכה,חשבנו שזו ירידה בתנועתיות בגלל החמרה במחלה,אולם כאשר נפל ברחוב ושבר את הזרוע והגענו למיון,אחד הרופאים אמר שיש אנשים שמגיביםלרספרדל ונעשים יותר נוקשים בהליכה, החלפנו את התרופה ההליכה השתפרה אולם השפעת הנפילה גרמה לפחד מפני הליכה באופן עצמאי, נורא חבל. אבל זה לא קורה לכולם. יש שלוקחים ללא תופעות לוואי. פשוט ספרתי על נסיוני באישי. שנה טובה

נירה לב

New member
אסתר מודה על התשובה שלך

הארת את עייני בנוגע לריספרידל,אין לנו מצב של חוסר שינה חוסר שקט או תוקפנות לכן איני מבינה מדוע עלי לחרוץ את גורלו של ה חולה היקר שלי להיות מרותק לבית. הוא אמנם מטייל הרבה ברחובות ניגש לאנשים אבל הוא לא מאיים ולא תוקפן. אסתר הייתי מאד רוצה לשוחח איתם באופן אישי או דרך מסר האם תהיי מוכנה? אני מודה לך מראש בטוחתני שתוכלי לעזור לי. תודה נירה

אסתרס

New member
תשובה לנירה --רספרדל

אני ספרתי מניסיוני בשמוש רספרדל. ראיתי עכשו בפורום דיווח על אותן תופעות. אולם זו תרופה טובה לבעיות התנהגות. אם את מתלבטת ומפחדת {ובצדק} להתחיל תרופה כשלאמא אין התופעות המתוארות ברישום שעל התרופה, לדעתי יש לחזור ולשאול את הרופאה ולספר בגילוי לב על החששות, אם היא בסדר היא תשמע ,תבין ותמצא תרופה שתתן אותו אפקט בלי תופעות לוואי.ואולי היא תסביר מדוע עליך לקחת דוקא את התרופה הזו. מקסימום תלכי דרך המושלם להתייעצות נוספת.לא לכולם יש תופעות. לבקשתך הטלפון שלי 035336643 מהשעה 2100 אשמח לעזור עד כמה שאני יכולה. בעקרון גרשון צודק לגבי ייעוץ תרופתי אולם , גרשון אנחנו רק מעלים פחדים וחששות לגיטימים ומתחלקים בנסיוננו האישי ובמצוקות שלנו. שנה טובה.

נילי41

New member
תרופה שקיבלנו

גם בעלי התחיל לקבל ריספרדל לאחר תקופה קשה של חוסר שקט, חוסר שינה ובעיות בהתנהגות. אבל הוא מקבל את התרופה בצורת טיפות, במינון הומיאופטי ממש. הוא מקבל 0.250 מ"ג ליום בערב והתרופה ממש השפיעה עליו פלאים. קודם כל הוא התחיל לישון בלילה, אמנם הוא קצת ישנוני גם במשך היום אבל הוא היה כך גם לפני כן, כאשר הוא לא היה ישן בלילות. חוץ מזה הוא הרבה יותר רגוע ונינוח וגם אני. הרופא ממרפאת זיכרון שרשם לו את התרופה הבטיח לי שבמינון כל כך נמוך לא יהיו תופעות לוואי ובאמת, אני מאוד מרוצה מהמצב בינתיים. יכול מאוד להיות שלאחר זמן מה צריך יהיה להגדיל לו את המינון, אבל בתקופה האחרונה, זה כבר כ-3 חודשים שהמינון הזה מתאים לו וכולנו מרוצים...

נירה לב

New member
תודה נילי על התשובה

אצלנו אין בעייה של אי שקט או נדודי שינה או אלימות מכל סוג שהוא, לכן איני רוצה אפילו שאיני רופאה לתת את הכדור אני מרגישה שאם אתן את הכדור זה כאילו אני גוזרת איזה דין על החולה .אני ממש פוחדת לקחת אחריות.

