לתת!

../images/Emo24.gif לתת! ../images/Emo140.gif

בעקבות הדיון האחרון בנושא הקהילתיות והנתינה והפראיירים וכו': מה דעתכם שנקים כאן קופת גמ"ח (גמילות חסד) לעזרה הדדית? כל משפחה תתרום 5 ש"ח לחודש (ומי שירצה לתת יותר - יבורך, ומי שלא - יבורך גם הוא, וכשיהיה לו יותר או כשיחשוב שזה ראוי - יצטרף). אני משתדל תמיד לזכור שהעולם הוא כמו גלגל: היום אני למעלה ומחר אני למטה, וצריך הרבה תפילה והשתדלות כדי להשאר למעלה! הכסף הזה יגבה באמצעות הוראת הקבע לישוב וינוהל תחת העמותה שאנחנו מקימים בימים אלו לרווחת תושבי כפר האורנים. לצורך חלוקת הכסף שיאסף תוקם וועדת עזרה הדדית אשר תגבש קריטריונים לחלוקה, ודיוניה יהיו, כמובן, דיסקרטיים לחלוטין. המקרים לחלוקה יכולים להיות:
בעייה סוציאלית שבעקבותיה המשפחה לא יכולה לשלם עבור טיולי בית ספר, פעילויות חברה, השתתפות בתנועת הנוער, חוגים, ספריה וכדומה.
הלוואות בתנאי גמ"ח (ללא ריבית וללא הצמדה) לשמחות משפחתיות (כמובן שצנועות!), לכיסוי חובות (אם כי לעניין כיסוי חובות ראוי להכניס את המשפחה לתהליך הבראה כלכלי!) וכדומה.
קשיים זמניים בעקבות ארועים טראומטיים, ל"ע (לא עלינו).
ביצוע פרוייקטים חברתיים בתוך הישוב המסייעים ללכידות החברתית ולעזרה ההדדית (כמו הקמת גמ"חים להשאלת ציוד לשמחות, לאבל ל"ע וכדומה).
תרומה לגופים חיצוניים הקשורים לישוב בעקיפין.
תרומה לגופים חיצוניים שאינם קשורים לישוב אך תרומה להם ראויה בעיני כלל הציבור. ככלל, הנחת היסוד צריכה לקבוע כי לא תהיה בישוב משפחה שחסרון כיס זמני יגרום לה לעמוד מן הצד ולא להשתתף עם הכלל. מה אתם אומרים?

nirashalev

New member
../images/Emo45.gif אנחנו איתך

אנחנו בעד , יוזמה מבורכת . כל הכבוד!!!!!

למעלה