ניתוח שיר- swanheart.

lacrimosa girl

New member
../images/Emo23.gif../images/Emo29.gif ניתוח שיר- swanheart. ../images/Emo29.gif../images/Emo23.gif

הערות: יש לי 50 דק' חופשיות ואין לי מה לעשות איתם, ואני רוצה לנתח את השיר הזה הרבה מאוד זמן, ובגלל אילוצים כאלו ואחרים הוא לא יהיה בקרוב בפינת השיר השבועי, אז אני מפרסמת את הניתוח כהודעה נפרדת ולא כחלק מהפינה. כמו שאתם רואים, אני מושפעת מהעיצוב הרגיל שלה
כולם מוזמנים לחלוק עלי ולהציע פרשנויות אחרות.
אנלומאמינה, הבחור מאתמול יושב לידי שוב!
קישור לליריקה: http://www.darklyrics.com/lyrics/nightwish/oceanborn.html#6
שם השיר: לב ברבור...שירת ברבור היא משהו ששרים בפרידה. זה מתקשר יופי עם המשך השיר. כל האנשים היפים האלו, אני רוצה שיהיו שלי, כולם, כל בובות הפורצילן האלו, אם רק אני הייתי יכול לגרום להן ליפול. תומאס מבטא את הרגשות שלו כלפי יופי...הוא מאמין שיופי הוא שביר; הוא משווה אותו לפורצילן. הוא רוצה להשיג בעלות על כל היופי בעולם, רק כדי להרגיש שהוא יכול להרוס אותו. הרבה כאב, הוא לא כולל את עצמו כאחד מהיפים...יש "הם" ו"אני". יש כאן קנאה. תומאס הרבה פעמים השווה את עצמו לחיה...beast. התגלמות הכיעור. היה ליבי, חומה של אהבה, מרחפת למעלה, כה גבוהה. תומאס קורא למישהו- שיבוא ויתן לו, לחיה, לב. הוא מדבר על אהבה- האם הוא יכול להשיג אותה? חומה של אהבה מרחפת גבוה מעבר להישג ידו- והוא מבקש ממישהו שיבוא ויביא לו אותה...שהמישהו הזה יהיה הלב שלו, שלא קיים אצלו. ערב חורפי, פעם בסיפור, ברווזון מכוער, אבוד בבית של מזמור הדרור, חולם את הכוכבים. . עכשיו תומאס משווה את עצמו לברווזון המכוער...הוא שבוי בקסם של השירה המתוקה של הדרור [כמו הזמיר בשיר KWTNS...הוא מוקסם מהשירה של הציפור הקטנה הזאת, שירה מתוקה וטבעית.] ומביט לעוד יופי טבעי- הכוכבים. ואם נחזור רגע לתחילת השיר, תומאס אומר לנו בשיר BOTB all this beauty is killing me.. תומאס לא מוצא את המקום שלו בין כל היופי הזה- הוא הברווזון המכוער... ושוב, התחינה למישהו שיבוא וילמד אותו אהבה. הוא מאמין שאהבה תגרום גם לו להיות יפה...שאם מישהו יאהב אותו הוא יראה מעבר לחיה ויהיה ליבה- יצור לה לב. בעולמי, האהבה היא למשוררים. לעולם לא סצנת היציע המפורסמת. רק אמונה גוועת בפאתי גן-עדן. תומאס אומר שהוא לא מאמין באהבה...כל התחינה שהיתה בשורות הקודמות נעלמה. בעולם הפנימי שלו זה לא קיים...היא רק למשוררים. אני מוצאת כאן הקבלה לתקופה הויקטוריאנית- אהבה אז הסתכמה במילים, פואמה ששרו אחד לשני, בלי נגיעות, בלי שום דבר שמביע רגש חוץ ממבטים וחרוזים. תומאס קודם ביקש שמישהו יבוא אליו ויהיה ליבו...אף אחד לא בא והוא מאבד את האמונה באהבה. האהבה היא לא כמו בסרטים: יש לנו כאן עוד ביטוי להתבגרות הכואבת שלו, כמו ב Eva...אני חושבת שהכוונה כאן בגן עדן היא למוות. בשיר TFT תומאס כתב in heaven, in death . גן העדן מבחינתו מחובר ישירות עם המוות. זה לא מקום שיש לשאוף להגיע אליו- אלא אם כן אתה שואף למות. תומאס מאבד תקווה...הוא שוקל התאבדות כדי לא להתמודד עם העולם הזה. ברכת קריסטל ממתינה לנטוש והאומלל, הלילה בוקר חדש יוולד בשביל הבודד. איזה תרגום מוזר זה יצא
אם הבנו שתומאס מחליט להתאבד הוא מדבר על ברכת קריסטל- היא מחכה לו...ככל הנראה התאבדות בטביעה. ולאחר מכן הוא יהיה חופשי..הוא יפטר מהמשא הזה, יהיה לו בוקר חדש משלו. יכול להיות שיש כאן רמז קטן לגלגול נשמות או שפשוט הכוונה היא לגן עדן, שבו אין אהבה ואין צורך להתמודד איתה, וזה לא משנה האם האנשים יפים או לא. אז, לסיכום: תומאס בשיר הזה כותב על האכזבה שלו מאהבה. הפרשנות שלי יצאה מאוד, מאוד אובדנית ויכול להיות בהחלט שזה ממש לא מה שתומאס התכוון, אבל הי- אנחנו פורום נייטוויש ואנחנו מצווים למצוא את המוות בכל דבר.

