סגנון ישראלי

../images/Emo24.gifסגנון ישראלי

יודעת, אני אשמה, כי מרוב עבודה ועניינים לא באתי עם ראיונות חדשים... לילה שישי חשבתי משהו... אנשי הפורום מכירים אותי, כמה ביקורתית, ממש נודניקית... בשקט- בשקט אספר לכם, שרק בבית... כאשר בחו"ל יש לי הזדמנות משוויצה עם תרבות הוויזואלית הישראלית, שמקבל שרירים, בזמן אחרון. כל הלילה אספתי תמונות, וכבר עכשיו אומרת, שלא בדקתי מי צילם, לא בדקתי מי תכנן, וכמובן לא עניין אותי בכלל מי בנה אותם... לקחתי כדוגמאות טובות על משהו, שבעיניי מאוד ישראלי, במובן חיובי של המילה. מעלה את התמונות, ומאוד מבקשת מכולכם, שמתחת התמונות הספציפיות, תגידו, מה דעתכם...קצת משחק, ידידיי... אבל ברצינות... מה שמעלה, בעיניי טוב ויפה, לא מפני, שזה לטעמי (לטעמי, אבל זה לא משנה...), אלה מפני שיש להם אופי מיחד... בכוונה דפדפתי ירחונים מחו"ל, כדי להיות בטוח, יש שוני... גם נכון, אלא חללי פנים, חפצים... כי בתחום הזה עדיין יש השפעה משמעותית של המתכנן, סביר להניח, שיש קשר טוב וישר בין המשתמש לבין המתכנן... כל זה, בבניית בניינים לא ממש קורה... ומאוד מצטערת, ווילות של העשירים לא מייצגים את מסה גדולה של הבניה... אדריכלי בניין עדיין לא ממש מרגישים את סגנון הישראלי, האומנם יש גם כמה דוגמאות מעניינות... אם מצאתם כאלה, תביאו לכן... אז באו, נראה, מה זה סגנון ישראלי!

מתלהב

New member
זה ישראלי חלקית. השולחן לא משדר

ישראליות וכך גם מפלסי הרצפה והפתח שבה. בישראל הכל פשוט, לא יורדים לפרטים כאלה.

נעשה בישראל...

הפרקט יותר ויותר פופולרי... סיפור אחר, שלא הייתי עושה הפרשי מפלס, כאשר הריצפה מאותו חומר, ומתשתש את העובדה (את הפרשי המפלס), זאת אומרת, אלו הייתי עושה אני, את הסלון הייתי מרצפת בריצוף קר (שיש............) ואת הגבה מפרקט.....

מתלהב

New member
במקרה הזה - הנישות והוילונות

אולי גם הבטון המבריק. בחו"ל גם עושים אותו מבריק?

לא חושבת רק על פרטים...

כנראה זה לא נושא מעניין לאחרים.... אולי, מפני שבזמן אחרון יש לי הזדמנות להרגיש את הבדל הסגנונות, מרגישה, שמה שעושים בארץ, זה לא סתם משהו, אלא מתחיל להתגבש לסגנון אופייני למקום... במקומות אחרים, שאנשים חיים מאות שנים רצוף במקום אחד, גם הדברים החדשים נכנסים לעולם וויזואלי קיים, לכן אפשר להרגיש את האופי... בארץ, שהגנו מכל-כך הרבנ תרבויות, ולמקום הזה לא ממש היה קשר וויזואלי, קודם, לא הרגשתי אופי מיוחד במה שבונים. העשירים העתיקו מחו"ל, הסטנדרט הייה לפי הגיון רציונאלי ישן, מזמנים העברו... לפי דעתי, סימן טוב, שהאומה מתחיל להתחבר למקום, גם כסביבה טבעי של החיים, ומתחיל להתגבש סגנון משלנו. בסגנון הזה, לפי דעתי, לוקחים את הטוב מהבאוהאוס, אבל לא מסתפקים בלבן, בקווים ישרים בלבד, אלא לוקחים מתרבות הצבעוני של מזרח הטיכון. הפריטים באים ממקומות שונים, אבל תמונה הכוללת, עבורי דומה.. כבר כתבתי על הנושא, שצבעים הטביעים של הטבע במקום טוב שמשפיע על הגוונים שמשתמשים בתוך הבית... לנו אין לבן, כמו ליוונים, האבנים שלנו, החול, בגוונים של הצהוב-חום, הכהול שלנו גם לא כזה עמוק (ביוון הסלעים לבנים והים כהול עמוק), יותר טורקיז, כהול בהיר.... בתרבות שלנו לא משתמשים בירוק ככה, אפילו באדום ממש לא, יותר בורדו, הירוק בהיר... אלא הדברים, שחשבתי אליהם... לא עשיתי מזה פילוזופיה, אבל חושבת על זה...

מתלהב

New member
מה שישראלי כאן זה הוילון והטלוויזיה

אגב, גם אני גר בבית שכנראה בנוי לבנים וחשבתי לחשוף אותן בסלון. אבל זה רק בגדר מחשבה, בינתיים.

למעלה