פינת הבלוגיה חמשושבת 9-11/6

../images/Emo237.gifפינת הבלוגיה חמשושבת 9-11/6../images/Emo237.gif

העלו לכאן את הקישורים לפוסטים שאהבתם ברשת. זה יכול להיות פוסטים שאתם כתבתם וזה יכול להיות גם פוסטים שקראתם אצל אחרים . אתם רשאים להעלות כמה קישורים, אבל כל קישור בהודעה נפרדת. מומלץ לצרף תמונה וכמה מילות הסבר על מהות הפוסט. • אם אתם מעלים פוסטים של אוכל (מתכונים), אנא העלו את המתכון עצמו לפורום או השתרשרו לפינת המתכונים היומית, או עוד אופציה (שלדעתי עדיפה) פשוט תפתחו הודעה ראשית חדשה עם המתכון שלכם אבל אל תסתפקו רק בקישור לכאן (גם כאן, אבל גם מתכון בנפרד, מניסיון – אנשים מאוד אוהבים כשיש מתכון שלם ותמונה והם נכנסים ונרשמים לעדכונים , אז קדימה אל תהססו, אני נותנת לכם יופי של במה, נצלו אותה). • מתכונים טובים שילוו בתמונות יועלו כלאחר כבוד למאמרים . למען המאמרים- אם אכן העליתם מתכון שלם, הוסיפו בתחילת הכותרת את האייקון :
וזה כדי שזה יבלוט ואעלה ישר למאמרים (זה לטובתכם). ב ה צ ל ח ה
 

חוטהשני

New member
מרק דלעת קישור למתכון את המרק הזה התחלתי להכין רק השנה. למרות שאני נכנסת למטבח לא מעט שנים, עד עכשיו נמנעתי מלהכין את המרק. לא יודעת למה - אולי כי בעלי לא ממש אוהב את הירק הזה, ולדעתי הוא מפסיד מרק מאד טעים. הדלעת השנה גם לא היתה זולה - בעיקר בגלל נזקי החורף - אבל עדיין לדעתי המרק הזה נהדר מרק דלעת מרכיבים: דלעת (750-600 ג' - תלוי מה מוצאים) (1 בטטה - לא חובה) 1 בצל 1-2 גזרים 1 כף אבקת מרק פרווה שמיר - בערך חצי כוס קצוצה (אפשר לשים במקון 2 קוביות שמיר של דורות) מלח+פלפל (אני מוסיפה מעט מלח כי אבקת המרק מלוחה) מעט ג'ינג'ר/קינמון/אגוז מוסקט (לפי הטעם) מעט כורוכום 4 כוסות מים הכנה: * מקלפים וחותכים לחתיכות לא קטנות את הדלעת (הבטטה), הבצל והגזר ושמים אותם בסיר. * מוסיפים את כף אבקת המרק, השמיר והתבלינים. * מוסיפים 4 כוסות מים ומרתיחים. * לאחר הרתיחה נותנים למרק להתבשל במשך 18-20 דק' על אש בינונית. * לאחר הבישול נותנים למרק להתקרר ומעבירים אותו לבלנדר כדי לרסק אותו (אפשר לרסק כמובן בממחה ידני או בכף - הריסוק בכף הוא יותר גס אך גם טעים ביותר) בתיאבון
 
למעלה