../images/Emo238.gifחמין בשר ועוף על מצע חיטה ושעועית לבנה
את החמין הזה כדאי לאכול באותו היום כי הוא יוצא נפלא וסמיך וזרעי החיטה מבושלים בו יחד עם השעועית והבשר ויוצאים רכים ועסיסיים. אם רוצים לשמור את החמין לעוד יום כדאי להפריד את הרכיבים לחוד כדי שלא ידבקו זה לזה, אך חמין טעים בעיקר כיוצא מוכן ומשביע את כל המשפחה. השתמשו בכל סוג בשר אהוב, אסאדו, בשר שריר, זרוע וכו'. כל מה שמתאים לבישול ארוך. אנו מוסיפים גם מעט חלקי עוף לקטנטנים שלא אוכלים בשר ומניחים את העוף מלמעלה. את החמין הזה נכין בסיר חשמלי לבישול איטי ממושך, למשך 10-12 שעות ולא יותר. מצרכים: 300-400 גרם חיטה 250 גרם שעועית לבנה 1/2 קילו עד 1 ק"ג בשר חתוך לחתיכות גדולות 4 חלקי עוף 2 גזרים מקולפים שלמים 10 שיני שום מקולפות 2 בצלים בשלמותם עם הקליפה 1 תפוח אדמה בקליפתו 3-4 ביצים או לפי מספר הסועדים שמן זית 2 כפות שטוחות פפריקה אדומה 1 כפית שטוחה כמון 1 כפית כורכום מלח גס 1/3 כפית תבלין לעוף אופן ההכנה: להשרות את החיטה עם השעועית הלבנה ללילה. להניח "בסלואו קוקר" סיר חשמלי לחמין את הבשר. להניח את השעועית השטופה והחיטה, לשטח בסיר ולהוסיף את הגזר הבצלים, שיני השום והביצים. להוסיף מים רותחים לסיר שיכסו את הכול מלמעלה עד כמעט גובה הסיר. להניח קודם כל את נתחי הבשר ומעליהם עוד שיכבה קטנה של חיטה ומעל את חלקי העוף. להוסיף את התבלינים ולהפעיל על בישול. לאחר שהחמין רותח להעביר למצב בישול על גובה נמוך ולהשאיר ללילה. מי שרוצה לאכול חמין דווקא ביום חול ולא בשבת או לחלופין לשישי בערב, אופציה אפשרית בהחלט, יכין את החמין בשבע בבוקר, ובשעה שש בערב הוא כבר יהיה מוכן וטעים לכל בני המשפחה. כדאי מאוד לטעום עם כף ולתקן לפי התיבול אם צריך להוסיף מלח לאחר שהחמין הגיע לרתיחה. טיפ: מאחר והעוף מתפרק מהר יותר מבשר הבקר, עדיף להניח אותו מלמעלה ואז קל יותר להוציא אותו בעזרת כף סינון רחבה בזמן שהחמין כבר מוכן, ורק אחרי שהוצאנו את כל חלקי העוף, נוציא את חלקי הבשר. בכלל קל יותר לשלוף את הבשר החוצה כשהוא מונח למעלה ואז לא מפספסים אף נתח ולא מועכים אותו בטעות כשמוציאים את השעועית והחיטה.
את החמין הזה כדאי לאכול באותו היום כי הוא יוצא נפלא וסמיך וזרעי החיטה מבושלים בו יחד עם השעועית והבשר ויוצאים רכים ועסיסיים. אם רוצים לשמור את החמין לעוד יום כדאי להפריד את הרכיבים לחוד כדי שלא ידבקו זה לזה, אך חמין טעים בעיקר כיוצא מוכן ומשביע את כל המשפחה. השתמשו בכל סוג בשר אהוב, אסאדו, בשר שריר, זרוע וכו'. כל מה שמתאים לבישול ארוך. אנו מוסיפים גם מעט חלקי עוף לקטנטנים שלא אוכלים בשר ומניחים את העוף מלמעלה. את החמין הזה נכין בסיר חשמלי לבישול איטי ממושך, למשך 10-12 שעות ולא יותר. מצרכים: 300-400 גרם חיטה 250 גרם שעועית לבנה 1/2 קילו עד 1 ק"ג בשר חתוך לחתיכות גדולות 4 חלקי עוף 2 גזרים מקולפים שלמים 10 שיני שום מקולפות 2 בצלים בשלמותם עם הקליפה 1 תפוח אדמה בקליפתו 3-4 ביצים או לפי מספר הסועדים שמן זית 2 כפות שטוחות פפריקה אדומה 1 כפית שטוחה כמון 1 כפית כורכום מלח גס 1/3 כפית תבלין לעוף אופן ההכנה: להשרות את החיטה עם השעועית הלבנה ללילה. להניח "בסלואו קוקר" סיר חשמלי לחמין את הבשר. להניח את השעועית השטופה והחיטה, לשטח בסיר ולהוסיף את הגזר הבצלים, שיני השום והביצים. להוסיף מים רותחים לסיר שיכסו את הכול מלמעלה עד כמעט גובה הסיר. להניח קודם כל את נתחי הבשר ומעליהם עוד שיכבה קטנה של חיטה ומעל את חלקי העוף. להוסיף את התבלינים ולהפעיל על בישול. לאחר שהחמין רותח להעביר למצב בישול על גובה נמוך ולהשאיר ללילה. מי שרוצה לאכול חמין דווקא ביום חול ולא בשבת או לחלופין לשישי בערב, אופציה אפשרית בהחלט, יכין את החמין בשבע בבוקר, ובשעה שש בערב הוא כבר יהיה מוכן וטעים לכל בני המשפחה. כדאי מאוד לטעום עם כף ולתקן לפי התיבול אם צריך להוסיף מלח לאחר שהחמין הגיע לרתיחה. טיפ: מאחר והעוף מתפרק מהר יותר מבשר הבקר, עדיף להניח אותו מלמעלה ואז קל יותר להוציא אותו בעזרת כף סינון רחבה בזמן שהחמין כבר מוכן, ורק אחרי שהוצאנו את כל חלקי העוף, נוציא את חלקי הבשר. בכלל קל יותר לשלוף את הבשר החוצה כשהוא מונח למעלה ואז לא מפספסים אף נתח ולא מועכים אותו בטעות כשמוציאים את השעועית והחיטה.