ברוכים הבאים החדשים לפורום

אירילה

New member
../images/Emo24.gifברוכים הבאים החדשים לפורום

בשבועיים האחרונים הצטרפו אלינו לפורום חברים חדשים ובהזדמנות זו ברצוני לברך את המצטרפים החדשים: רגינה 9 kalc1 נירה לב דורית (דוקי) שיר al27 בובו3 Nירי מסיקה yomior sadb הגעתם לפורום תמיכה חם במיוחד ,כולנו באותה הספינה ולכן הפתיחות כאן כפי שהבחנתם גדולה במיוחד ,זה הוא המקום היחיד בו כולם מבינים את כולם ,הבושה כאן מונחת בצד ,המשותף שלנו הוא מחלת האלצהיימר אצל יקירנו. לאלה שעדיין לא קראו את קישורי הפורום ,אני ממליץ בחום לקרוא ,שפע של חומר אודות המחלה ,תרופות ,מאמרים ובתי אבות לתשושי נפש. הרגישו נא חופשי ואת ההצצות הפכו לדרך קבע+השתתפות ,כולנו כאן זקוקים גם לעצה ,למרות היותנו אנציקלופדיה מהלכת בנושא האלצהיימר ,אנו עדיין לומדים כל יום דברים חדשים ולכן השתתפותכם חשובה לנו מאוד ,כך גם אנו הגולשים הוותיקים מחכימים גם מאחרים. כפי שהספקתם לקרוא ,ישנם כאן גולשות בעלי ניסיון רב בטיפול בהורים/בני זוג חולים והתמיכה אשר מעניקות תמיכה ועצות מנסיונם. לפני כשבועיים קיימנו מפגש פורום בת"א ,נשמח לעשות זאת שוב ,מן הסתם לקראת פורים. ושוב ברוכים הבאים לפורום
גרשון/מנהל הפורום

bubu3

New member
ברוכים הבאים לכולם../images/Emo24.gif

למרות שאינני אחת שמרבה לכתוב, הפורום הזה הינו הראשון שלי בזמן גלישה בזמן האחרון עלה אצלינו הצורך להתחיל לבדוק עבור אמא מוסד לתשושי נפש(בהמלצת עובדת סוציאלית של קופת החולים שראתה את מצבה) אחרי כול המסמכים שנדרשתי למסור להם קבעו איתי ביקור (בין 12 ל13) הגעתי הביתה ב12 והופתעתי לגלות שהם הגיעו ב11.30!
כבר בדקו אותה ו.... הכול אצלה בסדר!!! מה אני רוצה? היא מתפקדת נהדר!! מינימום המלצה לקורס טייס! נשארתי המומה ועדיין לא התאוששתי... איך הם תקשרו עם אמא שלא דוברת עברית רק ה' יודע... זרקו את הכדור למגרש הרווחה... פניתי שוב לע"ס והיא הסבירה שבגלל עינייני תקציב זו תופעה מוכרת... (הא!!! אמרו לי שאי אפשר להוציא אותה מהבית אם היא לא מסכימה...!!! האם לחולת דמנציה יש כושר שיפוט עבור זה? אני עדיין בהלם
חיבוקים לכולכם!

אירילה

New member
על זה בדיוק דובר במפגש הפורום

היחס לחולי אלצהיימר בכל הרשויות הממסדיות. כפי שאמרתי במפגש , מחר ה 18/1 מתקיימת ישיבת ועד מנהל בעמותת אלצהיימר , בישיבה זו אעלה את הנקודות עליהם דיברנו ואפרט את תוכניתי כולל הפעולות הנדרשות. עם סיום הישיבה כשאחכים יותר ,אביא זאת לידיעת חברי הפורום וכבר ישנן מתנדבות לנושא. אכן עצוב כשעובדת סוציאלית פוסקת כך ,תודעת האלצהיימר חייבת הסברה וזו הנקודה שנתקוף בפעולות ההסברה בקרב המוסדות השונים. גרשון

zs1957

New member
צפה לדווח מהעמותה

ערב טוב גרשון, מה חדש בעמותה ? קבלתם החלטות כלשהן.? נשמח אם תשתף אותנו. תכנס לאתר שלי .יש כבר כתבות. תעודה על כל הטיפים שנתת לי. אמא שלי כעת בבית הסירו את הגבס וביום שני 23.0.1.06 נהיה בביקורת בבי"ח ויחלט מה לעשות. היד נפוחה ויש כאבים והם עשיין לא יודעים מה לעשות . הם חוששים לסכנת חיים מההרדמה .גם לאחר הניתוח יהיו כאבים חזקים והשיקום ארוך, אין כל הבטחה להצלחה בניתוח.אני אלך לחוות דעת נוספת אצל פרופ' אלי אוסקוב מבי"ח לווינשטיין .זהו אורתופד שיקומי והוא יכול לתת לנו נערכה לגבי הניתוח והשיקום. זהבה שחם

פנטזי1

New member
bubu3 שלום

לא ברור לי מי בא אליכם לביקור בית?מביטוח לאומי?או ממשרד הבריאות? האם יש לכם איבחון של רופא שאמך חולת אלצהיימר?אם כן אל תוותרי ותגישי ערעור ותקפידי להיות נוכחת בזמן הביקור שלהם. האם הגשת מסמכים כדי לקבל קוד של משרד הבריאות למוסד סיעודי? או שפנית לביטוח לאומי לקבל גמלת סיעוד?מי בדיוק בא הביתה ?זה לא ברור ממה שכתבת.

