שאלה לגבי מדעי הרפואה

../images/Emo24.gifשאלה לגבי מדעי הרפואה

לצערי הרב,כנראה שאצטרך להתחיל בלימודי מדעי הרפואה בי-ם באוקטובר הקרוב(על מנת לעבור ללימודי הרפואה הנחשקים...) אשמח לדעת אם מישהו מכם לומד במסלול של מדעי הרפואה(או מכיר מישהו שלומד), והאם יש סיכוי ריאלי להוציא ממוצע 85 בתואר הזה. המון תודה.........

Regina Phalange

New member
מכירים

(כי לומדים איתם את הרוב המוחלט של הקורסים בהתחלה) וזה מאוד ריאלי, תלוי כמה את לומדת וכמה מזל יש לך. אני יכולה להגיד שיש לנו יחסית הרבה עם ממוצעים גבוהים, ולא כי המבחנים יותר מדי קלים... עם השקעה- אפשרי בהחלט. בהצלחה!

אמממ...

ממוצע 85 אני מאמינה שתצליחי להוציא, אבל אני בספק שזה יספיק לך כדי להתקבל לרפואה. כדי להתקבל לרפואה עם רקע אקדמי צריך ממוצע אקדמי של 90 לפחות וגם זה עם פסיכומטרי גבוה (700 בטכניון, 750 לפחות במקומות אחרים). לפי מה שאמרו לי אנשים שנכנסו למסלול הזה במטרה להיכנס לרפואה, רוב האנשים שם כמוהם. הרוב רצו רפואה ולא הצליחו להתקבל, אז הלכו למדעי הרפואה. זה מסלול לא קל בכלל, ולהוציא בו מעל 90 יהיה לך מאוד קשה. לדעתי, אם את חושבת להיכנס למקצוע אחר כדי להתקבל לרפואה, אז המסלול הכי טוב הוא ביולוגיה בתל אביב, וגם זה רק אם כבר יש לך פסיכומטרי 750 ומעלה.

../images/Emo6.gifללטינית בנשמה

האם מסלול לימודי ביולוגיה קל יותר באופן משמעותי ממדעי הרפואה(האם יש יותר סיכויים להוציא בו 90 )?ומה לגבי ביולוגיה בי-ם או בן גוריון?(דרך אגב יש לי פסיכו 699 )

לפי מה שאמרו לי, כן

יותר קל להוציא ציונים גבוהים בביולוגיה מאשר במדעי הרפואה. בביולוגיה בתל אביב אני יכולה להעיד שאם את חורשת כמו שצריך, זה בהחלט אפשרי להוציא ממוצע מעל 90. ביולוגיה בירושלים או בבן גוריון יותר עמוס מבתל אביב, לפחות בשנה הראשונה, אז יותר קשה להוציא שם ציונים גבוהים. בקשר לפסיכומטרי שלך, אני מאוד ממליצה לך לשפר אותו לפני הכל. לא משנה מה תעשי, כמעט ואין סיכוי שתצליחי להתקבל איתו.

למעלה