שלום חברים , שאלה לי אליכם.....

Eragon651

New member
../images/Emo24.gifשלום חברים , שאלה לי אליכם.....

מה דעתכם על לימודי "טכנאי מחשבים" {pc+mcdst} מה זה נותן ,האם זה סתם מבוא או שיש משהו בזה רציני?? מה הדרישה של טכנאי מחשבים בשוק ואיך אפשר להמשיך עם זה למשהו יותר רציני ??? תודה לכם !!!!!

RichardSmith

New member
לא ממש הפורום הנכון

יש פורום מחשבים. אפשר להגיד שטכנאי מחשבים זה הדרג הנמוך יותר בעולם המחשבים. מעליו יש את המתכנת (כולל QA, QC וכדומה) ומהנדסי חשמל אשר מתכננים את השבבים. אם אתה רוצה קריירה, עדיף לך את הנ"ל. אתה יכול לחילופין לפתוח עסק של מכירת מחשבים ותיקון בסגנון KSP.

sagima

New member
איזה גישה מכוערת ומגעילה

והכי חשוב מוטעית. אין כאן דרגים, כולם חשובים בשלב כזה או אחר בחיי המוצר.

RichardSmith

New member
המממ

חשבתי על זה במונחי סימס... להיות מהנדס מחשבים דורש השקעה רבה יותר מאשר להיות טכנאי. השכר הוא גם בהתאם. כמו ההבדל בין מוסכניק ומהנדס המכונית. אכן, יש שוויון מסויים ביניהם, פשוט תפקיד שונה בחיי המוצר.

sagima

New member
למרות הדמיון הרב

סימס זה לא החיים האמיתיים.

אני לא אוהב את ההירארכיה הזאת

בתור תוכניתן אני לא חושב שתוכניתן (שיכול להפוך גם למהנדס מערכת וכו') הוא פחות טוב ממהנדס חשמל..

RichardSmith

New member
לא אמרתי את זה

הם מטפלים בתחומים שונים במחשב. שניהם בדרך כלל מרוויחים יותר מטכנאי.

prefect

New member
ההיררכיה הזאת מטופשת,

כי למעשה אין שום היררכיה. עם זאת, ההבדל בין מהנדס חשמל לבין התוכניתן הוא עקרוני למדי. השכלה של תוכניתן היא מקצועית - הוא אמור לדעת שפת תכנות או שתיים, וכמה אלגוריתמים פשוטים. מהנדס זהו מקצוע אקדמי, והגישה המקובלת במוסדות ה*יותר* טובים היא שמהנדס לאחר סיום התואר לא אמור לדעת מראש לעשות את העבודה שהוא יעשה בתכל'ס. הוא כן אמור לדעת המון דברים שלכאורה אין להם שום קשר למה שהוא יעשה, כי אלה הדברים שמלמדים לחשוב ולנתח בצורה נכונה. הפואנטה היא כזאת: טכנאי מחשבים לא הופכים להנדסאים\מתכנתים, ומתכנתים לא הופכים למהנדסים, אלא אם כן הם לומדים שוב, הכל, *מהתחלה*. (לא מדבר על תפקידים יותר ניהוליים כדוגמת מהנדס מערכת). אין שום טעם ללמוד להיות טכנאי מחשבים אם יש לך כוונות להתפתח מעבר לזה.

זה לא נכון לגבי תוכניתן

מישהו שלמד 3 שנים תואר במדעי המחשב לא יודע בכלל לתכנת, הוא יודע מתמטיקה. התכנות זה משהו שלומדים בעיקר במקום העבודה. כמעט ואין תוכניתנים שבאמת צריכים אפילו רבע מהמתמטיקה שהם למדו באוניברסיטה.. דומה למהנדס, בעניין הזה. (אגב, מהנדס מערכת זה לא תפקיד ניהולי רק, יש בו הרבה עניין טכני)

prefect

New member
כן, זה בדיוק מה שאמרתי

בוגר מדעי המחשב שונה מהותית מתוכניתן בכך שההכנה שלו היא אקדמית ולא מקצועית (במילים אחרות, אין שום כוונה שהוא יהיה מתכנת)

למעלה