../images/Emo24.gifרק להיום../images/Emo24.gif
20 באוקטובר חופש בחירה "במוסריות כפויה אין את העצמה בה אנו זוכים כשאנו בוחרים לחיות חיים מוסריים." טקסט בסיסי, עמוד 44 בהתמכרות פעילה שלנו, רבים מאתנו חיינו על זמן שאול. לא רצינו או שלא היינו מסוגלים לבחור את דרך החיים שלנו, את מה שהעדפנו לעשות או אפילו איפה נגור. נתנו לסמים ולאנשים אחרים להחליט עבורנו בדברים הבסיסיים ביותר. השחרור מהתמכרות פעילה פירושו, בין היתר, החופש להחליט לבד בדברים האלה. חופש בחירה הוא מתנה נהדרת, אך זו גם אחריות כבדה. הבחירה מאפשרת לנו לברר מי אנו ובמה אנו מאמינים. אבל כשאנו מפעילים אותה, אנו צריכים לשקול היטב, ולקבל את התוצאות. יש כאלה בינינו שבנקודה זו מתחילים לחפש מישהו שיבחר עבורנו - החונך, הקבוצה, החברים שלנו באנ-איי - בדיוק כפי שהמחלה בחרה עבורנו כשהשתמשנו. זו אינה החלמה. לשאול אחרים על הניסיון שלהם, זה דבר אחד; ויתור על אחריות אישית הוא משהו שונה לגמרי. אם אנו לא משתמשים במתנת החירות שקיבלנו, אם אנו מסרבים לקבל את האחריות שבאה אתה, אנו נאבד את המתנה הזו והחיים שלנו יהיו עלובים. אנו אחראים על ההחלמה שלנו ועל הבחירה שלנו. אולי זה נראה קשה, אבל עלינו לבחור עבור עצמנו, ולהיות מוכנים לקבל את התוצאות. רק להיום: אני אסיר-תודה על החופש לחיות כפי שאני בוחר. היום אקבל אחריות על המחלה שלי, אבחר בעצמי, ואקבל את התוצאות.