לעשות או לא לעשות

• פותח הנושא siv1
  • פורסם בתאריך

siv1

New member
../images/Emo24.gifלעשות או לא לעשות ../images/Emo24.gif

אז ככה... נשאלו כאן כמה שאלות ועלו כמה הערות - אני אנסה לענות על השאלות ולהגיב להערות. 1. לטיה - אני מרגישה הרבה תסכול שאת מביעה מכך שהתנדבת למען העמותה עשית תרמת ממרצך ומזמנך - אב בסופו של דבר לא נעשה כלום...תאמיני לי שמי כמוני יודע כמה זה מתסכל. לגבי ההרצאה של דר' רהב - היא שוכבת במגירה פשוט מאוד מכיוון שדר' רהב ביקשה לא לפרסם אותה - בלי שהיא עוברת עליה ורואה שהיא מדוייקת...וכשבקשנו, שתעבור עליה התשובה היתה כן..כן.. אבל בפועל היא לא הגיע לזה... למרות עשרות טלפונים ושיחות. אני לא כועסת על ד"ר רהב - אני מבינה שאין לה זמן - אבל אנחנו נקלענו למבוי סתום... לא ידעתי לדוגמא שאת יכולה ליצור איתה קשר אישי...לגשת אליה - לו היית מציעה לקחת על עצמך את האחריות לדאוג שהנושא יסגר ושדר' רהב תאשר את הפרסום - אני אישית אדאג לפרסום - גם אם לעמותה לא יהיה כסף להדפיס וגם אם זה אומר שאני אתרום עוד 300/400 ש"ח כדי שזה יודפס. (ולא שיש לי מאיפה - אחרי שביטלו לי את הקצבה...) 2. לגבי מענה לקו הטלפון - שרון הסבירה את זה יפה מאוד (ומי כמוהה יודע) נכון לכרגע - אין בכלל מתנדב שאפילו ימשוך את השיחות ויחזור לאנשים. 3. הצורך בעמותה - נשאלה כאן שאלה חשובה ועקרונית מאוד. למה צריך בכלל עמותה??? ולמען האמת - אין תשובה אחת נכונה וחד משמעית. העמותה הוקמה מתוך הצורך שלנו - קבוצת אנשים חולים בCFS/FMS -לעשות יותר למען עצמנו ולמען חולים אחרים. לפני 4 שנים הרגשנו שאין מספיק מודעות לתסמונות. ורצינו לעשות יותר - להעלות את המודעות. עשינו את זה תוך חשיפת חיינו האישים ותוך לקיחת סיכון. אני יכולה לומר שלי אישית, הפרסום על היותי חולה לא רק שלא הזיק, אלה אף תרם וסייע ביחס שאני מקבלת ממקום עבודה שלי. ואני עובדת בחברה פרטית!! -הם שכרו אותי לעבודה למרות שאמרתי בראיון עבודה שאני חולה והסברתי כמיטב יכולתי את משמעות של זה. לימים אמר לי הבוס שלי שזה שציינתי שאני עובדת בהתנדבות בעמותה על אף מגבלותי- הרשים אותו מאוד ועזר לו בהחלטתו לשכור אותי לעבודה. אבל...עייפתי... כמו שדינה קרן כותבת כאן - העול והאחריות הם רבים. והעשיה שוחקת.. אני מבקשת להשתחרר אבל אני רוצה לדעת שיש מי שיקח את האחריות!!! מישהו שיקח את האחריות להיות אחראי!! אני אסיים את דברי כאן כרגע...מרגע שקמתי (ב11:00) אני יושבת מול המחשב, הביית שלי עמוס בערימות כביסה לקפל.. כלים לשתוף.. וכבר הגיעה הזמן לצאת לעבודה אהה ולפני כן לכתוב לסולגאר בקשה לחסות לכנס של מאי ולדבר עם המרצים... ולברר בבית הדפוס... ולפרסם הכחשות... ולהרגיע רוחות... ולישר הדורים... לאט לאט חביבים...החיים ממשיכים סיון

מיקה51

New member
אז למה את לא מתפטרת ?

