חזרה לשירות בצה"ל- הסיפור שלי

../images/Emo239.gifחזרה לשירות בצה"ל- הסיפור שלי

אולי זה יעזור פה לכמה אנשים, אולי זה יעודד מישהו להתגייס, אני בכל זאת גאה בסיפור שלי ואשמח לענות על שאלות ולעזור למי שאוכל. אני בחור שהתגייס בגיל 18 כמו כולם, ומסיבות כאלו ואחרות- קושי בהסתגלות וסתם טמטום של ילד, יצאתי מהצבא לאחר כמה חודשים על פרופיל 21 דרך קב"ן. אחרי כמה שנים של חרטה ואכילת לב, וצפייה בחברים שעושים מילואים בזמן שאני לא, החלטתי לנסות ולחזור ולהיות לוחם-דבר שתמיד רציתי וחלמתי לעשות. בגיל 24 התחלתי את התהליך-שעד אז לא ידעתי שבכלל אפשרי, דרך תא מוחזרי שירות. שעות על גבי שעות, ימים ושבועות של טלפונים (שב 95% מהמקרים לא נענו לי ואני לא מגזים) מכתבים, ראיונות וטרטורים שהיו מייאשים הרבה אנשים. לבסוף החליטו להחזיר אותי עם פרופיל 97 (אחרי שהבינו שאני אדם נורמלי לחלוטין ושהייתי ילד שלא הסתגל ועשה טעות) וזה אחרי שהבהירו לי שאני חוזר ל-3 שנים מלאות ורוב הסיכויים שאני לא אהיה לוחם וכדאי שאני אקבל את העניין. בגיל 25 לאחר שנה של תהליך, חזרתי להיות חייל. הייתי חימושניק במשך כמה חודשים (שנהניתי בהם דרך אגב) ותוך כדי לא התייאשתי ונלחמתי להוריד את הסעיף הפוסל לחימה הזה. אחרי הרבה תלאות שעברתי בדרך, גם אחרי שהורדתי את הסעיף הזה-עם הטופס 55 העברה לקרבי, הצלחתי סופסוף להגיע לקרבי ולגשים את המטרה שלי להיות לוחם. עברתי מסלול לא פשוט, בטח למישהו שבגיל של המ"פ שלו, והיום אני כבר בן 27 מעל לשנתיים בצבא, לוחם חי"ר בחטיבה מובחרת ומרגיש טוב עם הדרך שעברתי ושלם עם מה שעשיתי. אני אוסיף שאני מאוד מעריך חבר'ה עם בעיות רפואיות שמתעקשים ונלחמים לשרת ולתרום בהתנדבות, למרות כל הקשיים- אל תוותרו על מה שאתם באמת רוצים לעשות, זה בסוף שווה את המאמץ- כי מה שמשיגים עם מאמץ, והתגברות על הייאוש תמיד מתוק יותר. בהצלחה לכולם ושוב, אשמח לנסות לעזור ולענות על שאלות למי שירצה.

hillator

New member
עודכן במאמרים

בקטגורית "הסיפור שלי ". חשוב לציין שהרבה פעמים חברה עם בעיות רפואיות במקום לקבל יחס "איזה יפה שאתה בא ותורם" או "עם בעיות כמו שלך אתה מנסה להיות רגיל וזה ראוי להערצה" הרבה פעמים מקבלים יחס " מה אתה מפונק שאתה לא יכול לאכול כמו כולם" או "איזה חייל אתה שאתה לא מוכן לשמור". חשוב לא לקחת את הדברים האלו ללב כי 1. יש לך מגבלה.. 2. זה לא מונע ממך לתפקד, רוזוולד ניהל את ארה"ב על כיסא גלגלים, קנדי עם קרוהן והלן קלר לא ראתה או שמעה זה לא הפך אותם לאנשי מקצוע פחות טובים. 3. לכל החכמים האלו שמזלזלים באנשים עם מוגבליות כמו שאומרים הגלגל מסתובב.. מחר אחד מהם יכול בטעות לחצות את הכביש ותשלימו לבד. בכל אופן סיפור ראוי להערכה נוסף למאמרים :)

למעלה