רק להיום
דיכאון

../images/Emo24.gifרק להיום../images/Emo24.gifדיכאון

"אנחנו כבר לא נלחמים בפחד, כעס, אשמה, רחמים-עצמיים ודיכאון." כמכורים, רבים מאתנו מתנסים מעת לעת בדיכאון. כשאנו מרגישים בדיכאון, אנו אולי נתפתה להתבודד. אם נעשה את זה, הדיכאון שלנו עלול להפוך לייאוש. אנו לא יכולים להרשות לעצמנו לתת לדיכאון להחזיר אותנו לשימוש. במקום זה, אנו מנסים להמשיך בשגרת החיים. אנו הולכים לפגישה או מתקשרים לחונך. אם נשתף אחרים ברגשות שלנו, נדע כי אנו לא היחידים שסבלו מדיכאון בהחלמה. אם נעבוד עם חבר חדש, זה יחולל נפלאות למצב-הרוח שלנו. וחשוב מכל, תפילה ומדיטציה יכולות לעזור לנו להתחבר אל הכוח שאנו זקוקים על-מנת לגבור על הדיכאון. אנו מיישמים את הקבלה העצמית וזוכרים שרגשות כמו דיכאון יעברו, בלי שום ספק, עם הזמן. במקום להיאבק עם הרגשות שלנו, אנו מקבלים אותם ומבקשים את הכוח לעמוד בהם. רק להיום: אני מקבל את הרגשות שלי. הדיכאון לא ימשך לעד. אדבר בגלוי על הרגשות שלי עם החונך שלי או אדם אחר שמבין.

../images/Emo182.gifפניני חכמה../images/Emo182.gif

אם הפטיש הוא הכלי היחיד המצוי בידך, לא יעלה גודלה של הבעיה שעליך לפתור על גודלו של מסמר.
- אברהם מאסלו אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של שבוע טוב ומלא שמחת חיים../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי, על סופשבוע ארוך של מנוחה והחלמה, על סדנת צעדים אתמול ושיתוף של חברים, על חברותא ודרך NA, על זוגיות ובן זוג מכיל ואוהב, משפחה תומכת ומפרגנת, בריאות פיזית ונפשית, יום מנוהל וחופשי מהתמכרות פעילה, פרנסה ומקום עבודה, יכולת להבחין בין מחלה להחלמה בקטנות, ועל עוד יום נקי. רק להיום - שנה, חודש ושנים עשר ימי ניקיון
התעוררתי לא מזמן וכל מה שאני יכולה לחשוב עליו כרגע זה לחזור לישון למרות שנחתי, מילאתי את החסר כל סוף השבוע, בין סדנה לפגישה ושיחות על החלמה. חורף בחוץ. השמש זורחת אבל זו שמש "שקרנית", קור כלבים בבית, מחוץ למיטה. מזכיר את העובדה שאילת היא פנינה של המדבר, כאילו עוד לא נגמר הלילה. הקור קורא לי לחזור למיטה, להתפנק עוד שעה. מותר לי... אני מתחילה לעבוד רק בצהריים... מאחלת לכולנו שבוע טוב של עשייה ואיכות, של שמחת חיים ועוד צעד בדרך אל החופש שבנשמה. אוהבים

למעלה