חברים וחברות - כבר מזמן התראתי../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif
בעבר היו לנו לא מעט התכתבויות בנושא זה בפורום ומי שהיה במפגש הפורום האחרון שלנו זוכר בוודאי שהקדשתי זמן רב לנושא, פרטתי ונתתי דוגמאות מוחשיות למקרים דומים ואף קשים מאלה המוזכרים בקישור של דבי וזאת כדי למנוע מאחרים מצבים דומים היו כאלה שחשבו שהגזמתי בתאורי ואף הפחדתי אותם
אז כמו שאתם רואים זהו המצב לאשורו!!! עכשיו תרשו לי להגיב על חלק מהדברים שנכתבו פה: ראשית, לא הייתי ממהר להפנות אצבע מאשימה דווקא למנהל הפורום,אינני מכיר את הפורום הנזכר אבל מנהלי פורום בדר"כ אינם עורכי דין או מומחים לידיעת חוקי יוצרים או עניני פירסום וברוב המקרים בכל פורום ואתר שאתם נרשמים אליהם אחד הסעיפים בחוזה ההתקשרות אליו אתם מאשרים את הסכמתכם בזמן ההרשמה הוא נטילת האחריות על החומר שאתם כותבים או מעלים. יחד עם זאת ועם כל ההבנה למצב המצער אליו נקלעה " חרוז שכזה " והרצון שהיא תחלץ ממצב זה בשלום, כידוע לכם בכל תחום ונושא אי ידיעת החוק אינה פוטרת מעונש... אם לא יודעים לא עושים בלי לברר היטב ולהתצטייד בכל האישורים הנדרשים
בכתב!!!!!!!!!! לדעתי האישית עם עו"ד טוב שיסביר שהיא לא עשתה זאת למטרות רווח אישי או כלכלי והדבר נעשה מתום לב לגבי זכויות הסיפור היא עוד יכולה לצאת בשן אינני יודע אם אלישע הוא מנהל פורום או בעל האתר ובהחלט מעציב לשמוע שגם הוא תובע אותה אבל... אם היא נתנה את אישורה בהרשמה לפורום כפי שהזכרתי למעלה - היא בבעיה
ואיפה אנחנו בכל הסיפור הזה?! צודקת עינבלית - חייבים לבקש אישור מהמחבר\ת לפני!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! שיר - גננת שמספרת סיפור אינה נדרשת בכך מאחר וכנראה שהיא לא מרוויחה את שכרה ישירות משימוש בסיפור אלא מכלל פעולותיה הרבות מעבר. למה מספרי סיפורים נטו אינם נדרשים לכך אין לי מושג אבל אני משוכנע שבעתיד גם מהם ידרשו לקבל אישור או לשלם בדיוק כפי שתקליטנים נדרשים לשלם מראש סכום די גבוה על שימוש בשירים בניגוד לעבר. דבוש - גם מה שכתבת\ הצעת אינו תופס על פי החוק יתרה מכך זוהי עבירה חמורה יותר של הפרת זכויות יוצרים שנקראת גניבת רעיון\ יצירה בגלל שלא רק שנעשה שימוש בחומר ללא אישור או תשלום אלא גם נעשה ניסיון להסוות את זה. איילה ופיולה בתגובתי לדבריכן אינני מתייחס ספציפית למקרה האמור, יוצר שעבד ועמל רשאי להחליט בעצמו למי לתת ולא לתת את האפשרות להשתמש ביצירתו ע"פ ראייתו ודרישותיו, הוא רשאי להביע את דעתו על המחזת היצירה ולהחליט האם זה עומד בקריטריונים שלו, ברמת הכתיבה וההפקה מבלי לפגוע לדעתו ביצירה שלו ובשמו ואף ראוי לקבל שכר, אם יבחר בכך,על השימוש במשהו שהוא קניינו האישי אין סיבה שמישהו אחר ירוויח על גבו והוא לא יהנה מזה. כל הכבוד לך איילה על ויתור הזכויות שלך על הספר " מסיבת הכפיות " ואפשר למצוא גם לא מעט יוצרים נוספים שכסף הוא לא מעיניינם העיקרי שיאפשרו שימוש ללא תשלום אבל יש לבקש רשות - זה המינימום ומי שירצה גם להרוויח מזה - זכותו מבלי שזה יהפוך אותו ללא בסדר. אז מה עושים?! בהודעה הבאה, שם גם תמצאו דוגמא לסבך הקרוי " זכויות יוצרים "