ממשיכים לדבר - כי זה נושא חשוב

../images/Emo124.gifקישור להודעה חשובה!!!!

שירשור בנוגע לזכויות יוצרים ותביעה של סופרת "זוטרית" במאות אלפי שקלים...... פורום גננות http://http://www.orianit.org/gan/forum/forum_posts.asp?TID=117087&PN=1&TPN=1

עינבלית

New member
מצער מאוד

תודה על האזהרה, ליבי על חרוזי שנתבעת מכל הכיונים. לא לעניין בכלל.

shir300

New member
אני בשוק

מי מאיתנו ומאנשי החינוך לא משתמש בסיפורים בעבודתו? כמה יחידות לימוד ותכניות לימודים בנויות על סיפורים? מה זה אומר, שעכשיו על כל שעת סיפור צריך לפנות למחבר ולבקש רשות לספר את הסיפור עם כמה בובות? או שכל גננת צריכה לעשות את זה לפני שהיא בוחרת ספר מהמדף ועובדת איתו עם הילדים?

ayaly2

New member
פשוט ביזיון העיקר לעשות כסף../images/Emo10.gif

באמת יכלו לשלוח מכתב התראה ,הרי זה נעה בתום לב ולמה להיות "חזירים" זה תאבת בצע וחמדנות... נכון שצריך לבקש רשות מהמחבר ,אבל בתחום שלנו אפשר גם לפתוח את הלב ולתת בכיף הרי זו מטרה טובה למען הילדים וזה כמובן פרסום למחבר..אני מרשה לכולכם להמחיז את הספר שלי בשמחה רבה ואשמח גם לראות תמונות ותגובות
שיהיה שבוע טוב ופורה חברים יקרים שלי..אנחנו מחר נוסעים לנופש בחוף גיא סוף סוף מנוחה אחרי עבודה קשה

פ י ו ל ה

New member
מה זזזזזה?!! אני בהלם!!

קודם כל המנהל פורום הזה ממש לא בסדר (בלשון המעטה, בניסיון להמנע פה מגסויות), זה התפקיד שלו לדאוג להסיר דברים שיש להם סיכוי לעילה משפטית ואם הוא איפשר את זה, גם בתום לב, הוא אשם באותה המידה. זה נשמע מסוג האנשים שיזרקו אותך לכלבים או יורידו לך את הירח, הכל תלוי מה יוצא להם מזה. אני במקומה הייתי מפחדת בכלל לפרסם את כל הסיפור אצלו בפורום... דבר שני לגבי הסופרת הזו, יש גם דרך להתנהג. אם את חושדת שעשו לך עוול, שולחים מכתב אזהרה ובו מבקשים להסיר את השרשור ולמנוע שימוש במערך החינוכי הזה או לערב אותה בזכויות היוצרים שלו. החברה' האלה ממש לא הבינו שהם עושים משהו לא בסדר. כך שגם אם היא צודקת, צריך ליידע קודם כל שנעשתה טעות. אני אומרת לכם בשיא הכנות, אני קוראת את זה ומרגישה שלי היה יכול לקרות כזה דבר באותה המידה, כי זו נאיביות של טוב לב כזו שאתה רק רוצה לעזור ולא מתאר לעצמך שיש כרישים איפשהו שידאגו כבר לראות את הצד השלילי שבזה. תחשבו, אתם באים לפה מרגישים שאתם בסביבה תומכת ומשתפים ופועלים מתוך אידיאלים ואמונה במה שאתם עושים. כמה פעמים דיברנו פה על מערכים והצגות לפי כל מיני סיפורים? אין ספור!! ופתאום כזה זבנג... זה בלתי נתפס. אולי זה לקח. אולי חשוב שמישהו יסביר לנו על מה וכמה מותר לנו לדון? אולי נביא לפה עו"ד להתארח יום אחד בנושאי זכויות יוצרים? (זה חשוב גם לאלו מאיתנו שיש להם סיפורים והצגות משלהם וגם לאלה שנעזרים בסיפורים של אחרים)

פיולה אני חושבת בדיוק כמוך, המנהל אלישע חרג

מכל הנורמות. ואת מה שיש לי לומר עליו [ויש לי] אומר לכם בארבע עיניים ולא מעל דפי הפורום. כואב הלב על"חרוז שכזה" גננת עדינה צנועה וכל כולה מלאה בטוב לב. הכוונות שלה היו טובות ואני מקווה שהשופטת תתחשב בה. ואנו באמת נשמח לארח עורך דין שיסביר לנו אחת ולתמיד מה מותר ומה אסור. אם תשימו לב באתר שלי כל הסיפורים עם שמות אחרים, פשוט הגנה מפני תביעות עתידיות. יה חביבי 300 אלף ש"ח וואו .....פשוט להתעורר לתוך סיוט....אימאלה.......................
כל טוב לכולם דבוש