עם 7 שעות עבודה ביום את לא בדיוק חולה. למה שלא תתני לדאוד שהוא חולה קשה ולא עובד בכלל.

daud

New member
ברוכה הבאה לפורום ו......

מאחר ואת לא מסתובבת כאן הרבה (עדיין) אז אני מעדכן אותך שמיקה 51 זה אחד השמות של המטרידנית. השם ה"מבריק" הזה קשור איכשהוא לחתולה של טיה. בקיצור הייתי יכול לתת סיבות למה לא לתת את התפקיד לי אבל אנחנו לא נוהגים להתייחס לשטויות של המטרידן.

my last sony0

New member
החוצפה של המטרידן מתחזה הזה סוני../images/Emo41.gif

מתחזה לחולה כדי לקבל קיצבה מהביטוח לאומי* מטריד בכל הפורומים הרס את פורום התשישות הטוב ביותר בוואלה ויש לו חוצפה לכנות אחרים בשמות אני לא אתפלא שיתגלה שמיקה זה עוד אחד משמות הכיסוי שלו. *שתי ועדות נכבדות קבעו נחרצות שסוני לא חולה בתשישות כרונית ובתגובה סוני-דאוד מקלל את כל עובדי הביטוח לאומי.

daud

New member
היי טיה כאן את יכולה לסייע!!!

אולי תוכלי להביא את ההרצאה לאישור של גליה רהב בפעם הבאה בה את פוגשת בה!!! סיוון התחייבה לממן את הפרסום מכיסה הפרטי אם לא ימצא כסף בעמותה!!!

tiaa1

New member
הי סוני,

כבר קבעתי תור לדר' רהב...לא כי אני בנפילה....בתחילה נתנו לי תור ל- 9 למאי...(השנה) אז השארתי בקשה לדר' אצל המזכירה...עם בקשה להקדים. הרגע הודיעה לי שב11 לאפריל...אל תדאג אגיע מצויידת במאמר. המזכירה רק לא הבינה למה ביקשתי להיות אחרונה בתור.... עד אז אני מקוה לדבר גם עם סיו ולבדוק...היה לי רעיון שאחרי שנתיים בודאי הצטבר עוד מידע עלינו החולים...אז אם זה עדיין לא מסוכם כמאמר אולי דר' רהב תוזמן לכנס ופשוט תרצה לנו על השינויים והחידושים שחלו בטיפול בשנתיים האחרונות וכו'...עכשיו אני רק צריכה לברר על מה הכנס....ובכלל לא הייתי צינית כששאלתי...על הכנס השנה. ד. א. לגבי הדפסה אני צריכה לשמוע במה מדובר ואז לבדוק עם בן דוד שלי...אם אפשרי בבית הדפוס שלו. וחוץ מזה היה לי רעיון שאולי אפשר להוציא קובץ מודפס של כל ההרצאות שניתנו בכנסים(שנתיים) וגם תומללו, לטובת החברים החדשים ,הותיקים, ואלו שבינהם.....ביי בינתיים הולכת לכתוב לסיו.

ששרון

New member
אהלן טייה ../images/Emo13.gif, מה ניש?

