רעיונות לסקר חדש

אִיתַי

New member
../images/Emo24.gif רעיונות לסקר חדש../images/Emo35.gif ../images/Emo124.gif

אם יש למי מחברי הפורום רעיון לסקר חדש בנושא "השפה העברית", הוא מוזמן להציע. גם קישורים מומלצים, מאמרים, כתבות, אירועים מעניינים בכל הנוגע לעולם הלשון ועוד - יתקבלו כולם בברכה.
איתי.

Yuvalenko

New member
יש לי רעיון...

"האם אתם בעד התגמשות האקדמיה בקבלתה צורות סלנג לתוך השפה העברית?" (ניתן לתת כמה תשובות, לפי "דרגות חומרה"...)

dorgad

New member
יתווסף או ייתוסף?

אם זיכרוני אינו מטעיני, נתקלתי פעם בחידוש של האקדמיה, שלפיו יש לומר (ולכתוב) ייתוסף (תו בחולם) ולא ייתווסף (י מחורקת ו-וו קמוצה). מישהו מכיר? מה הנכון?

yaely2

New member
מנהל
../images/Emo23.gif../images/Emo42.gifהעיקר התוספת../images/Emo141.gif../images/Emo39.gif

שלום לכם
, יש בידי "לוח הפעלים השלם" משנת 1982, של ד"ר ש. ברקלי, לפי הספר שתי האפשרויות נכונות. המשך יום נעים

dorgad

New member
יעל, תודה, אבל...

האם זה עדיין בתוקף? חלפו-עברו מאז יותר מ-20 שנה...

yaely2

New member
מנהל
נראה לי שכן, אחרת היינו שומעים

שלום לך
להווי ידוע לך שהפרסומות ברדיו ובטלוויזיה חייבות לעבור בדיקה לשונית. בדרך כלל מה שנאמר וכפי שנאמר בפרסומות זה תקני. לו היו מבטלים את אפשרות ה"התווסף" היינו שומעים הרבה את ה"התוסף" וכן היינו קוראים על כך באיזשהו עיתון. מכאן נראה לי שזה עדיין שריר וקיים.

Yuvalenko

New member
זה מזכיר לי... זוכרים את הפרסומת

הזו לבננה? "בננה - פִּצְצַת אנרגיה צהובה..." זה תמיד הצחיק אותי העברית התקנית הזו, אבל לפחות זה היה נכון!

or99

New member
הפרסומות לא תמיד תקניות...

"הקש על הַחמש" של ביטוח ישיר היה פעם "הקש על הֶחָמש", אבל מכיוון שהזמרת לא השמיעה את הה' אף אחד לא הבין (אני חשבתי אז שזה בכלל "הקש עֲלֵי חמש"...) בסופו של דבר הם בחרו בטעות.

על פי האקדמיה דווקא להיפך

אבל על-פי אבן-שושן: יִתּוֹסֵף (ייתוסף) היא הצורה הנכונה. האקדמיה מנסה כנראה לפשט ולהעדיף את הצורה הרווחת בדיבור.

למעלה