אתם מוזמנים לקרוא ולהגיב

../images/Emo239.gif אתם מוזמנים לקרוא ולהגיב

תודה לארתור על התשובות המענינות
אכנס בערב להגיב שיהיה לכם אחלה יום

כחתוב בשיר מרחוק היאוש יותר נוח../images/Emo168.gif

ראשית אני מאחלת לך הצלחה בחברה החדשה אותה אתה הולך להקים
היה מאד מענין לקרוא תשובותיך על השאלון , לא היה מזיק לנו בישראל לאמץ כמה כללי התנהגות ונימוסיות מהשווצרים אבל שם ממה שאני הבחנתי בעת שבקרתי אצלם, החינוך מתחיל בגיל הרך ומוטבע אצלם מהיסוד. אנחנו רחוקים שנות דור, כמו גם הנושא האקולוגי (מיחזור והתחממות כד"א) דרך אגב לא הבנתי את נושא כיבוי הרכב ברמזור .....מה החסכון בכך? הרי על מנת להצית את המנוע בכל פעם מחדש צריכת הדלק כפולה לא? אני קצת לא קונה את הנחמדות של השווצרים כמו שאינני קונה את ההתנצלות של הגרמנים. לאור עברם במלחמת העולם השנייה , קצת קשה לי להאמין שהם אינם אנטישמיים. או אולי אני טועה והדור השני כבר יותר פלורליסטי , חברותי ומקבל לתוכו זרים. מאד הזדהתי איתך בקטע של עייפות ממה שקורה כאן ורצון לשינוי וחיפוש אחר חיים איכותיים יותר. גם לי יש רגעים שנקעה נפשי מהנעשה כאן ואני מפנטזת מגורים בארץ אחרת שפויה יותר , דמוקרטית , סובלנית , מקום בו הבטחון האישי יהיה לממשלה לא פחות חשוב משמירה על גבולות 67 עם כל המשתמע מכך. אבל יש אלוצים משפחתיים ואני לא אעמוד בפרידות לאורך זמן. אנני יודעת מה נסיונך בקליטת עולים בארץ אולם אני חושבת שאנו עושים כאן את המקסימום. הבעיה ובלי לפגוע באף אחד שהעליה מברית המועצות הביאה איתה גם אלמנטים שליליים ששינו את פני החברה, והם מצטיירים כעליה כוחנית עם המון תלונות ודרישות , ועצם העובדה שממקצועות אקדמאים הם נאלצו להפוך כאן בחלקם לחוטבי העצים ושואבי המים של הצברים יצרה אצלם גם התנשאות וטינה מסויימת ( שוב לא כולם) לעומתם העלייה האתיופית שונה מאד , נזקקת מאד וכך תמצא שיש מי שמשקיע מאמצים בקליטתם של אלו ויש מי שנפשם יוצאת לאחרים והם מתנדבים ותורמים ועוזרים. לא הייתי עושה הכללות , הרוב הגדול במדינה קלט וקולט עלייה , אלמלא עזרתנו הפערים היו גדולים יותר. ערב נעים ושוב תודה

maybesure

New member
קליטת עולים

אבל זהו.. שהמדינה לא עושה כמעט כלום בענין עזרה בקליטה! איך קורה שכ"כ הרבה בני נוער אתיופים שותים לשכרה כל ערב בגנים ציבוריים? (כי כנראה אין מספיק מתנדבים?!) אז זהו.. שהעבודה איתם חייבת להיות בשכר! יותר עו"ס, יותר מדריכים למבוגרים, יותר מדריכים לנוער וילדים. עוד לא ראיתי נער אתיופי בתנועת נוער! עצוב אבל מה שלא נעשה כאן בהתנדבות - פשוט לא עובד. חלילה אינני מזלזלת במתנדבים, להיפך - אני מעריצה את כל מי שנותן מזמנו לעשיה מבורכת זו אבל לא כך אמורה להתנהל מדינה. לא יודעת אם קראת את הספר "כופרת" אבל העזרה הניתנת שם לפליטים, ההדרכה והטיפול בהם מתקדמים קצת יותר מבארץ.

ממממ אני אנסה לבער מעט

מחבים את מנוע הרכב ברמזור לא בגלל לחסוך בבנזין אלא לחסוך בCO2 ולא לזהם את האוויר יותר ממה שצריך וגם לצמצם את הרעש לשכנים הנחמדות השוצרית היא אמתית גם אני בהתחלה לא באמנתי לה אבל הם באמת ככה, אוהבית לעזור ואוהבים להיות נחמדים נניך שמשהו שואל שלומך בארץ, נניך מכר או חבר לעבודה לא משהוא קרוב כמה פעמים יצא לך לגלות שתשובתך לא ממש מענינת אותו הוא שאל רק מיתוך נימוס, ואם תספר לו תשובה ארוכה מידי הוא יתחמק מימך בפעם הבאה לאומת זואת בשוויץ אם הוא שאת לשלומך הוא רוצה את התשובה הארוכה כן זה מעניין אותו ואם לא תספקי לו הוא מעט יעלב, ומה אם השואל הוא הדוור ? קליטת עולים אני יוכול להעיד על עצמי (על אף שזה לא מונס) שניסיתי המון לעזור בקליטה ואספר סיפור קצר, חבר לעבודה שלי בארץ אישתו עשתה קורס הנהלת חשבונות של משרד העבודה ובאחד ממבחני הסיום היא קיבלה 18 מיתוך 100 היא אמרה שלא יכול להיות כי היא ידעה את החומר והיא לא נלחצה במבטה רוסי כבד הם התקשרו למשרד העבודה והתלננו על הציון ובקשו לבדוק שוב, בהתעלמות מוחלטת תוך כדי חוסר עניין אמרו להם שאין מה לעשות היא חייבת לעשות מבחן חוזר, זה מה שיש ..... אני התקשתי לאותו מספר ודיברתי ללא מיבטה רוסי והופ מייד בדקו ואכן היתה טעות בבדיקה והיא קיבלה 93 ......