bubu3

New member
שלום פנטזי

אכן מי שבאו לבדוק היו ממשרד הבריאות לצורך קוד מיטה במוסד. עם ביטוח לאומי דווקא לא היו לי בעיות, היו מאוד אמפטים ויש לאמא מקסימום שעות יש איבחון על זה שאמא חולה דמנטית,_לא ברור עדיין אם זה אלצהימר לילה טוב

zs1957

New member
תגובה ל- bubu3

שלום רב" צר לי על הסבל הרב שאת עוברת. כולנו עברהו את הטרטורים של ביטוח לאומי. אל תוותרי תעמדי על זכויותיה של אמך וקבלי אותן עפ"י החוק. חוצפה שקבעו אתך ב12:00 והגיעו ב-11:30 . את בהחלט יכולה להתלונן אצל מנהל הסניף המקומי של ביטוח לאומי לו שייכת אמך. זהבה שחם /עמות אלצהיימר

ענתי44

New member
סיפור קפקאי ידוע

כאילו לא מספיק הכאב והסבל של החולה ומשפחתו הרי הרשויות מתנערים מאחריות.אני עדה למעשי עוול כאלו. תראי, מבחינתם הם מנסים לדחות אם המשפחה שותקת ונושאת בעול לבד מה טוב ואם לא אז לבסוף יתנו. פשוט להגיש ערעור. לא לוותר ולא לקחת את זה אישית. אני יודעת שקשה לא לקחת אישית אבל מדם ליבי אני אומרת לך את זה.

דוקי מ

New member
תודה על קבלת הפנים

נראה שבהחלט אנו צריכים תמיכה. בתוך מרוץ החיים צריך למצוא זמן להכל וזה מאד קשה. שוב תודה ואני בטוחה שנפגש עוד בפורום בשאלות וסתם שיתופים. דורית

עב

New member
אז אני חברה ותיקה או לא חברה בכלל?

סתאאאם. הבנתי היום שכדאי להיות על יד אמא כשבאים לבקר אותה מחברת הביטוח ויפה שעה אחת קודם. אחרת ימציאו לה קורס טיס ייחודי על כיסא גלגלים.

ronnyw

New member
עזרה בעת ביקור המבקר...

שלום לך, לא רק שכדאי לך להיות נוכחת בעת הביקור (של העובד הסוציאלי או מי-שזה-לא-יהיה), אלא שיש לך שם תפקיד חשוב: להכשיל את אימא שלך בבחינה... מה שקורה בדרך כלל, שכשמגיעים "זרים" לבצע בדיקה, החולה "שומר פאסון" ומשתדל להיות במיטבו (כמו כל אדם אחר, שמישהו זר נכנס אליו. תמיד רוצים לצאת טוב...) אבל במקרה זה אנחנו רוצים דווקא שהחולה ייראה הכי עלוב שאפשר (אחרת - הממסד פשוט יתנער!!) ןלכן עליך "לעזור". זה נשמע רע, לכן אסייע לך בדוגמאות מהמקרה האישי של אימא שלי (כבר הזכרתי אותן בעבר). הבודקת שואלת שאלות לא ממוקדות, ומקבלת תשובות די סבירות מהחולה. התפקיד שלך הוא ל"חדד" את השאלה על מנת שיהיה ברור שהחולה אינו יודע על מה הוא מדבר... הבודקת שאלה את אימא שלי אם יודעת לקחת תרופות. אימא שלי ענתה בביטחון ובהשתוממות - "מה הבעיה לקחת תרופות? הרי כתוב על האריזה!!" לו נשאלה השאלה הקטנה: " מה את לוקחת בבוקר"? היה מתברר שאין לאימא מושג ירוק. לשאלה: את מבשלת לבד? התשובה היתה "בוודאי. 60 שנה אני מנהלת את הבית !!" כל מה שהיה צריך זה לבקש ממנה כוס קפה על מנת לראות שאיננה זוכרת איך מרתיחים מים... או: "את מנהלת קניות?" "בוודאי !!, מה כבר צריך לקנות לשני אנשים..." תוסיפי שאלה מסוג: "מה חסר לכם כרגע במקרר"? או "כמה בערך עולה חלב"? או "איזה גבינה אתם אוהבים"? או "איפה את אוהבת לקנות? יש שם גם ירקות?" וכו'. לפחות במקרה של אימא שלי, הפער בין התשובה הראשונית המתחכמת וההומוריסטית שלה, לבין התשובות האומללות לשאלות המפורטות (שלי) שבאו בהמשך, עשו את העבודה... אני חושבת שהבנת את הראש. זה ממש ממש לא נעים להכשיל את אימא במתכוון, אבל זה רק אחד ה"לא נעימים" הקטנים שהמחלה הארורה הזאת מביאה איתה... בהצלחה !!

ענתי44

New member
../images/Emo6.gifחחחחחחחחחח עב יקרה

צריך לצחוק על זה בשביל שנשחרר את העצבים ומנגד להלחם בעוולות האלו.

למעלה