חברים וחברות - כבר מזמן התראתי../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

בעבר היו לנו לא מעט התכתבויות בנושא זה בפורום ומי שהיה במפגש הפורום האחרון שלנו זוכר בוודאי שהקדשתי זמן רב לנושא, פרטתי ונתתי דוגמאות מוחשיות למקרים דומים ואף קשים מאלה המוזכרים בקישור של דבי וזאת כדי למנוע מאחרים מצבים דומים היו כאלה שחשבו שהגזמתי בתאורי ואף הפחדתי אותם
אז כמו שאתם רואים זהו המצב לאשורו!!! עכשיו תרשו לי להגיב על חלק מהדברים שנכתבו פה: ראשית, לא הייתי ממהר להפנות אצבע מאשימה דווקא למנהל הפורום,אינני מכיר את הפורום הנזכר אבל מנהלי פורום בדר"כ אינם עורכי דין או מומחים לידיעת חוקי יוצרים או עניני פירסום וברוב המקרים בכל פורום ואתר שאתם נרשמים אליהם אחד הסעיפים בחוזה ההתקשרות אליו אתם מאשרים את הסכמתכם בזמן ההרשמה הוא נטילת האחריות על החומר שאתם כותבים או מעלים. יחד עם זאת ועם כל ההבנה למצב המצער אליו נקלעה " חרוז שכזה " והרצון שהיא תחלץ ממצב זה בשלום, כידוע לכם בכל תחום ונושא אי ידיעת החוק אינה פוטרת מעונש... אם לא יודעים לא עושים בלי לברר היטב ולהתצטייד בכל האישורים הנדרשים בכתב!!!!!!!!!! לדעתי האישית עם עו"ד טוב שיסביר שהיא לא עשתה זאת למטרות רווח אישי או כלכלי והדבר נעשה מתום לב לגבי זכויות הסיפור היא עוד יכולה לצאת בשן אינני יודע אם אלישע הוא מנהל פורום או בעל האתר ובהחלט מעציב לשמוע שגם הוא תובע אותה אבל... אם היא נתנה את אישורה בהרשמה לפורום כפי שהזכרתי למעלה - היא בבעיה
ואיפה אנחנו בכל הסיפור הזה?! צודקת עינבלית - חייבים לבקש אישור מהמחבר\ת לפני!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! שיר - גננת שמספרת סיפור אינה נדרשת בכך מאחר וכנראה שהיא לא מרוויחה את שכרה ישירות משימוש בסיפור אלא מכלל פעולותיה הרבות מעבר. למה מספרי סיפורים נטו אינם נדרשים לכך אין לי מושג אבל אני משוכנע שבעתיד גם מהם ידרשו לקבל אישור או לשלם בדיוק כפי שתקליטנים נדרשים לשלם מראש סכום די גבוה על שימוש בשירים בניגוד לעבר. דבוש - גם מה שכתבת\ הצעת אינו תופס על פי החוק יתרה מכך זוהי עבירה חמורה יותר של הפרת זכויות יוצרים שנקראת גניבת רעיון\ יצירה בגלל שלא רק שנעשה שימוש בחומר ללא אישור או תשלום אלא גם נעשה ניסיון להסוות את זה. איילה ופיולה בתגובתי לדבריכן אינני מתייחס ספציפית למקרה האמור, יוצר שעבד ועמל רשאי להחליט בעצמו למי לתת ולא לתת את האפשרות להשתמש ביצירתו ע"פ ראייתו ודרישותיו, הוא רשאי להביע את דעתו על המחזת היצירה ולהחליט האם זה עומד בקריטריונים שלו, ברמת הכתיבה וההפקה מבלי לפגוע לדעתו ביצירה שלו ובשמו ואף ראוי לקבל שכר, אם יבחר בכך,על השימוש במשהו שהוא קניינו האישי אין סיבה שמישהו אחר ירוויח על גבו והוא לא יהנה מזה. כל הכבוד לך איילה על ויתור הזכויות שלך על הספר " מסיבת הכפיות " ואפשר למצוא גם לא מעט יוצרים נוספים שכסף הוא לא מעיניינם העיקרי שיאפשרו שימוש ללא תשלום אבל יש לבקש רשות - זה המינימום ומי שירצה גם להרוויח מזה - זכותו מבלי שזה יהפוך אותו ללא בסדר. אז מה עושים?! בהודעה הבאה, שם גם תמצאו דוגמא לסבך הקרוי " זכויות יוצרים "

shir300

New member
שתי שאלות

אז מה בעצם צריך לעשות- לפנות ליוצר בכתב ולבקש אישור? האם גם לשעת סיפור צריך הסכמה? ואם לגננות מותר אז למה "חרוזי" נתבעה? ומה אם הסופר, לא עלינו, אינו בין החיים? טוב, סליחה, זה כבר 4 שאלות... תודה דודי

דודינקה אני לא כותבת שם אחר סתם......

