רק להיום

../images/Emo24.gifרק להיום../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

24 בדצמבר הקבוצה "הצעד השנים-עשר בתוכנית האישית שלנו אומר אף הוא, שעלינו לשאת את הבשורה למכור שעודנו סובל... הקבוצה היא האמצעי החזק ביותר לנשיאת הבשורה." כשאנו באים לפגישה הראשונה שלנו ב'מכורים אנונימיים', אנו פוגשים מכורים מחלימים. אנו יודעים שהם מכורים, כי הם מדברים על אותם חוויות ורגשות שהיו לנו. אנו יודעים שהם מחלימים, בגלל השלווה שלהם - יש להם משהו שאנו רוצים. אנו חשים תקווה כאשר מכורים אחרים משתפים אותנו בהחלמה שלהם במסגרת פגישות האנ-איי. אווירת ההחלמה מושכת אותנו לפגישות. האווירה הזו נוצרת כאשר חברי הקבוצה מתחייבים לעבוד יחד. אנו מנסים לחזק את אווירת ההחלמה בכך שאנו עוזרים בהכנות לפגישה, מקבלים בברכה את החברים החדשים, ומדברים עם מכורים אחרים אחרי הפגישה. גילויים אלה של מחויבות גורמים לכך שהפגישות שלנו יראו מושכות. זה עוזר לקבוצות שלנו לשתף חברים חדשים בהחלמה. שיתוף אחרים בניסיון שלנו, במסגרת הפגישה, הוא דרך אחת שבה אנו עוזרים זה לזה, ובדרך-כלל זה הבסיס של תחושת השייכות שלנו. אנו מזדהים עם מכורים אחרים, ועל-כך אנו סומכים על בשורת התקווה שלהם. רבים מאתנו לא היו נשארים ב'מכורים אנונימיים' בלי אותה תחושה של שייכות ותקווה. כשאנו מדברים בפגישה, אנו תומכים בהחלמה האישית שלנו תוך שאנו עוזרים לאחרים. רק להיום: אני אעזור למכור אחר בקבוצה שלי ואשתף אותו בהחלמה שלי.

../images/Emo182.gifפניני חכמה../images/Emo182.gif

מומחה הוא אדם שעשה את כל הטעויות האפשריות בתחום מסויים.
- נילס בוהר אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של יומטוב ואיכותי../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי, על סדר יום ועיסוקים שלא משאירים לי זמן למחלה שלי, על הנחישות להמשיך בשגרה ולעשות את מה שצריך ולא את מה שאני רוצה, על היכולת לזהות קולות של מחלה, ניצוצות של אפשרות להבחין בין טוב לרע. אני אסירת תודה על חברותא ודרך NA, על שינוי וגדילה, על זוגיות ומשפחה תומכת ומפרגנת, על קבוצת צעדים, פגישות וחופש מהתמכרות פעילה. אני אסירת תודה על בריאות פיזית ונפשית, ועל עוד יום נקי. רק להיום - שנה, חודש, ושמונה ימי ניקיון
"רק להיום" מציע לנו לשתף אחרים בנסיון שלנו ע"י השיתוף בפגישות. אני מוצאת שעדיין קשה לי במקום הזה של לדבר על עצמי מול פורום רחב של אנשים ואני יודעת מאידך, שזו בדיוק הדרך לשחרר את הפחד הזה. אתמול חשבתי על "לרסק את האגו", היום כשאני קוראת, אני שואלת את עצמי מתוך מה אני רוצה לשתף, ולמה אני פוחדת מזה... האם גם פה מדובר באגו? והתשובה המיידית שעולה בי היא כן.. כנראה שעדיין חשוב לי מה ואיך יגידו.. כנראה שהאחרים עדיים תופסים מקום לפני, וזה מה שמונע ממני לשתף. אולי החשש להיראות חלשה, או אפילו חזקה לרגע.. בכל מקרה, "איך זה יישמע" כנראה מעסיק אותי עדיין. אז אני מציבה לעצמי מטרה להיום - לשתף.. אפילו כמה דקות.. אפילו בעשר דקות של בעיות... אבל לדבר על עצמי בלי לחשוב מה יגידו ואיך זה נראה. בשבילי.. בשביל החבר החדש. מאחלת לעצמי ולכולנו בהצלחה, ויום של שמחת חיים וחופש מהתמכרות פעילה, כולל דפוסים והתנהגות.
אוהבים

../images/Emo20.gifבוקר טוב וחג שמח לכל החברותה../images/Emo24.gif

כמה שאנחנו יותר גודלים בניקיון ככה גם המחלה הארמומית שלנו גודלת וגם האגו. אוהבים

למעלה