../images/Emo238.gifחורשט גורמה סבזי../images/Emo239.gif../images/Emo239.gif
חורשט גורמה סבזי מעדן מעין כמוהו , חמצמץ עם טעם נפלא של לימונים פרסיים שאני אוהבת במיוחד. את הלימון הפרסי ניתן לקנות בחנויות למימכר תבלינים. אלו לימונים שיובשו בגחלים מתחת לאדמה וגוון צבעם הוא חום שחרחר. אל המטבח הפרסי יש לי אהבה גדולה ואין ספק שהחורשט גורמה סבזי הוא כוכב במטבח שלנו. הבשר יוצא רך כמו חמאה, והמרק סמיך בטעמים חמצמצים מעודנים שאי אפשר לשכוח. מצרכים: 1.5-2 ק"ג נתח בשר לבישול ארוך צוואר או שריר 150 גרם שעועית אדומה קטנה בצל גדול 1/3 צרור פטרוזיליה 1/3 צרור כוסברה 3-4 גבעולי בצל ירוק גבעול נענע 3-4 שיני שום שלמות 3 לימונים פרסים, לחרוץ רק אחד, והאחרים בשלמותם פלפל שחור גרוס 1/3 כפית כמון 1/3 כפית כורכום מלח גס שמן זית אופן ההכנה: להשרות את השעועית האדומה למשך יממה. לקצוץ דק בצל, ולקצוץ 3-4 גבעולי בצל ירוק דק מאוד. להפריד את הגבעולים מהפטרוזיליה והכוסברה ולקצוץ דק בסכין מתאימה. לקצות גם את הנענע יחד. לקחת סיר יצוק ברזל המתאים לבישול קדירה ולשים שמן זית. להכניס את הבצל עם עלי התבלין הירוקים הקצוצים, הבצל ירוק ולהקפיץ בשמן זית על להבה נמוכה למשך מספר דקות עד שהירק כבר לא בצבעו הטבעי הירקרק אלא מתכהה מעט, להוסיף את שיני השום השלמות, את הלימונים ואת התבלינים. יש לחרוץ בסכין לימון אחד כדי שייתן מטעמו במרק, הטעם מאוד דומיננטי לכן אני חורצת רק אחד, ואת השניים האחרים משאירה בשלמותם. להוסיף את נתחי הבשר, רצוי להשאיר נתחים גדולים יחסית, "לסגור" את הבשר מכל הכיוונים תוך הגברת הלהבה למספר דקות עד שהבשר "נסגר" ואז להנמיך שוב. להוסיף פלפל שחור גרוס טרי ומלח גס ולערבב. להוסיף את השעועית ולערבב יחד. להרתיח מים בנפרד ולהוסיף לסיר עד שלושת רבעי גובה הסיר. להביא שוב לרתיחה. לבשל למשך 3 שעות או עד שהבשר והשעועית רכים לגמרי, ולהוציא לקראת סוף הבישול את המכסה, לצמצם מעט מהנוזל ולטעום אם יש צורך לתקן מעט במלח.
חורשט גורמה סבזי מעדן מעין כמוהו , חמצמץ עם טעם נפלא של לימונים פרסיים שאני אוהבת במיוחד. את הלימון הפרסי ניתן לקנות בחנויות למימכר תבלינים. אלו לימונים שיובשו בגחלים מתחת לאדמה וגוון צבעם הוא חום שחרחר. אל המטבח הפרסי יש לי אהבה גדולה ואין ספק שהחורשט גורמה סבזי הוא כוכב במטבח שלנו. הבשר יוצא רך כמו חמאה, והמרק סמיך בטעמים חמצמצים מעודנים שאי אפשר לשכוח. מצרכים: 1.5-2 ק"ג נתח בשר לבישול ארוך צוואר או שריר 150 גרם שעועית אדומה קטנה בצל גדול 1/3 צרור פטרוזיליה 1/3 צרור כוסברה 3-4 גבעולי בצל ירוק גבעול נענע 3-4 שיני שום שלמות 3 לימונים פרסים, לחרוץ רק אחד, והאחרים בשלמותם פלפל שחור גרוס 1/3 כפית כמון 1/3 כפית כורכום מלח גס שמן זית אופן ההכנה: להשרות את השעועית האדומה למשך יממה. לקצוץ דק בצל, ולקצוץ 3-4 גבעולי בצל ירוק דק מאוד. להפריד את הגבעולים מהפטרוזיליה והכוסברה ולקצוץ דק בסכין מתאימה. לקצות גם את הנענע יחד. לקחת סיר יצוק ברזל המתאים לבישול קדירה ולשים שמן זית. להכניס את הבצל עם עלי התבלין הירוקים הקצוצים, הבצל ירוק ולהקפיץ בשמן זית על להבה נמוכה למשך מספר דקות עד שהירק כבר לא בצבעו הטבעי הירקרק אלא מתכהה מעט, להוסיף את שיני השום השלמות, את הלימונים ואת התבלינים. יש לחרוץ בסכין לימון אחד כדי שייתן מטעמו במרק, הטעם מאוד דומיננטי לכן אני חורצת רק אחד, ואת השניים האחרים משאירה בשלמותם. להוסיף את נתחי הבשר, רצוי להשאיר נתחים גדולים יחסית, "לסגור" את הבשר מכל הכיוונים תוך הגברת הלהבה למספר דקות עד שהבשר "נסגר" ואז להנמיך שוב. להוסיף פלפל שחור גרוס טרי ומלח גס ולערבב. להוסיף את השעועית ולערבב יחד. להרתיח מים בנפרד ולהוסיף לסיר עד שלושת רבעי גובה הסיר. להביא שוב לרתיחה. לבשל למשך 3 שעות או עד שהבשר והשעועית רכים לגמרי, ולהוציא לקראת סוף הבישול את המכסה, לצמצם מעט מהנוזל ולטעום אם יש צורך לתקן מעט במלח.