מחפשת רעיון לארוחת שישי קלה לאורחים

katzof

New member
סלט בריא וקל (גם להכנה) כתוספת

מוזמנת לאתר שלי, בדף טיפים תמצאי סלט קינואה בחמישה צבעים. בתיאבון! http://www.oks.co.il מנסיון, האורחים ירצו את המתכון: הפני אותם חזרה לאתר.... שבת שלום! אופירה

ולנו יש פלאפל

את הרעיון קיבלתי מפיליס גלזר, ושידרגתי אותו בעזרת המשוב והרעיונות שקיבלתי מתלמידי קורסי הבישול הבריא שלי. אשמח לקבל משוב גם מכן.

אפרת37

New member
לי יש סלט קלי קלות ועושה את העבודה

קופסת פטריות טריות עירית או בצל ירוק חתוך (בלי הבצל) וחומץ בלסמי מערבבים ביחד ומעל מפזרים פקאן מסוכר

ואם בא לך לקפוץ למושבה

אז שוקה מלט מוכר דלועים מכל הסוגים והגדלים, אפשר להסתובב אצלו בחצר ולבחור דלעת קטנה אבל יפה, לחתוך אותה באמצע, להוציא בערך חצי מהתוכן ולבשל מרק בתוספת ירקות אחרים, ואז להגיש את המרק בתוך קליפת הדלעת. זה יוצא מאוד חגיגי ונחמד. יש מתכונים בספר שלי. אני מתכוונת להגיע אליו אולי אפילו היום לקנות קמח.

מיכל 671

New member
דניס בתנור

דניס בתנור מעדן וקלי קלות להכנה: לוקחת דניס או כל דג אחר שאתם אוהבים ומתאים לאפיה מתבלת אותו ברוטב דגים בפנים שמה שום +עלה רוזמרין עוטפת את הדגים בנייר אפיה ולתנור בחום בינוני (אצלי 175|)זמן האפיה תלוי במספר הדגים. לתוספת תפו"א בנייר כסף אני אופה אותם בתנור נפרד. ארוחה מרשימה בקלי קלות- בתיאבון אפשר לשדרג ברוטב שמנת פיטריות

סלט כרוב הולך לפעם הבאה הכל ודאי מוכן

כרוב ירוק חתוך לרצועות רוטב משליש סויה שליש שמן זית ושליש חומץ . לפזר על הכרוב שמיר קצוץ צנוברים לשפוך את הרוטב רק כשהאורחים באים ולערבב .ילקקו את השפתיים . אני אוהבת להכין פשטידות וסלטים . שבת שלום

וואו, תודה לכן. אהבתי את המתכונים, מרעננים

אני בהחלט אנסה אותם במהלך השבוע בסוף האורחים הזמינו אותנו אליהם ואנחנו מביאים משהו את החלק הצמחוני- אז הכנתי סלט טבולה שאני מאד אוהבת סלט ירוק של עלי בייבי+נבטי חמנייה (משובחים ביותר)+חמוציות ואני אכין עוד תוספת קלה.. ממש תודה לכן על הרעיונות

mirya

New member
אולי מאוחר-אבל לפעם הבאה-קדירה!

ארוחה שלמה בסיר ברזל או חרס אחד. מכניסים חומרים, (לשיטתי-מתכון מנצח זה: "מה יש לי במקרר/מקפיא"), שמים על אש או על גחלים-יוצאים לטייל ושוכחים... כשכל השכונה כבר מריחה, זה הזמן להתיישב

למעלה