וואו, איזה מזל שבמקרה ראיתי את ההודעה הזו שלך לפני שהגעת לרהב...
כי ההרצאה שיש אצלך היא טיוטה ראשונית . תרשמי לי פה מה המייל שלך (לא זוכרת אותו), ואני אשלח לך את המאמר הסופי-ערוך, מסודר היטב , עם שיבוץ של כל השקופיות בפנים וכל הטררם... יהיה נפלא אם תצליחי לארגן מעבר של ד"ר רהב על הנושא ואני מחכה לתשובה מה המייל שלך בשבי לשאלח לך עוד היום אפילו. אם את לא רוצה לפרסם אותו פה, את יכולה לרשום לי את זה למייל שלי, לא זוכרת אם יש לך, אם לא- את יכולה לבקש אותו מסייב, יש לה אותו. כל הכבוד על היוזמה שלך , באמת , את עשר ואת עושה שרות אדיר לחולים , כי רהב נתנה שם הרצאה מדהימה. אפשר כמו שהצעת גם לבקשה להוסיף עוד דברים אם יש. הבעיה היחידה היא שהשקופיות מתייחסות לתוכן הדברים, ואם יש שינויים, אז הן לא יתאימו להן
טוב, פרה פרה, נחצה את הגשר כשנגיע אליו, קודם כל נראה שהיא בכלל פנויה לעשות זאת. ח"ח שרון

tiaa1

New member
הי שששרון...מזל שהלכתי לישון....

כי...דיברתי עם המזכירה של המרפאה בקניון והתחננתי לתור לפני ה 9לאפריל...מה שהמזכירה לא יודעת זה שאני גרה קרוב לקניון ויכולה כך סתם להופיע לביקור פתע...עשיתי את זה ,אגב לפני זמן מה כ"שרציתי לראות איפה הרופאה עובדת, ואם מותר לי לקבל חיסונים" אבל אני לא רוצה לבזבז את כל החוצפה שלי בבת אחת אז נהייתי "מיקצועית" השארתי שם וטל' עם בקשה להתקבל...וכו. טוב שהיא לא הזמינה אותי לעכשיו...וזה מהסיבה הפשוטה שהמדפסת שלי מקולקלת . את המייל שלי אני מציינת בהודעה אליך כאן בפורום תפוז. עוד מעט תראי הבהוב של המעטפה הכתומה...משם תמצאי את הדרך...ביי.

daud

New member
אני שמח שחזרת לשורותינו טיה....

"משורה ישחרר רק המוות" וגם זה רק אחרי שוועדה של ביטוח לאומי תסכים להכיר בך כמתה!!!

tiaa1

New member
סוני,אצל הפולנים...אפילו המוות

לא משחרר.... אימי-נשמתה עדן...פולניה נחמדה וחכמה, שעשתה רק טעות אחת בחייה-היא עישנה את חייה למוות... אם היא היתה רואה אתמול מה החתולים עשו לי במיטה "שלה"(היא תמיד קיבלה את הטוב ביותר) היא לא רק היתה מתהפכת בקברה....היא היתה מגיעה אלי אוטוסדרדה והייתי זוכה בהרצאה מעלפת על הדרך שאני מנהלת בית, מגדלת חתולים (ר"ל)ילד...(היא לא הכירה אותו לכן הוא מוצלח )...בקיצור. פולנים זה לא בדיחה. יש לי נשמה פולנית בבית-בדמות חתולה ג'ינג'ית שמנמנה...אך רגועה.רק בלילה ,כך סתם בלי סיבה היא נאנחת מתוך שינה...(כראעצען באידיש)ולמה? הפרשן י' יודע להסביר שהיא נאנחת כי לא מרשים לה לעשן בבית שלנו . אבל היא היתה אימא טובה.

my last sony0

New member
../images/Emo41.gifממתי דאוד נהיה סדרן עבודה ?