אני משנה את ההצגה והדמויות לפי גירסתי כך שאין טעם לתבוע כשהארנב נהפך לקיפוד. רוב הסיפורים שלי הם פרי יצירתי או פרי יצירתה של יעל שם טוב ,אירית אבן חן ושידרוגים של סיפורים אחרים. ישנם סיפורים שקיבלתי מכתב מהסופרת/סופר המאפשר לי להשתמש ביצירתם לדוגמא: פנינה קז [ספרי ברלה] כך שמבחינה חוקית אני מוגנת. תודה לאיילה המקסימה נצרף אותך לרשימת המסכימים ואשלח אלייך מסמך לאשר לי להשתמש ביצירתך. שמחה שהצלחתי להאיר ולעזור כדי שלא נופתע חלילה.... יום קסום דבי

אמאל'ה! איזה פחד!!!

דודי, הארת מאד את עיני! תודה. אשמח לקבל עוד פרטים בנושא. מזל שהרוב המוחלט של ההצגות שלי מומצא על ידי...

שיר, דבי, מספרת וכל השאר

יש לי תגובות לדבריכן ותשובות לשאלות ולא שכחתי גם את ההבטחה להמשיך את הודעתי הקודמת... יש לי בעיות של ניתוקים חוזרים ונישנים כך שאני מתחיל לכתוב הודעה ותוך כדי נוצר לי ניתוק מהאינטרנט
אני יוצא להצגה באשקלון ומקווה שעד הערב כשאחזור התקלה תתוקן ואני אעלה הודעה בשעות הלילה אז עוד קצת סבלנות וסליחה

קצת סבלנות גב' פטריה ../images/Emo8.gif../images/Emo8.gif

אז אני יודע שרוב ההצגות שלך מבוססות על סיפורים פרי עטך ומוחך הקודח רעיונות, שאחרות מבוססות על סיפורים ושירים של אירית שמאשרת לך לעשות זאת כפי שעשתה פנינה קז ואני לא אומר שאת עושה את זה אבל... אני דיברתי על הרעיון שהעלת בהודעה הקודמת ולמה שאת קוראת סיפורים משודרגים. נניח שלקחנו את הסיפור " מיץ פטל " וניסנו לשנות או לשדרג אותו הארנב נהפך לצפרדע, קיפוד או צב ,לא משנה מה, שאפילו לא קוראים לו מיץ אוכמניות\מיץ גזר וכ'ו אלא כוס תה והאריה והג'ירפה הוחלפו בגן חיות שלם, כל עוד יהיה ניתן להוכיח קווי דימיון לרעיון הכללי ולסיפור המסגרת ( גם אם לא השתמשנו בדימוים או תיאורים מדוייקים מתוך הסיפור!!!!!!! ) זו יכולה להחשב גניבת\העתקה\השאלה ספרותית הנקראת: פלגיאט זו אומנם לא נחשבת הפרה של זכויות יוצרים רגילה אבל זוהי עבירה ותאמינו לי שהיא נחשבת חמורה יותר *אני מצרף קישור לפירוש המונח: פלגיאט בויקיפדיה מעבר לזה שזו עבירה ע"פ החוק שיכולה לגרום לתביעה גבוהה יותר מזו הנזכרת בראש השירשור מאחר וזה ניסיון להתחכם לחוק ליוצר\ת וגם לנסות להסוות זאת, אני לא חושב שזה משרת גם את קהל הילדים הצופים שיוצא מבולבל לחלוטין הם יודעים שהם מכירים את הסיפור אבל פתאום שינו להם את היוצרות ואני שואל אם כבר טרחנו לשנות את הדמויות ולשחק עם העלילה - למה שלא נכתוב סיפור חדש לגמרי??? כזה שאין לו שום נגיעה, קשר או דימיון לסיפור מוכר או כזה שכבר נכתב ויצא לאור
נכון, אולי קצת יותר קשה אבל בטח הרבה יותר בטוח, ייחודי וגם מאפשר לישון טוב יותר בלילה
וחוץ מזה יש מספיק סיפורים, אגדות ומשלים שהעלתם כהצגה אינם דורשים שום זכויות ותחשבו על זה...טוב טוב

למעלה