ערב טוב חברותא

../images/Emo24.gifערב טוב חברותא../images/Emo24.gif

משלומכם הערב? ואיך עבר עליכם היום החם הזה? אצלי הכל בסדר, מעסיקה את עצמי בבית, ועם עצמי דרך כתיבה... בין לבין הספקתי לשתות קפה עם חברים, וכמובן להיות במרכז יום הבוקר, בכדי להפיל עוד כמה אסימונים לגבי עצמי... ואיתם עוד חומר למחשבה, כאמור - דרך כתיבה. אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי על יום נקי ושלוו, על חברים מחבקים ואוהבים, על האהבה שבתוכי, על משפחה תומכת ואכפתית, וגם על הקשיים שמהווים עוד דרך אל עצמי. אוהבים

../images/Emo38.gifמבוי סתום/../images/Emo51.gif לשאולי../images/Emo38.gif

הדבר שאליו ראוי לחתור בכל סוג של תראפיה הוא לחלץ ולנכס לעצמך את חלקיה המוכחשים והמנוכרים של אישיותך. בתהליך זה אתה נתקל במחסומים פנימיים של המנעות והתחמקות. בהתקרבך אל אותו מבוי סתום, אותה נקודה שבה אינך מסוגל להאמין כי אתה מסוגל לשרוד - אתה נתקף סחרחורת של יאוש ובלבול, נאחז בעתה ונס על נפשך.
אתה עשוי להחליף את הפסיכולוג או את בן-זוגך, אולם היכולת להשתהות באותם מקומות שאתה מורגל להתחמק מהם אינה הופכת קלה יותר. למעשה התסמין ממנו אתה סובל הוא שאינך מבחין בגלוי לעין. הדבר לעולם ניכר בקבוצה. כולם רואים את האבעבועות שעל אפך חוץ ממך. אתה מתחמק מהיותך בעל עיניים, אוזניים, סמכות ובטחון בעצמך. לכן אתה נזקק לאדם אחר אשר ישקף לך את מה שאינך מודע לו.
במוצאך את המקום בו אתה תקוע, בו אתה מאמין כי אין לך סיכוי להשאר בחיים, מתגלה משהו מפתיע: המבוי הסתום הוא לרוב עניין שבדמיון. אתה מאמין שאין ברשותך את המשאבים הפנימיים להתמודד ואז מעלה צפיות לפורענות. בלי הרף אתה מטיל דמיונות איומים על העולם, ואילו מונעים ממך לקחת את אותם סיכונים סבירים שהם חלק בלתי-נפרד של הגדילה והחיים.
מתוך "גשטאלט מילה במילה"
לשאולי שהביא לפרסום.
הקטע שהכי נגע בי בציטוט הזה, "למעשה התסמין ממנו אתה סובל הוא שאינך מבחין בגלוי לעין. הדבר לעולם ניכר בקבוצה. כולם רואים את האבעבועות שעל אפך חוץ ממך. אתה מתחמק מהיותך בעל עיניים, אוזניים, סמכות ובטחון בעצמך. לכן אתה נזקק לאדם אחר אשר ישקף לך את מה שאינך מודע לו.".
לא יודעת.. משום מה מאד קשה לי להיפתח ולהיחשף בקבוצות, ומעולם לא באמת הבנתי מה התועלת בכך, למה זה טוב יותר מטיפול פרטני אחד על אחד. מסתבר שיש יתרונות שאני לא ממש רוצה לראות או להאמין בהם, משום שנוח לי יותר לחשוב ש"קשה לי בקבוצה"... כי "איך יראו אותי"... ו"מה יחשבו עלי"... ועוד כל מיני כאלה שלא תורמים לי בעצם להכיר את עצמי באמת, והלא זו מטרת הטיפול, לא? אוהבים

skyline10

New member
שיעמום זה הבעיה שלי../images/Emo140.gif

לא מוצא את עצמי, ומתחיל ליהיות לי קשה.

למעלה