מחלק לכולם תפקידים חוץ מלעצמו

dodo281

New member
לסיון שלום - ../images/Emo140.gif

סיון יקרה, קראתי את דברייך לעייל - : "אבל...עייפתי..." "העול והאחריות הם רבים. והעשיה שוחקת.. אני מבקשת להשתחרר אבל אני רוצה לדעת שיש מי שיקח את האחריות!!! מישהו שיקח את האחריות להיות אחראי!!" אכן - סיון - ואת - ושאר העושים במלאכה - יודעים זאת ממקור ראשון - העשייה שוחקת ומעייפת, אכן - למרות דברים שונים - שנאמרו כאן בפורום בימים האחרונים - ברור לי לחלוטין שהעשייה - זו הנעשית בפועל ! - רבה - !!!! ויבואו על הברכה כל העושים במלאכה - ובראשם - את !!! ועתה - ברצוני לאמר מספר דברים. דברי שלהלן יהיו קשים לאוזן, למוח וללב, שקלתי הדברים בקפידה - ו- מאחר ואני חוששת לגורל העמותה - החלטתי להביאם כאן - לעייני כולם ! ברור לי לחלוטין - כי מה ששוחק הרבה יותר מהעשייה כשלעצמה - הוא חוסר הכרת-תודה על העשייה, ואף חוסר הכרה בעשייה כשלעצמה !!! העשייה נעשית למען רבים. רובם דמומים. מיעוטם - ששים בכל הזדמנות - להביע ביקורת - ואלו הם שדבריהם נשמעים ברמה. ולאלו - דרושה רק - הזדמנות... וההזדמנות - ניקרית על דרכם - ולא במקרה .....!!! יש מי שיוזמים הזדמנויות כאלו - בנסיבות שנוחות להם !!! במודע ובמכוון ...!!! בתחכום ובעדינות - הם מעוררים את זולתם לדברי ביקורת - ואחרי שזולתם - נושאים קולם ברמה - בביקורת קשה, אלו שעוררו זאת - !!! - כאמור - בתחכום רב .... הם אלו שנוזפים קשות במבקרים - וכמובן - "יוצאים" הטובים ........ וכמובן - נשכרים מכך - באופנים שונים. סיון - ברור לי שקשה למשוך בעול זמן כה רב . ברור לי שתרמת מעל ומעבר, ברור לי שאין לי זכות - נוכח תחושתך - לבקש כי תמשיכי בניהול העמותה - ובכ"ז - אני מבקשת זאת . ואסביר מדוע : העמותה הוקמה ע"י קבוצת אנשים - למען קהילת החולים (הכוללת , כמובן, אף אותם). העמותה הופעלה ונוהלה - זמן רב - ע"י אנשים - שמטרתם היתה טובת ציבור החולים. צר לי - אך כיום - ברור לי - כי באם יהיו שינויים בהנהלה - ייתכן מצב - בו - העמותה תיפול לידיים של אנשים - בעלי אינטרס אישי - ישיר !!! אני עוקבת אחר כל הנכתב גם כאן וגם בוואלה - ונמצאת באופןפעיל על המסכים - מזה שנה. אך, אני מכירה את שקדם לשנה זו, ואף את הפורום הישן. מכירה את הנפשות הפועלות, ואת הדינמיקה, צר לי לאמר -: 1. כיום קיים מצב - שטרם היה כמותו . 2. בניגוד למצבים קשים אחרים שהיו בעבר, ברור לי כי המצב הנוכחי הוא פרי של רצון מחושב, שקול, מודע ומכוון - של מי שיוצרים אותו - לטובת האינטרס האישי שלהם. 3. לדעתי - מצב זה עלול להוביל את העמותה - כפי שאנו מכירים אותה - כפועלת - כשבראש מעייניה - טובת הכלל - אל סופה ! חברים - פנייתי זו אמנם הופנתה אל סיון, אך הובאה כאן - עמ"נ לעורר בכולם מחשבה שנייה על שעיניהם רואות. יחשוב איש לעצמו, למי שימצא לנכון - ובעל סבלנות רבה - אני מציעה לנסות ולשוב לקרוא את שהיה כאן בימים האחרונים - לפי סדר הזמנים של כתיבת ההודעות! יסיק איש איש את מסקנותיו. דברי לא נכתבו עמ"נ לעורר שיח בנושא - ולא מדון - חלילה. דברי נכתבו - כדי להסב תשומת לבכם - לדברים החשובים לכ-ו-ל-נ-ו ! היו שלום, שלווה ובריאות לכולם,

למעלה