שלום לכולם

../images/Emo24.gifשלום לכולם

שלום חדשה.. אני צמחונית טרייה ..ואשמח למספר מתכונים קלים (אפילו מאוד)להכנה זה יכול להיות כולל טיגון אפייה תבלינים ...וכד' ושזמן ההכנה יהיה קצר. לגבי טופו.. מה זה לעזאזל איך אוכלים את זה..ובאיזה טעם זה..? נשמע לי טוב לטבול בביצה פירורי לחם ולטגן כמו שניצל
...? מה המחיר של זה ...?.מוצאים את זה בכל רשת מוצרי מזון סליחה על החפירה .... אשמח לתשובה מהירה
 

d a p h n a

New member
לגבי טופו

בעקרון טופו הוא מעין "גבינת" סויה (כלומר עשוי מסויה) שמגיע במגוון מרקמים. הטופו עצמו נוטה להיות די חסר טעם, אז כשמכינים אותו צריך לצרף לו טעמים חזקים. אם תקני טופו קשה (extra firm), תפרסי אותו לפרוסות די דקות, תייבשי אותו בעדינות עם נייר מגבת, ואז תטבלי אותו בביצה ובתערובת של פירורי לחם ותבלינים (או פירורי לחם מתובלים) ותטגני כמו שניצל הוא יכול לצאת מאוד טעים. אבל התיבול חשוב כי אחרת כאמור הוא מעט חסר טעם. מעבר לשימוש הזה, אני באופן אישי אוהבת טופו כמעט אך ורק במטבח ה"טבעי" שלו, כלומר במטבחים האסיאתים השונים: כתוספת למוקפץ (כדאי קודם להשרות אותו בחומרים מקני טעם כמו רוטב סויה, דבש וכד'), או לעיתים רחוקות יותר מטוגן עם רוטב. יש אחרים שמשתמשים בו גם למאכלים אחרים, למשל כתחליף גבינה לטבעונים בדברים כמו לזניה - אבל אני אישית חושבת שהוא ממש לא מתאים בסוג כזה של בישול ולא אוהבת להשתמש בו כך. לגבי מתכונים באופן כללי, אם תתני קצת פרטים על מה את אוהבת או לא אוהבת לאכול יהיה יותר קל לתת מתכונים שיעזרו לך.
 
תודה רבה לך..../images/Emo140.gif

תודה על הפירוט המורחב.. הבנתי את עיקרון השימוש בטופו .. לגבי מתכונים..אני אישית לא אוהבת את הטעם של הגבינה בכלל כבר מגיל 3 לא אכלתי גבינות רק בטוסט ופיצה(
). שנאת כרובית.וחוץ מזה הכל מתאים ..אוהבת גיוונים מכל מני ירקות ודברים שונים..אישית אותי בשר שימש כמנה עיקרית(אולי אם תוספת קטנה בצד)עיקרית ומשביעה כך שהמנה אמורה להיות די משביעה... מקווה שהבנת את העיקרון.. תודה לך על התשובה
 

d a p h n a

New member
אז הדבר העיקרי שחשוב להבין

הוא שרוב הארוחות הצמחוניות לא תהיינה מורכבות ממנה עיקרית שמקבילה לבשר, ו"תוספת" בצידה. בדרך כלל הן מורכבות מסוג של תבשילים שכוללים בתוכן גם את החלק ה"עיקרי" (החלבון) וגם את התוספת (פחמימה). זה שינוי תפיסתי שעוזר להתרגל לצורת האכילה הצמחונית, כי אם תמשיכי לנסות לאכול בצורה של מנה עיקרית + תוספת הארוחות שלך תהיינה לא כל כך מגוונות ותסתמכנה בעיקר על תחליפי בשר - וזו לא דרך כל כך טובה לתזונה צמחונית. ביום יום אני אוהבת להכין פסטה עם כל מיני רטבים, מוקפץ אסיאתי עם טופו או ביצה בתור החלבון, אוכל מקסיקני מכל מיני סוגים, מגד'רה (אורז עם עדשים) ודברים דומים לזה. לפעמים אם למשל אני מכינה פסטה עם רוטב שאין בו חלבון, אני אוסיף חלבון על ידי אכילת טבעול או סוג אחר של חלבון מן הצומח, אבל אני משתדלת לא להסתמך על זה כמקור העיקרי לחלבון ובמקום זה לאכול קטניות, ביצים ומוצרי חלב. בארוחות יותר מושקעות אני אוהבת להכין כל מיני פשטידות, או דברים מורכבים יותר כמו חמין וכו'. אם את רוצה מתכון למשהו ספציפי ממה שאמרתי, תגידי ואנסה לכתוב.
 

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifאיפה יש טופו קשה?

כי אני מכירה רק טופו רך, וזה מה שמצאתי בסופר ^^"
 

d a p h n a

New member
ממה שאני זוכרת....

המבחר בסופרים בארץ קצת משתנה. יש סופרים שבהם מביאים רק סוג אחד של טופו (בדרך כלל זה של הרדוף או משהו כזה, שהוא לא ממש קשה אבל גם לא ממש רך, ואפשר להשתמש בו לרוב השימושים של "טופו קשה"). לעומת זאת, ישנם סופרים שמביאים את הטופו של חברה אחרת, שמגיע בקופסאות כמו של חלב עמיד, ונמצא בדרך כלל באזור הכללי של החלב העמיד ולא בקרור, והוא כולל דרגות שונות של קושי, מsoft ועד extra firm
 

ailag

New member
בנוסף

הרבה פעמים מכנים "טופו" מאכלים מסויה שמחקים בשר. זה בעיקר נקניקיות, המבורגרים, שניצלים ובשר טחון - על כולם כתוב "מן הצומח" על האריזה ויש אותם בסופר במקרר של הבשר והקפואים קצת רחוק מהבשר. זה בעיקר טבעול וזוגלובק טבע לדעתי. זה למקרה שהיא שאלה בגלל שאמרו לה משהו כמו "אנחנו נאכל סטייק, את מוזמנת להביא איזה טופו בשבילך", ואז מן הסתם לא התכוונו לגבינת סויה ותבלינים כדי שתבשל במקום.
 

d a p h n a

New member
כן, אם כי כדאי לציין משהו

אף שהרבה פעמים אנשים מתייחסים לכל סוגי ה"מן הצומח" למיניהם כ"טופו", בפועל יש מוצרים "מן הצומח" שעשויים מסויה מעובדת, ויש מוצרים מן הצומח שעשוים מ"טופו". זה לא בדיוק אותו הדבר, גם מבחינת הטעם והמרקם, אבל למיטב ידיעתי גם מבחינת מידת ה"מעובדות" של המוצר. לא רק זה, אלא שישנם (פחות בארץ, יותר במקומות אחרים) מוצרים "מן הצומח" שאינם כלל על בסיס סויה אלא על בסיס של כל מיני חלבונים אחרים.
 
למעלה