maybesure

New member
ומה אני אמרתי?

שהמדינה לא עושה די לקליטת העליה. זה לא היה תפקידך להתקשר, זה היה תפקיד איזה פקיד אוכל חינם לבדוק את הציון. ואם היא לא התלוננה על הפקיד הזה - אז היא לא הועילה בכלום לא לעצמה ולא לבאים אחריה.

מאידך אם מדברים עברית רהוטה אם אותה פקידה

אז השרות והיחס פשוט ניפלאים ..... זו רק טיפה בים אני יכול למלא את היריעה בדוגמאות אין ספור ... רק ביקשתי שתעזרו, כמה שאפשר גם מעבר למה שנותנת המדינה ..... כילד חוץ בקיבוץ גם אי עזרתי המון לפרוייטק נעל"ה אבל לא די בכך לצערי

והחום בלב../images/Emo4.gif../images/Emo35.gif

אז נכון, כל כך יפה שם. והכל כל כך מתוקתק, אך לטעמי, יותר מדי.. לא הרגשתי, במגע שנוצר ביני למקומיים, שום חום, שום הומור.. הכל מאוד תכליתי, כך לפחות הרגיש לי במגע עם האנשים שם, מאוד ביזנס אוריינטד. אטז נכון שאצלינו הסיטואציות הן לפעמים בלתי נסבלות(דוגמת הארס.. יקירתי, איזה כשרון כתיבה
איזו שנינות!) אבל זה שלנו

אוצר יקר תודה../images/Emo140.gif

יש מוטציה חדשה לערסון אתמול בלילה , בכביש חשוך לחטולין גלש מתחת לגלגלי מכוניתי זן חדש על גלגליות ללא שום סימון של פס זוהר או אור מנצנץ כנהוג. כמעט שמרחתי אותו כזפת על הכביש מאחר וכולו היה לבוש שחורים. בדקה התשעים הבחנתי במוטציה ובלמתי . לאות תודה על שחייו ניצלו חבט הערסון במכסה מכוניתי בחזקה תוך שהוא מכנה את אמי , סבתי ואותי בכינויה של זו שמכרה מזון למרגלים ביריחו, להדגשת כעסו נתן בעיטה בגלגל, העביר את ידו על גרונו לסמן לי שאני עומדת להפוך לתרנגול כפרות והוסיף טיפ יריקה נאה, לאחר מכן המשיך לגלוש לפני על הכביש באיטיות כאשר אני משתרכת אחריו ומתפללת את תפילת שמע ישראל ותפילת הדרך בדבקות. אני כבר לא קוראת לזה סיטואציות בלתי נסבלות , זה מצב של פשע ברחובות ששום חברה מתוקנת לא יכולה לסבול. אני מוכנה שנוריד כאן את הטמפרטורות בין האנשים שלא יהיה חום בלב ונהיה מנוכרים ותכליתיים כדברייך , אבל שהאלימות הגואה הזו תפסק!

../images/Emo7.gifבאמת לא פשוט

שוקולד אגוזים, קודם כל אני חייבת לציין שגרמת לי לצחוק בקול, עם התאורים החיים וכושר הכתיבה וההומור המדהים. את חייבת לכתוב טור בעתון או משהו כזה.. ולעניין האלימות הגואה, זה באמת נורא. ומה שעוד יותר נורא לדעתי, זה הפירוד הגדול בינינו, שמתבטא בחוסר אכפתיות של איש מרעהו, באגואיזם שהולך ותופח, ברצונות הגדולים של לא מעט אנשים ליותר כסף, יותר כבוד ומה לא - בלי לעשות חשבון במי הם פוגעים או על חשבון מי הם משיגים את הדברים האלה. ורואים זאת בכל האוכלוסיה, בלי הבדלי השכלה או מעמד, או אחריות (כמו שרים וראשי ממשלה..). מעניין למה זה קורה, ולאן זה יוביל אותנו..

אולי...

בגלל האופטימיות הקוסמית שבי. אולי..בגלל שעם השנים הראייה קצת התחלשה, השמיעה כבר לא מה שהייתה. ואולי...המשפט שתמיד מחזיר אותי לשפיות הוא: "לעולם לא יהיה נצחון לאור על החושך, כל עוד לא נעמוד על האמת הפשוטה, שבמקום להילחם בחושך, יש להגביר את האור" (א. ד. גורדון) חג שמח
מלא אור מבפנים ומבחוץ

למעלה