סוף שבוע נעים לכולכם

Hermione1382

New member
../images/Emo24.gifסוף שבוע נעים לכולכם

ראיתי לאחרונה מט השתלחויות כאן בפורום ועל מנת לעודד את כולנו החלטתי להביא טקסט שלמדתי לאחרונה מהברית החדשה. אני מקווה שלא אפגע באף אחד/ת בכך שאני מפרסם טקסט זה - מטרתי היא להביא את הרעיון הכללי ולא את הדת הנוצרית אל הפורום על מנת שתהא לנו אווירה נעימה יותר. הַבְּשׂוֹרָה עַל־פִּי יוֹחָנָן פֶּרֶק ח ח וְיֵשׁוּעַ הָלַךְ אֶל הַר הַזֵּיתִים. 2 בַּבֹּקֶר הַשְׁכֵּם חָזַר לְבֵית הַמִּקְדָּשׁ וְכָל הָעָם בָּאוּ אֵלָיו. הוּא יָשַׁב וְלִמֵּד אוֹתָם. 3 אָז הֵבִיאוּ הַסּוֹפְרִים וְהַפְּרוּשִׁים אִשָּׁה שֶׁנִּתְפְּסָה בְּנִאוּף, הֶעֱמִידוּ אוֹתָהּ בָּאֶמְצַע 4 וְאָמְרוּ לוֹ: "רַבִּי, הָאִשָּׁה הַזֹּאת נִתְפְּסָה בְּנִאוּף, בִּשְׁעַת מַעֲשֶׂה. 5 מֹשֶׁה צִוָּנוּ בַּתּוֹרָה לִסְקֹל נָשִׁים כָּאֵלֶּה, וּמָה אַתָּה אוֹמֵר?" 6 זֹאת אָמְרוּ כְּדֵי לְנַסּוֹת אוֹתוֹ, שֶׁיִּהְיֶה לָהֶם בְּמַה לְּהַאֲשִׁימוֹ. אוּלָם יֵשׁוּעַ הִתְכּוֹפֵף וּבְאֶצְבָּעוֹ כָּתַב עַל הָאָרֶץ. 7 כְּשֶׁהוֹסִיפוּ לִשְׁאֹל אוֹתוֹ, זָקַף קוֹמָתוֹ וְאָמַר: "מִי מִכֶּם נָקִי מֵחֵטְא, שֶׁיְּהֵא הוּא רִאשׁוֹן לְהַשְׁלִיךְ עָלֶיהָ אֶבֶן!" 8 וְשׁוּב הִתְכּוֹפֵף וְכָתַב עַל הָאָרֶץ. 9 כְּשָׁמְעָם זֹאת יָצְאוּ אֶחָד אֶחָד, הָחֵל מֵהַזְּקֵנִים. הוּא נוֹתַר לְבַדּוֹ וְהָאִשָּׁה עוֹדֶנָּה בִּמְקוֹמָהּ. 10 הִזְדַּקֵּף יֵשׁוּעַ וְאָמַר לָהּ: "אִשָּׁה, אֵיפֹה הֵם? הַאִם לֹא הִרְשִׁיעַ אוֹתָךְ אִישׁ?" 11 הֵשִׁיבָה וְאָמְרָה: "אַף לֹא אֶחָד, אֲדוֹנִי." אָמַר לָהּ: "גַּם אֲנִי אֵינֶנִּי מַרְשִׁיעַ אוֹתָךְ; לְכִי וְאַל תּוֹסִיפִי לַחֲטֹא עוֹד. אשמח כמובן לשמוע תגובות שלכם לטקסט (ואם תרצו אפרסם את פרשנותי שלי) שיהיה לכולנו סוף שבוע חורפי חמים ונעים עם המון תה ושמיכות פוך.

salt of earth

New member
אהבתי ../images/Emo9.gif

אם יורשה לי להוסיף עוד קטע גם ממתי 7:1
אל תשפטו למען לא תשפטו, 2 כי במשפט אשר אתם שופטים תשפטו ובמדה אשר אתם מודדים ימדד לכם. 3 מדוע אתה רואה את הקיסם אשר בעין אחיך ואינך שם לב לקורה אשר בעינך? 4 איך תאמר לאחיך: 'הנח לי להוציא את הקיסם מעינך', והנה הקורה בעינך? 5 צבוע! הוצא תחלה את הקורה מעינך; אחרי כן תראה היטב ותוכל להוציא את הקיסם מעינו של אחיך
אשמח לשמוע את הפרשנות שלך אפשר גם במסר ואפשר גם בפורום 1674 (כן כן עושה פרסומת
) ומצטרפת לשאלה של בומבה, באיזה מסגרת למדת את זה?

Hermione1382

New member
תודה על הקטע ממתי - זה מאוד מתקשר :)

בקהילה שלי מתקיימים לימודי תנ"ך לצעירים ובמפגש האחרון ערכנו דיון על הקטע שהבאתי :)ץ (הכוונה כמובן לקהילה נוצרית)

למעלה