נילי41

New member
ריספרדל

כמובן שאין לתת את התרופה על דעת עצמך אלא אך ורק בהמלצת רופא. את גם צריכה מירשם רופא על מנת לקנות אותה. כמו שכתבתי לך קודם, אני נותנת לבעלי את התרופה בטיפות, מהול עם קצת מים או שתיה. גם אצלנו אין בעיית אלימות או תוקפנות, בעיקר זה אי שקט ונדודי שינה. הרופא של בעלי ממרפאת הזיכרון מאוד המליץ על התרופה ואני מייד הרגשתי שינוי עצום לטובה, כמו במטה קסם... כמובן שאיני ממליצה כאן, אלא רק מספרת לך על חוויותינו מהתרופה, וזה אחרי שהיו לי המון חששות להתחיל בכלל עם תרופה כזו. גם אני שמעתי על תופעות לוואי של קשיי תנועה וכו' אבל, כמו שכבר ציינתי קודם, במינון כל כך נמוך לא הרגשנו בתופעות לוואי כלל. מה שרציתי להדגיש הוא שאת לא צריכה להחליט בעצמך על מתן התרופה אלא אך ורק הרופא המטפל של החולה.

נירה לב

New member
שלום נילי

יש בידי מרשם לתרופה ריספרידל, זוהי החלטה של הרופאה ממרפאת זיכרון. אבל אני לא מבינה למה לתת אותה לחולה שאינו אלים ואינו סובל מנדודי שינה.לכן לא ברור לי מדוע לתת לו את התרופה. את יודעת שלפעמים אומרים שהחולה יודע יותר טוב מהרופא מה יש לו במקרה הזה אני מרגישה את החולה .לכן איני יודעת אם לתת לו אפילו קיבלנו מהרופאה מספר כדורים בחפיסה של דוגמא לרופא. האמת שהוא היה אמור להתחיל בטיפול בתרופה זו כבר לפני שנתיים בערך ולא נתתי לו ולא קרה כלום, אז לכן איני יודעת מה אני עושה עכשיו החחש גובר על ההגיון שלי כנראה.

פנטזי1

New member
אני הייתי דוחה את מתן התרופה אם את

עדין מרגישה שאפשר לחכות,מאז שאבי מקבל תרופה כזאת יש לו קשיים בהליכה אבל אצלו היו חייבים לתת תרופה בגלל אי שקט והתפרצויות,בעיות בהליכה זו תופעה ידועה ,לכל התרופות האנטי פסיכוטיות יש תופעות לואי כאלה במיוחד להלידול,היום אבי מקבל ריספרדל 1.5 מ"ג ועדין יש קשיים בהליכה.

נילי41

New member
ריספרדל

תראי, אם את מרגישה שאין צורך במתן תרופת הרגעה, אז אולי תחכי עוד קצת כי בשלב מסוים כבר אין מנוס מכך לפעמים. בכל אופן אם הרופאה ממרפאת זיכרון רשמה לך אותה כנראה שהיא חשבה שיש צורך אבל אם אתם מרגישים בבית שיכולים להתמודד בלי, אז כמובן שזה לשיקול דעתכם. חשבתי שאם קיבלת כמה כדורים לדוגמא אולי תעשי ניסיון של כמה ימים ותראי. אני הרגשתי שיפור מיידי עם התחלת מתן התרופה, וכמו שאמרתי המינון שאני נותנת הוא ממש זעום, בכל אופן, לא התכוונתי להמליץ על מתן התרופה אלא רק לספר על החוויה שלנו מהתרופה, וכמו שאירילה אומר, על כל אחד זה משפיע אחרת... אז יכול להיות באמת שאת מרגישה את החולה הכי טוב ויודעת, אבל במידה ויש התלבטות, אז אני בעד. וגם אני התלבטתי הרבה זמן אם לתת, אבל כמו שאמרתי, מגיע הרגע, את כבר תדעי מתי, שתרגישי שצריך משהו שיעזור להתמודד, ואצלנו זה עזר.

למעלה