כוחו של דמיון

yaakii

New member
../images/Emo232.gif כוחו של דמיון ../images/Emo121.gif

האם דמיון האדם הוא דבר חיובי או שלילי? הרבה פעמים הדמיון גורם לנו לפתח מחשבות שליליות ולחשוב על צרות שעלולות להגיע וכך אנחנו מלחיצים את עצמנו. האם יש לדמיון גם צדדים חיוביים?

לא כל דבר הוא "שלילי או חיובי", דיי מצחיק

לשפוט ככה כל דבר , כאילו זה קריטריון מחייב . משולש זה טוב או רע? וריבוע?

TFNM

New member
איזה אבא?

אמא של אבי היא מעין גאיה (ע"ע-מיתולגיה יוונית) היא נוצרה מתוך הכאוס והיא שוכבת עם מה שהיא ילדה!

מזכיר לי את המורה שלי לצרפתית

שניהלה איתנו פעם שיעור בנושא- 'תרנגולת, דבר חיובי או שלילי?'

זו גם הייתה המסקנה שלי מאותו שיעור :p

כמובן, בנוסף למסקנה שהמורה שלי לצרפתית היא פסיכית עם תעודת הוראה

tamaguchi girl

New member
../images/Emo6.gif

אני לא לומדת צרפתית, אבל גם אצלי בבי"ס המורה לצרפתית פסיכית משהו..לא שמעתי על מורה שפוי למקצוע הזה. כנראה שפסיכיות זה חלק מדרישות ההוראה לתפקיד

TFNM

New member
...

יפה שבחרת במושג "דימיון" ולא במושג "יצירתיות" אי אפשר לומר שהדימיון הוא לכאן או לכאן,מכיוון שהדימיון הוא חלק מאיתנו וכמו שאמרת על יצר הוא לא דבר רע ואפשר לנתב לנתב אותו. נאמר על הדימיון שכאשר הדימיון והרצון הולכים זה כנגד זה יד הדימיון תהיה על העליונה (איזה פילוסוף צרפתי ששכחתי איך קוראים לו),פה הדימיון=מחשבה. הוא התכוון לומר שאם אתה חושב שאתה לא תצליח במעשיך אתה באמת לא תצליח,למרות שאתה תרצה. (אישית אני חושב שזה בולשיט,אבל שווה איזכור) אני רואה את זה ככה,הדימיון/יצירתיות זה כלי,זה כוח. הוא יכול להועיל ולא נוכל בלעדיו,ועם זו הוא כמובן מחשבה ומחשבות הן דבר שיודע טוב טוב לדפוק לנו את הראש. הספר איך נעשיתי טיפש מדבר בין היתר גם על זה (אני לא ממליץ על הספר)

בארבאבא

New member
זה כמו ה"סוד"..

יש בזה משהו נכון..אם אדם יאמר לעצמו שהוא ייכשל,ויכניס לעצמו רק מחשבות שליליות,אז הוא יקבל תגובות שליליות.

סיר חע

New member
כמו לכל דבר, דימיון הוא גם טוב וגם רע.

דימיון הוא סוג של מגננה, הוא סוג של בועה לברוח אליה. אתה יכול לקחת את זה לצד השלילי, ולהגיד שככה בן אדם לא חי באמת את המציאות, אלא חי בעולם משלו, ובכך מנותק ומופרד מהחברה, דבר שעלול להזיק לו - או לקחת את זה לצד החיובי, ולראות שבנאדם מוצא לעצמו דרך (בריאה.) להתמודד עם מציאות קשה כלשהי, או מפתח את המחשבה, או יוצר דברים חדשים. אני לא יודעת אם עניתי על השאלה

בארבאבא

New member
לכל דבר יש פלוס ומינוס.

האמת,אני לא ממש רואה את המינוסים שבדמיון,כי הוא נותן לאדם לפרוח ולהיות יצירתי יותר. הדמיון הופך לשלילי ברגע שהופכים אותו למציאות.כלומר,ברגע שהדמיון שלך הופך לחיים שלך,ואתה נשאב אליו.זה כבר דיי שלילי. אבל עדיין..הדמיון גורם לך להיות יצירתי יותר..כל עוד יש לך בראש דברים שניתנים להגשמה,ואפשר להפוך אותם למציאות,הדמיון רק ידחוף אותך לייצר אותם. כל עוד אדם לא נשאב לדמיון,ולא גורם להרס עצמי,הכל טוב.

חיובי כמובן.

לדעתי הדרך בה נשתמש בדמיון תלויה בנו וביכולת שלנו לכון אותו, ובכל מקרה לי המילה דמיון מעלה משהו חיובי מאוד. בעיניי, בסופו של דבר, הדמיון הוא כלי שנתון בידינו, ואם יש לנו שליטה עליו הצדדים החיוביים שלו הם הבולטים.

טריאן

New member
הטעות היא בשאלה.

באיזה מובן הדימיון יכול להיות רע או טוב? אם הוא רע או טוב בדברים שעליהם אנחנו חושבים אז זה תלוי על מה אנחנו חושבים. אם הוא רע או טוב לכשלעצמו ובעובדה שהוא נעשה ברור שהוא טוב,הדימיון מביא לנו הרבה דברים חיוביים בעולם(יותר מדברים שליליים בעולם). יכולים להיות עוד הרבה מובנים,רק אם תגיד מהו המובן תהיה תשובה חד משמעית.

למעלה