אז...איך אתם מסכמים את כניסתה

../images/Emo24.gifאז...איך אתם מסכמים את כניסתה

של השנה החדשה???
אצלי היא החלה במפגש משפחולוגיה גדול....אבל נעים עברו עלינו ימים רגועים של יחד וביחד של מנוחה וקצת התבטלות ו..איך לא....אוכל
.....
מאחלת לכל באי בית זה
שנה טובה ומתוקה
שנה שופעת בבריאות ואהבה
שנה של הפתעות משמחות והתגשמות חלומות
שתדעו לזהות את השפע שהייקום מציע לכם ולתפוס בשתי ידיים כי זה בהחלט מגיע לכם!!!
אוהבת,טליה

kikona126

New member
נכנסה בברכה ../images/Emo13.gif

אצלנו עשינו חג דתי... |דתי| כי בעלה של אחותי היה אצלנו עם אח שלו, ככה שהטלויזיה והטלפונים היו מנותקים, אפילו את האש הבערנו מהנר... אבל היה סבבה, שיחקנו הרבה קלפים. והיום, בשיחה עם אור-לי נזכרתי בסבא שלי
גם בכלל בחג, כי הוא זה שלימד אותי לשחק רמי בגיל 4!!!! למדתי לבנות סריות, ולהחזיק את הקלפים יפה (כמו מניפה) ולהגיד בערבית "מה אנדי ג'וקר" עם מבטא כבד... וגם שש בש (אבל זה היה שש בש לילדים... גירסה מיוחדת של סבא, גרסת הכנה לשש בש...) הוא חסר, אבל בהרבה דברים שאני עושה, אני מרגישה שהוא לידי. לפעמים בעבודה, כשבא לי לשתות משהו מיוחד, אני מכינה לי קפה של סבא, סתם בשביל להרגיש את השלוות שלו מבין כל הבלגן, הוא היה שלו, מעולם לא התלונן... ואהב כל דבר. וגם מאוד תמים...(בהזדמנות אני אספר על התמימות... כי זה סיפור מיוחד) הנה המתכון: מכינים קפה שחור (עקרונית סבא היה שם את הקפה לכל המבוגרים, ומשאיר את הבוץ בתחתית) שמים חלב מוסיפים סוכר (הרבה סוכר, כדי שלא יהיה מר) מרתיחים ומגישים לילדים! זה קפה שרק סבא יודע להכין אותו טעים ונכון! אני לא יודעת איך הוא עשה את זה, אבל זה תמיד היה לבן עם נקודות שחורות, ולא כמו שיוצא לי לבן למטה, ולמעלה הרבה שחור...

../images/Emo24.gif../images/Emo24.gifהתחלת מחוייכת וסיימת קצת../images/Emo10.gif

אז קודם כל שתדעי שלי זה ממש כייף להעביר את החג עפ"י המסורת היום זה נעשה פחות כי כן מדליקים חשמל וטלוויזיה וכו'... אבל בילדותי הוריי שמרו על מסורת דתית וחברותיי למדו בבי,ס דתי אז היינו גם משחקים "ספידי",ורמי אבנים (חחח...יצא לי בהתחלה רבנים....) ולגבי סבא
זימנת אותו במחשבות להיות איתך בחג ולשתות יחד
שנה מיוחדת ומופלאה

kikona126

New member
לא חושבת שסיימתי ../images/Emo10.gif

להפך, עשה לי טוב להזכר
להרגיש שהוא עדיין חלק ממני ומאורח החיים שלי, גם אם הוא לא פה איתי... כי למדתי שהרבה ממה שלמדתי ממנו בא לידי ביטוי, בחיים שלי. ועל זה אני מוקירה הרבה תודה. זה עשה לי את החג שמח יותר, במיוחד שהשנה לא חגגנו כל הבני דודים ביחד, וגם אח שלי לא היה, עדיין הרגשתי משפחה - וזה מה שלמדתי ממנו הכי הרבה - לתת ערך למשפחה. אז בעלה של אחותי עם כל השגעונות שלו, העלה בי זכרונות מהעבר שעשו לי רק טוב! (במיוחד עם הגופיית זקנים הזו שיש לו... רק חסרה לו פלומת שיערות ואז בכלל הוא היה כפיל של סבא
) קלפים אנחנו משחקים תמיד הבני דודים, אני קורעת את כולם!!! (ככה זה הנכדה הקטנה קיבלה הכי הרבה יחס....) וביום כיפור, כמו בכל שנה יש לנו טורניר רמי הורדות! רמי רבנים? נשמע משחק מעניין, מה הצורות מצויירות בצורת פרצופים של רבנים? ככה שהלבבות הם הפרצוץ של הרב קוק, והתלתן זה הפרצוץ של הרב עובדיה יוסף....?)

kikona126

New member
דרך אגב...

היום בעבודה התברר לי שהמנכלית שלי שותה קפה של סבא. ואני הייתי בטוחה שזה קפה רק שלו
אם לא אז למה קוראים לזה קפה של סבא?

אז...קודם כל אני שמחה לדעת

שהזכרונות נעימים ומרגשים
מתאים לי להעביר איתך טורניר קלפים....חחח....
ורמי רבנים....זה בערך כמו שתיארת....חחח....

kikona126

New member
בכיף!!! הקלפים עלי ../images/Emo8.gif

אבל אין לי קלפים לרמי רבנים... חבל... דרך אגב למדתי גם משחק חדש ממש יפה (אבל לא ממש טובה, לא הצלחתי לנצח בו אף לא פעם אחת...)

רותי 11

New member
../images/Emo20.gifאני הייתי אומרת שהיא נכנסה ../images/Emo6.gif

בשמחה ויצאה בקול תרועה הכוונה הרבה אוכל והתוצאות שלו.

כל חג אצל היהודים נסוב סביב האוכל....

ואולי זה לא רק אצל היהודים בכל אופן...אני השתדלתי לעשות גם הליכות בין הארוחות
שנה מקסימה ומרתקת

למעלה