ביקורת חברי פורום על ה

BLACKit

New member
ביקורת דיסק-שלי

לא ידעתי כבר לאיפה לשרשר את זה.. אני מסתבכת פה עם כל השרשורים\\: אז שימו את זה איפה שזה צריך להיות [לי אין מושג איפה זה חח] טוב אז כמו שציינתי אתמול- זה הדיסק האהוב החדש שלי, והוא עקף אצלי את פולן של אוונסנס שזה דבר נדיר
זה הולך להיות ארוך, למי שאין כוח שיפרוש עכשיו
לפני שאני מתחילה ביקורת על כל שיר לחוד אני מוכרחה לציין את העיבוד.. של כל השירים ושל כמה שירים מסויימים במיוחד- וואו! יש פה עיבודים כל כך מיוחדים ויפים.. ואמיצים! עיבוד זה חלק נורא חשוב באלבום ופה הוא מוסיף ממש המון יש שירים שממש מורגשת בהם ההשפעה מהתאטרון, וזה נותן להם יחוד אני מדרגת כל שיר בכוכבים [: מ1-5 *זאת שבמקומי*- אחד האהובים עלי באלבום [למרות שיש הרבה אהובים]. עיבוד רך ומתלטף לשיר עדין וכואב בו זמנית.. דווקא הרכות הזו שלו עוזרת לו לחדור כל כך עמוק ללב.. שיר יפייפה, עיבוד מקסים, הגשה מעולה של קרן.
*זמנים משוגעים*- שיר קצבי יחסית. המילה הכי טובה שאני יכולה לחשוב עליה לתאר את השיר הזה הוא "מתוק". זה שיר מתוק, וכיפי, שעושה נעים באוזן ובלב. בסך הכל יפה מאוד..
*רכבת באירופה*-עוד שיר קליל וכיפי יחסית. יש פה מאפיינים שהזכירו לי דווקא מוזיקה אפריקאית ולא אירופאית XD שיר מעניין ומיוחד.
*איתי*- על איתי אני לא ארחיב יותר מדי.. אחד השירים החרושים חח אני עדיין נורא אוהבת אותו
וחצי *שוכחת אותך*- וואו. לא זכרתי אותו כל כך מההופעה.. רק זכרתי שאהבתי אותו.. אבל הוא לא היה ה-שיר מבחינתי. עכשיו כששמעתי אותו בדיסק.. אני מאוהבת בו נואשות. הפסנתר ברקע שהזכיר לי מאוד תאטרון ואפילו קרקס.. זה כל כך יפה שאני אפילו לא יודעת מאיפה להתחיל במחמאות עליו! הקול של קרן, שיודעת לשים את הדגשים בדיוק במקומות הנכונים, העיבוד של הפסנתר והמיתרים ברקע, הלחן והמילים של השיר עצמו.. זה השיר ששמעתי הכי הרבה עד עכשיו, וחוצמזה אני מזדהה איתו באופן נוראי.
ואפילו יותר! *שמעון השכן*-זה שיר שהניגודיות בו מאוד חזקה- גם הניגודיות בין הבתים שמספרים על צרות קטנות של יומיום לבין הפזמון שמספר על כך ששמעון השכן נפטר, בין הנושא העצוב שלו לבין המנגינה הקלילה. הניגודיות הזאת נותנת לו עוצמה ענקית. שיר מקסים ונוגע, אני מאוד אוהבת אותו .
*על שפת הכינרת [בסנדלים]*-יש פה כמה שורות שהורגות אותי..בעיקר הבית האחרון.. עוד שיר כיפי [מבחינת לחן במיוחד] שבפזמון זיהיתי כמה צלילים של אממ.. עצב. מילים חזקות, לחן יפה מאוד. קרן שרה יפה כרגיל.
וחצי *שיהיה לנו בית*- עוד אחד מהאהובים עלי. מרגש עד דמעות, העליה בקול מהבתים לזמון נוגעת ומעצימה את הפזמון. המשחק של קרן עם הקול, כאילו הוא נשבר במקומות הנכונים, כל כך יפה ונכונה לשיר הזה.. מדהים מדהים מדהים.
*עוד יום*-כאן היתה לי הפתעה ענקית, כי בהופעה לא מתתי עליו. כאילו, הוא נראה לי מאוד מיוחד וזה מה שבעיקר זכרתי ממנו. מיוחד. אבל כששמעתי אותו בדיסק פשוט התאהבתי. הוא משחק לך ברגשות, הוא משרה הרגשה של מתח ואפילו פחד. מצמרר. אחד העיבודים היפים באלבום ובכלל עיבוד נהדר! קרן נהדרת בשירה. הפתעה ממש טובה בשבילי,
*לרוץ לרוץ*- אני חושבת שזה השיר הכי פחות אהוב עלי בדיסק.. היו קטעים שהוא הזכיר לי את רכבת לאירופה.. והיו קטעים שהוא הזכיר לי קאנטרי אפילו. שיר יפה סה"כ, קליל ויפה[:
ושלושת רבעי[: *יותר מדי*- עוד ו=ו=א=ו ענק. העיבוד הכי אמיץ בדיסק.. לחן לא פחות מגאוני, הוא נותן לי הרגשה של ימי הביניים משום מה חח.. בעיקר הלחן והעיבוד פה.. אין לי מילים. מושלמים ויפיפיים בצורה יוצאת דופן. קרן שרה מקסים.
*אביתר*-הוו כמה שחיכיתי לזה.. זה השיר שהכי חיכיתי לשמוע מהדיסק.. אותו שמעתי אחרון, כי השארתי את הכי טוב לסוף. הפסנתר בהתחלה מצמרר ונותן הרגשה של קור.. ההרגשה שעולה לי מהשיר הזה היא של משחק ילדים כזה, אולי לונה פארק, שמשהו בו לא בסדר. משחק ילדים עם קור.. ופחד.. יש בו מעברים חדים מאוד בין צלילים מרגשים וקשים לבין צלילים רכים ומתרפקים כאלה.. זה מה שנותן את הניגודיות המופלאה בו, ובכלל את כל הקסם העצום של השיר הזה. הפסנתר של קרן נפלא. לא טעיתי בכך שהשארתי אותו לסוף. מצמרר, מרגש, מדהים, מושלם.
[סליחה על ה6 הייתי חייבת] *אם אלה החיים*- מתחיל בקטן, ממשיך בגדול, שיר מקסים שאני מאוד אוהבת. אבל לא הייתי בוחרת בו להיות שיר הנושא של האלבום.. הוא לא נכלל ב6 השירים האהובים עלי.. קרן שרה יפה מאוד[:
וחצי ציון כולל:
דיסק מושלם. מכל הבחינות.

