האם אופניים שורפות קלוריות כמו הריצה

אושר לב

New member
../images/Emo234.gifהאם אופניים שורפות קלוריות כמו הריצה

שלום רב לכל מאמני הכושר בעברי גם אני הייתי מאמן עד שנפצעתי במניסקוס פציעה קשה עליתי המון במשקל כתוצאה מפציעה זו בעבר ירדתי במשקל שהייתי רץ כל לילה בין 10-15 קילומטר היום בגלל הפגיעה ברגל והניתוח קשה לי ורק אופניים יכולות לתת לי מענה האם גם ע"י רכיבה מאומצת מדידה עם שעון דופק אני יכול להגיע לאותו אפקט כמו הריצה שאני רץ אני מרגיש את כל השרירים והגוף עובדים ובאופניים אני מגיע לדופק אירובי אבל אני מרגיש שהרבה יותר קל לי ולא מרגיש את אותו מאמץ כמו בריצה מה אתם אומרים,האם ע"י ריצה הגוף יותר מתחטב? או גם אופניים יכולות לתת מענה לשריפת השומנים ולחיטוב הגוף.

הוצאה אנרגטית ברכיבת אופניים מול ריצה

אושר שלום, אתחיל מהשורה התחתונה - בהחלט ניתן להגיע להוצאה אנרגטית משמעותית מאימון של רכיבה על אופניים. בהקשר של ירידה במשקל חשוב לציין כי הפקטור המשמעותי ביותר הוא התזונה והמאזן הקלורי השלילי שנדרש לשם ירידה במשקל ולא ריצה או הרכיבה יכולים לשנות בצורה משמעותית מאזן קלורי שאינו תואם מטרה של ירידה במשקל. נכון שישנם הבדלים מהותיים בין ריצה לרכיבת אופנים ובהם - הריצה היא פעילות הנושאת משקל גוף והרכיבה לא, בריצה מעורבות קב' שרירים רבות יותר לעומת רכיבה ועוד. הבדלים אלו עשויים להשפיע על ההוצאה אנרגטית לטובת הריצה אך בסופו של דבר העצימות של האימון ומשכו יכולים להפוך פעילויות אלו לדומות או שונות מבחינת תרומתן להוצאה האנרגטית. אין שום סיבה שתרגיש כי הרכיבה היא ברירת מחדל מבחינתך בכל הנודע לפעילות אירובית שתתרום לירידה במשקל. בהנחה שאתה עובד ע"פ תוכנית מותאמת מבחינת זמן ועצימות אין סיבה שהרכיבה לא תתרום באופן חיובי ביותר לירידה במשקל. בהצלחה, יואב

למעלה