Super Alonit

New member
יופי, פחדתי שתעשי את 10th Man Down...

(הוא שלי!
) אה כן, ועכשיו אני אעבור לקריאת הניתוח.

lacrimosa girl

New member
לא את לא!!!

כבר התחלתי! ועבדתי עליו ממש קשה! ._. את יודעת מה, אני מתחברת עכשיו למסנ ואבריז מספורט ונעבוד עליו ביחד :)

dralan

New member
אוקי, ממש אהבתי את הניתוח שלך/tapuzforum/images/emo47.gif

יש לי פירוש שונה משלך, אבל הוא עוד לא גמור (וספק רב אם אני גם אסיים אותו בקרוב >

ניתוח מצויין :]

הערה שלך על התקופה היא מאוד במקום אבל התבלבלת בשמות, אליזבתנית ולא ויקטוריאנית, התקופה הויקטוריאנית באה אחרי זה והיא יותר תקופה של מודרניזם, דארווין ושות'. למדנו קצת על התקופה האליזבתנית בספרות מורחב, באותה תקופה כל האהבה הייתה דרכת הסונטות וזאת הייתה הדרך היחידה לבטא את האהבה שלך, והאמת שזאת אפילו לא הייתה אהבה אמיתית, לרוב הם לא הכירו כל כך טוב את הנשים קודם וכתבו את הסונטות בדרך הצפויה ביותר והשיטחית ביותר, שמציגה את האהובה כסוג של אלה לא אנושית. בסונטה 130 שייקספיר מבקר את ההתנהגות הזאת, ומציג את כל הקלישאות המוכרות, שפתיה של אהובתו לא אדומות כשני, נשימתה לא מתוקה יותר מהבושם "אבל אהבתי אותה עד אין חקר, יותר מכל אישה שנמשלה לשקר" אחת הפואמות הכי יפות שקראתי בחיים שלי
אבל טוב, נסחפתי עם החפירה
אגב, בקשר ל"סצנת היציע", ככה נקראת הסצנה שבה רומיאו קורא ליוליה. האהבה בין רומיאו ליוליה תמיד מוצגת כאהבה התמימה ביותר והטהורה ביותר, אהבה ממבט ראשון שהולכת כנגד כל החוקים, תומאס בעצם אומר שאהבה כזאת לא קיימת במציאות אלא רק בספרים.

lacrimosa girl

New member
תודה!

סצנת היציע באמת נשמעה לי מוכרת מאיפהשהו, ותודה על התיקון, למרות שנראהלי במובן מסוים שגם הויקטוריאנית מתאימה...עם כל הכללים שלהם וכו'. מקסנה- בריטים סאקס
חוץ מיו לורי

blacknwhite

New member
כל הכבוד!!!

עוד אחת שפשוט מוכשרת להדהים בפורום הזה
אהבתי! (גם את sleeping sun, אגב. עוד ניתוח מדהים!) נ.ב- תראו מה זה? למדת ממני,אה?
(ההצלבות בין השירים...)

lacrimosa girl

New member
בטח שממך! מאסטרו ../images/Emo47.gif

תודה, אנלא באמת כזאת מוכשרת סתם חפרנית

blacknwhite

New member
חח תודה../images/Emo9.gif../images/Emo25.gif

ואת כן מוכשרת! שקט
כל אחד יכול לחפור (כמעט) אבל לא כל אחד יכול להגיד דברים עמוקים ויפים בחפירה שלו. ממש לא. ואת כן:)

blacknwhite

New member
טוב, עכשיו כשקראתי שוב../images/Emo3.gif

שמתי לב- בחלק השני שניתחת, השורה היא "be my heart a well of love" (יכול להיות שטעיתי באיות, אבל לונורא...) הכוונה פה (בתרגום) אם אני לא טועה, היא ל"באר", לא ל"חומה". אבל ממש אהבתי את הפירוש

en li shem 7

New member
>< דבורה אמרה לי להתנצל.

אני מתנצלת.
אה, ולכוונה שלי
למה הוא חושב שהוא לא יפה והוא מצטלם בפוזות שקסיות?-נקודה למחשבה. אה, וזה נראה כאילו הוא וונה בי חכם
*נסקלתבאבנים*

lacrimosa girl

New member
XD

שש, על תדברי ככה על התומאס הקדוש! ועדיף שלא תפרסמי את הכתובת שלך וכו' בפורום כי עדר של פאנגירל זועמות יגרום לך לקפוץ מהחלון בסופו של דבר

אלאנקה

New member
../images/Emo99.gif.

ניתוח ממש יפה!! :] ואכן, פורום נייטוויש יכול למצוא את המוות גם בצלחת ספגטי-.-

למעלה