שיר לשבת
-יש לכן הצעת מתכון קלילה?

../images/Emo238.gifשיר לשבת../images/Emo265.gif-יש לכן הצעת מתכון קלילה?

פינת "סיר לשבת" מיועדת לתת לנו רעיונות קלים להכנה מתאימים למשפחות עם ילדים (הילדים שלי לא יאכלו ברוקולי או פשטידת בצל....למשל) נשמח לקבל מכן רעיונות ושבת נעימה

אמאמיה

New member
חשבתי שזה 'שיר' במכוון :) - קבלו מרק כייפי

שיהיה לנו יום כתום - מרק כתום, הוא מנה מזינה וארוחה של ממש מתכון בסיסי (-ניתן לגוון לפי הטעם האישי) להשרות כוס וחצי עדשים אדומות לשעתיים-שלוש, לסנן ולשטוף 1 בצל – לטגן/לאדות בסיר להוסיף ירקות מקולפים וחתוכים: 2 בטטות או דלעת בכמות דומה , 3 גזרים , 1 תפוח אדמה, שורש פטרוזיליה להוסיף: 2 ענפי סלרי רעננים, צרור פטרוזיליה, 2 עלי דפנה ואת העדשים לכסות את כל הירקות במים רותחים, להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה כ-40 דק' עד ריכוך לתבל: מלח ופלפל לפי הטעם, ½ כפית זרעי כוסברה טחונים להוציא את העשבים ועלי הדפנה, לטחון במערבל ידני, לטעום ולתקן תיבול וסמיכות. בתאבון ושבתשלום מיה

ענתלה11

New member
עוף על אורז וירקות

מתכון קל קל טעים ומשביע! הכמות מתאימה לכ- 7 נפשות: בתוך פיירקס גדול ועמוק מניחים 2 כוסות אורז, מתבלים איך שאוהבים - פפריקה מתוקה, כורכום מלח... מעל מניחים חלקי עוף (שוקיים, משולשים) מפזרים מסביב מה שרוצים - קוביות תפו"א, בטטות, קישואים, פטריות ועוד. מתבלים שוב מלמעלה. ממלאים במים עד לגובה העוף שיכסה טוב טוב את האורז, מכסים ומכניסים לתנור על חום גבוה, אחרי כשעה בודקים את האורז ובד"כ צריך להוסיף עוד 2 כוסות מים. מכניסים שוב לתנור. כשמוכן - חושפים לכ- 10 דקות כדי שישחים מוציאים מהתנור ואוכלים - האורז סופג את הנוזלים שמגיר העוף, ובתחתי הוא טיפה נשרף... מעולה.. אופציות אחרות לתיבול - אננס מקופסא, גבישי שום, רוטב סויה ודבש. בתאבון!

אהבתי, האמת שעשיתי דומה

רק בלי הירקות... את הירקות שהיו לי : קישואים, תפו"א, גזרים, כרובית, פטריות ועוד יחד עם שום ובצל חתכתי לקוביות גדולות, שמתי בסיר עם כוס נוזלים: 1/3 שמן זית, 1/3 יין אדום ו-1/3 סויה אני למעשה הוספתי גם רכז רימון ותמרהינדי אבל המתכון המקורי מסתפק בשלושת הראשונים. טעים מאד

איזה כייף מתכונים חדשים וקלים,בדיוק אמרתי

לבני הבית שיש צורך לרענן את המתכונים,וכולם הסכימו שלשבת כבר מיצנו,ורוצים מתכונים חדשים,אז תודה.....ושבת שלום.

למעלה