סוף סוף טלפון..

../images/Emo24.gifסוף סוף טלפון..

שבת שלום לכל חברי הפורום... אחרי שבוע שלא שמעתי ממנו, סוף סוף הילד התקשר. אחרי שבוע של "שדאות" בשטח. עייף מאוד, קצת כואב, אבל... נשמע מצויין.לא להאמין איך הגעגועים לשמוע אותו - אם לא לראות אותו... לפחות זה. הם סוגרים שבת. אז נתראה בשבוע הבא. בינתיים החבילה שאשלח לו ביום ראשון מוכנה עם פינוקים. אז להורים שילדיהם הגיעו השבת אני מאחלת שתהנו מהם. (גם אם הם מסתגרים בחדר עם החברה...).

oshiko

New member
שבוע שדאות זה קריעה

אני יודע מכל מי שמשרת ביחידת שדה. לכל יחידה המסורת שלה לגבי השבוע הזה. יש כאלה שעושים "מסע פילים" - מעבירים את כל הציוד כולל האהל למקום אחר בזמנים קצובים. יש כאלה שעוברים את כל השבוע בזחילה. תכיני ערכות טיפול לרגלים ליציאה שלו בשבוע הבא. כדאי גם לחדש את מלאי הגרבים שמתקשות מרוב זיעה בפעילויות האלה.

בנושא הגרביים.....

ישנו יבואן בארץ המייבא גרביים מתוצרת WrightSock במספר דגמים ולפעילויות אתגריות שונות. למשל גרביים עם דופן כפולה למניעת יבלות. כמו כן ישנו סוג לקיץ וסוג לחורף(הגרביים משווקים לצבא האמריקאי). במידה ויהיו מתענינים, אעביר לכם את פרטי היבואן.

oshiko

New member
אני מתעניין

אני מניח שיש עוד. בדיוק עומדים לצאת ולחדש את המלאי. צפויים עוד שבועיים מלאי פעילות רגלית בשטח.

שם החברה"תיקן"(מהמילה תיק)....

ושם היבואן הוא תומר חורב ומספרו: 054-5484523. הבחור אדם מקסים ואדיב. אני קניתי לבן שני זוגות גרביים לנסיון והוא מאד מרוצה. כעת כדאי לנסות אותם על החי"רניקים.

אימשל2

New member
יש פתרון זול יותר ויעיל לא פחות

לפני הגיוס, קיבל הבן הרצאה מד"ר לרגליים. זה נשמע כמו בדיחה. אבל, זה לא. הרצה להם רופא שמתמחה ברפואת כף הרגל. הוא המליץ להם, לפעילות עם הליכה ממושכת, לגרוב שני זוגות גרביים. העיקרון שמסתתר מאחורי זה הוא שהגרביים מתחככות האחת בשניה וזה מונע את התחככות הרגל בגרב, שזהו התהליך שיוצר את היבלות. קניתי לבן בנוסף למסה אדירה של גרביים צבאיות, גם גרבים דקים 100% כותנה. זה עבד יופי. עד היום אני מקפידה לכבס את הגרביים בטמפרטורה של 60 מעלות עם כמות כפולה של חומר כביסה (לטובת חיסול מקסימלי של מיקרובים וזוהמה) וליבש במיבש. הייבוש במיבש שומר על הרכות של הגרביים. חוץ מזה הוא למד שטיפוח כף הרגל, במובן של למרוח את המשחות נגד פטריות, התזה של ספרי למניעת ריחות ובקטריות ולפעמים גם פיזור טלק, והכי הרבה גריבת שני זוגות גרביים למאמץ רגלי מרוכז, מחזיר את המאמץ שמושקע בו.

אימשל2

New member
לא זוכרת. רק יודעת שמומחה בנושא

באחד מבתי החולים באזורנו. החייל בטח יודע. אבל הוא בשטח כל השבוע...

../images/Emo45.gifנכון, הגרב הזאת בנויה על ....

עקרון 2 זוגות הגרביים. יותר זול? אין לי מושג.

אימשל2

New member
תגידי לי את

אני את גרבי הכותנה הדקים קניתי במחיר של 5 זוגות בעשרה שקלים. את הגרביים הצבאיות קניתי במחיר של כ-12 ש"ח לזוג. חישוב פשוט מצביע על מחיר של כ- 14 ש"ח לגרב. האם זה אכן יותר זול? אם לא, לקראת הגיוס של הבן השני, ארכוש את הסוג שעליו את ממליצה.

oshiko

New member
רק תיקון קטנטן ... ../images/Emo13.gif

בן-עמי הוא אבא של שיריונר ...

לשאלת אמשל2.....

עלות זוג גרביים הוא מעל 25 ש"ח, אין לנו נסיון בכמה כביסות הן יחזקו מעמד, התחושה לרגל מצוינת. צריך לתרגל את גריבת הגרביים עד שלומדים לגרוב נכון.

אימשל2

New member
סליחה אבא

בד"כ משתדלת לבדוק הזהות בכרטיס האישי. קבל התנצלותי. תכלס' נראה לי שלפי כמות הגרביים שיש לשיריונר שלי, לבן שמתגייס הקיץ (וכנראה יהי חי"רניק) אנחנו לא נתחיל להתעסק עם גרביים "מתוחכמים" עד כדי כך. בכל אופן, תודה על העצה, תייקתי במחיצת הכדאי לדעת.

oshiko

New member
יש עוד ...

roni205b הבן שלו התחיל בגבעתי מרץ 05 אלינב יש לו 2 בנים במודיעין וביחידה מובחרת thedin75 הבן שלו מתחיל במודיעין פנחס גיל - הבן שלו התחיל קורס חובשים מש1 - הבת שלו בחיל-אויר זה ממה שאני זוכר

poli55

New member
בנושא הגרבים המשך

אצלנו היה רכש של גרבי צבא בתחילת הגיוס בטירונות הוא יצא אחת ל 21 יום והיה צורך במלאי גדול והם גרבו 2 זוגות גרבים לחלק מהמסעות אולם למסעות הארוכים 60 90 ק"מ רכשנו גרביים עם עקב כפול שבאמת עלו הרבה כסף(לא זוכרתשל מי) שעזרו לבן מאוד . במסעות הארוכים היה גם רכש של פלסטרים למנוע יבלות ומשחה נגד יבלות (פסטה בייבי של אחות הקטנה היה מאוד מוצלח ) ופלסטרים רחבים למניעת שפשפת מאפוד בברכה

למעלה