חייבת להודות-מקנאה בכולכם

orania

New member
../images/Emo24.gifחייבת להודות-מקנאה בכולכם

שלום לכולם, פעם ראשונה בפורום. אני מניחה שרוב המשתתפים זכו ללמוד לימודים קלאסיים. לצערי נכנעתי ללחצי העולם ועשיתי תואר בטכניון במקום תואר בלימודים קלאסיים ותולדות האומנות ועל כך אני מקנאה בכולכם. אני שמחה למצוא את הפורום הזה בעזרתו אוכל לפחות ללמוד בשיטה האוטודידקטית הישנה והטובה. שבת שלום לכולם

d a p h n a

New member
אל תקנאי

אני התחלתי בלימודים קלאסיים, והאמת היא שהתואר שבר אותי מהר מאוד. זה לא הלטינית, היא היתה מעולה. מאוד נהניתי וגם המשכתי איתה אחרי שעברתי לחד-חוגי בהיסטוריה. זה אפילו לא ממש היה היוונית (למרות שהוראה גרועה גרמה לכך שהשבועיים בהם למדתי את השפה הזו היו די סיוטיות). אבל הגישה בחוג ללימודים קלאסיים היא נורא נורא פילולוגית. רוב התואר קוראים טקסטים ומנתחים אותם מבחינת השפה עד זרא. זה יכול להוציא אדם שפוי מדעתו. אז תלמדי את השפות, ובכיף! זה שווה את זה מאוד! אבל אל תצטערי שלא למדת לימודים קלאסיים. זה אחד מן התארים הכי קשים שיש באוניברסיטה, ולפחות עם התואר שלך בטכניון יש לך יותר סיכוי למצוא עבודה, לא? חוץ מזה, עוד לא מאוחר. את יכולה להרשם לתואר שני או לתואר אחרי תואר בכל תחום שמעניין אותך, עכשיו כשריצית את המשפחה ולמדת מה שהם רוצים.

orania

New member

האמת היא שאני בחרתי ללמוד בטכניון לא המשפחה אבל המציאות היא שבכדי להתפרנס טוב אתה לא יכול ללמוד משהו כמו לימודים קלאסיים או תולדות האומנות.אין בזה הרבה עבודה לפחות לא בארץ ואני לא רוצה לגור במקום אחר
אבל את צודקת עבודה טובה יכולה לאפשר לי לעשות תואר נוסף במה שאני ארצה!!!! מעניין אם האוניברסיטה מאפשרת ללמוד את השפות לא כחלק מתואר.... ידוע לך אולי ?

yuval k

New member
זה נכון (המשפט הראשון)

מכיוון שאני בארה"ב, אני שוקל את האפשרות להגיש מועמדות לאוניב' מסויימות בחו"ל שאני רוצה ללמוד בהן לפני שאתגייס לצבא (וכך "להרוויח" גם לימודים במקום שאני רוצה, כמו אנגליה, למשל, וגם להגיע לצבא עם תואר - שזה יתרון). ללימודים קלאסיים יהיה לי הרבה יותר קל להתקבל, כי יש פחות דרישה. אבל אין הרבה מה לעשות עם זה, וחבל מאוד. (וכמו שניתן להבין, לא למדתי לימודים קלאסיים
אני בסה"כ על תקן מנהל פה...)

d a p h n a

New member
כן, אפשר ללמוד את השפות

מבלי ללמוד לתואר. פשוט משלמים פר קורס (לא זוכרת את העלות). כמו כן, אפשר ללמוד לטינית כחלק מן התואר בתולדות האמנות (כדרישת שפה, אני מכירה מישהי שעשתה זאת). ולגבי הטכניון, פשוט פירשתי משום מה את "לחצי העולם" כ"לחצי המשפחה". איתך הסליחה.

orania

New member
:)

אני יודעת שבתולדות האומנות אפשר לקחת קורס כהעשרה ב 800 שקל,אבל אם משלמים 1200 שקל הוא נספר כקורס אקדמי אם רוצים בשלב מאוחר יותר. אני אבדוק את אותה אופציה גם בלימודים קלאסיים ואולי בכל זאת אזכה לעשות את התואר הזה,לאט אבל בכל זאת. כי אני לא אוכל לקחת כ"כ הרבה קורסים במהלך ה MBA דפנה-באיזה תחום התמקדת בהיסטוריה? יובל-אני גם מקווה שתראו אותי הרבה פה

yuval k

New member
בהצלחה!

אוטודידקטיקה יכולה להיות בכלל לא רעה - וברמה בכלל לא נמוכה. בהצלחה, ואשמך לראותך פה בהמשך!

למעלה