BLACKit

New member
[: שמחה שהצלחתי להעביר

למרות שכשקראתי את זה שוב גיליתי כמה טעויות ממש מעצבנות\: אבל חפיף

../images/Emo24.gifביקורת חברי פורום על ה../images/Emo220.gif

כל מה שיש לכם להגיד על הדיסק ועדיין לא אמרתם.. ביקורות מלאות... הכל תשרשרו לפה, אנחנו נשמח לקרוא

כן וזה ההיגיון שלי

זה מתחיל עם השיר שאני הכי אוהבת בדיסק ומסתיים עם השיר שקרן הכי אוהבת...

עדי C

New member
הביקורת שלי../images/Emo124.gif

בתור התחלה אני אגיד שהדיסק הוא בכלל לא מה שציפיתי לו. פשוט הפתעה, וזה מקסים בעיניי. חוץ מ"איתי" ו-"אם אלה החיים" לא הכרתי שום שיר, כי עדיין לא הייתי בהופעה [ישתנה שבוע הבא בע"ה
]. בגדול, רוב השירים הקסימו אותי. התאהבתי משמיעה ראשונה ב"שיהיה לנו בית" וגם "שמעון השכן" זוכה לתשומת לב מיוחדת ממני. אני מאוד מאוד מאוד אוהבת את השיר "לרוץ לרוץ". אני יודעת שאני מחוברת ללחן של שיר אם כשאני שומעת אותו אני מתחילה לרקוד, זה קרה לי בכל שיר בדיסק. פשוט נסחפתי אחרי המוזיקה. לא האמנתי שאחרי 2 שמיעות אני כבר אזמזם את רוב השירים. בד"כ אני צריכה לעבור חרישה רצינית של הדיסק... זה באמת דיסק לא רגיל, הרבה זמן לא שמעתי משהו דומה. זהו
-עדי-

למעלה