היי יובל

dream2

New member
../images/Emo24.gifהיי יובל

יובל היי! sorry שלא הספקתי להגיע לשיעור אתמול, אתה יכול לתמצת לי על מה השיעור היה? אני אשמח מאד לעזור אם אפשרי, לתרגם לעיברית מאנגלית במידה ויהיה בכך צורך. יעל

darmha

New member
יעל../images/Emo42.gif../images/Emo142.gif../images/Emo24.gif

יעלי, מצ"ב מכתב של זן מאסטר ג´י בונג אנא תרגמי אותו לפורום כאן.. מצפה לקרוא אותו יובל From a teaching letter to a student Dear Alex: Thanks for you letter. You live in my old residential area. I went to school in Shreveport and played a lot of jazz in New Orleans. You might find that there are others in your area who would like to sit regularly together. I started a small sitting group at Oberlin after running an ad in the school newspaper. You write in your letter that you get "shaken up when Zen becomes a part of (your) life." But Zen is not something special, it is the actual fabric of life itself. Zen means to just wake up. In order to do this we first must begin to recognize our karmic patterns - our tendencies to want solutions outside of ourselves, to constantly check our situation and condition in life, to hold to our opinions and protect our perceived emotional insecurities. Regular Zen practice allows us to take charge of our destiny in an intuitive, creative, and dynamic fashion. Through regular practice we begin to perceive our correct situation, correct condition, and correct action in each moment. Zen teachers call this "just doing it" mind. Zen mind, therefore, has no opposites -- so why do you make a difference between technical mind and Zen? I suggest that since you are removed from a Zen center and practicing alone that you try to touch base each day with the essential elements of strong practice. Try to do some bowing each day to balance your karmic inclinations. (We do 108 prostrations at our centers; because you have a strong checking mind, even more bowing would prove beneficial for you.) Sit for at least twenty minutes to develop a stronger center; chant at least one chant, maybe the Heart Sutra in English, to open your compassion; and read a passage from one of Zen Master Seung Sahn´s books for cognitive training (but don´t attach to his words). Above all, don´t make anything; then you will get everything! Don´t continue to check yourself so much. As Lin Chi Zen Master once said, "When walking, just walk. When sitting, just sit. But above all don´t wobble!" When your mind becomes clear, then any direction in your life will become your true direction - that might be science, art, business, etc. So please put it all down - only go straight, try, try, try for the next ten thousand years. Then you will surely attain enlightenment and save all beings from suffering.

dream2

New member
יובלי המכתב שבקשת../images/Emo140.gif

היי יובלי! אני מוכרחה לציין שאני בדיוק באמצע לימודים למבחן בסטטיסטיקה מחר אז תרגום המכתב הזה הוא הפסקה מרעננת עבורי ועכשיו לתרגום: מכתב מנחה לסטודנט: תודה רבה על מכתבך. אתה מתגורר באזור מגורים שגרתי בעבר. הלכתי לבית ספר בשרבפורט וניגנתי המון ג´אז בניו אורלינס. אולי תמצא שישנם אנשים אחרים באזור שלך שירצו להתאמן בישיבות מדיטציה עמך באופן סדיר. אני הצלחתי להקים קבוצת ישיבה קטנה על ידי פרסום הודעה בעיתון של ביה"ס בו למדתי. אתה כותב לי במכתבך שזן מטלטל את חייך לאחר שהוא הופך להיות חלק בהם, אבל זן הוא לא משהו מיוחד אלא דפוס חיים בפני עצמו. זן פירושו בפשטות - להתעורר. על מנת לעשות זאת אנו חייבים תחילה לדעת מהי הקרמה שלנו. אותו חיפוש מתמיד של פתרונות שלא מצאנו בתוכנו. הבדיקה המתמדת של המצב והמקום בו אנו נמצאים בכל שלב נתון בחיים. להיצמד לאפשרויות שניתנות לנו ולשמור על אותם בטחונות רגשיים שפיתחנו לעצמנו. אימון זן יומיומי מאפשר לנו לשלוט על העתיד שלנו בצורה אינטואטיבית, יצירתית ודינאמית. בעזרת תרגול מתמיד אנו לומדים להבחין במצב הנכון , במקום הנכון ובפעולה הנכונה שעלינו לעשות בכל שנייה בחיינו. מורי זן קוראים למחשבה הזו מחשבת "רק עשה זאת". למחשבת הזן אין הפכים ולכן לא מובן לי מדוע אתה מעמיד את הזן בסתירה לחשיבה מדעית ריאלית. אני מציע שמאחר והורחקת ממרכז זן ואתה מתאמן לבד שתנסה לגעת בבסיסו של אימון הזן כל יום ע"י תרגול אותם מרכיבים בסיסיים וחשובים היוצרים אימון חזק. נסה לקוד כל יום כדי לאזן את נטיות הקארמה שלך.(אנו קדים 108 קידות במרכזים שלנו. משום שיש בך מחשבה חוקרת חזקה -המון תהיות נסה לעשות אף יותר קידות. בסופו של דבר - זה ישתלם לך). שב לפחות 20 דקות במדיטציה כדי לפתח מרכז פנימי חזק יותר. שיר לפחות שיר אחד ביום, אולי לדוגמא, הלב של סוטרה באנגלית, על מנת שזה יעזור לך לפתח את החמלה שלך. קרא קטעים מהספרים של זן מאסטר סוואן סאן לאימון קוגנטיבי, אך אל תיצמד למילותיו. אך הדבר החשוב מכל הוא - אל תעשה כלום ואז תקבל הכל. הפסק לבחון את עצמך כל כך, כפי שזן מאסטר לין-צ´י אמר: כשאתה הולך - רק לך. כשאתה יושב - רק שב. אבל חשוב יותר מהכל - אל תתנדנד. כשמחשבתך מתבהרת אזי כל כיוון שתפנה אליו בחייך יהיה הכיוון הנכון והאמיתי. זה יכול להיות מגע, אומנות, עסקים וכולי, אז פשוט תניח להכל ורק לך ישר והמשך לנסות גם אם זה ייקח לך עשרת אלפים שנים ואז אתה בוודאות תגיע להארה וע"י כך תציל את כל ייצורי החיים מסבל. אני חוזרת ללימודים מקוה לראות אותך שבוע הבא באהבה יעל

dearlove

New member
זה זן מאסטר? נשמע כעוד בודהיסט דתי

לדעתי קידות ושינון סוטרות אינם זן אלה עוד פולחן דתי.

למעלה