סקר חדש
לב|

sagiberg

New member
../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gifסקר חדש../images/Emo23.gifלב|../images/Emo23.gif

מה הקשר שלך לספרים ישנים/משומשים ?

ToryMaster

New member
חסרה אופציה נוספת ../images/Emo10.gif

הלא היא: אחר, פרט בפורום", אני זקוקה לה

ToryMaster

New member
תוסיפי את האופציה ../images/Emo8.gif

האחר שלי הוא כולם ביחד. גם לדעת שמישהו כבר השתמש בו, ושאיזו ילדה ישבה עם אותו ספר, וחוותה מה שאני חווה איתו, זה מדהים בעיני. גם הצבע של הדפים, והריח, והדיו המטושטשת, ובדרך כלל (אם מדובר בספר משמ ישן) גם הכתב קטן ולא ברור. לכל אלה יש קסם מיוחד, שמשתלב ביחד ועושה את חווית קריאת הספרים הישנים/משומשים למשהו מיוחד, משהו שלא מהעולם הזה

sagiberg

New member
בחיי שאת צודקת../images/Emo140.gif- אני מנסה להוסיף

אבל כרגע משהו במערכת לא נותן לי. מקווה שיותר מאוחר

Athaclena

New member
גם אני צריכה אחר

אני לא ממש בטוחה מה אני אוהבת בהם, חוץ מהמחיר. אולי את ההיסטוריה, כי כשספר הוא בן 20 שנה אז עברו עליו דברים... אבל על ההנאה שהיתה לאנשים אחרים אף פעם לא חשבתי. וספר חדש יכול להיות חדש מדי - חד ומרובע מדי, לבן מדי וקשוח מדי. בספר ישן או משומש הכל מרוכך.

ToryMaster

New member
../images/Emo45.gif

ספר חדש, כמו נעליים חדשות, עשוי להיות קשה, מנוכר. לוקח הרבה זמן להתרגל אליו, לגרום לו להתרכך ולהתרגל אלייך... עד אז, זה פשוט... מנוכר.

אני לא מצליחה לאהוב ספרים ישנים...

יש להם ריח
והמרקם של הדפים עושה לי צמרמורת, הרבה פעמים כשאני ניצבת ליד מדפים מלאים בסיפריה, אני מסתכלת בעיקר על הספרים עם הכריכה החדשה, הנוצצים, עם הריח של הדפוס... ובקיצור אני מעדיפה ספרים חדשים!!!!

גם לי יש "אחר"

ובעצם שניים-המחיר,שכבר הוזכר כאן ושהוא בהחלט שיקול מרכזי כדי להצליח גם לקנות ספרים וגם להימנע מפשיטת רגל וגם העובדה שהרבה ספרים ישנים ומופלאים פשוט אזלו מהמדף של החדשים ולא יוצאים לאור יותר, אבל זו ממש לא סיבה לוותר על קריאתם/רכישתם.

למעלה