שלום לכולם

../images/Emo24.gifשלום לכולם

חזרנו מבודפשט במוצאי יום הכיפורים. שלושה מטוסים מהונגריה לישראל..........כנראה כל הישראלים היו שם. יקור מאלף בבת הכנסת הגדול בערב יום הכיפורים. קול נדרי בלוית מקהלה ובה שרים גברים ונשים וכן נגינת עוגב. יפה ביותר.גילינו מסעדה חדשה בבית המלון"רויאל" שהיה סגור במשך 10 נים ושופץ לאחרונה על ידי בעלים חדשים. מקום יפה מאוד והאוכל טעים ביותר. מומלץ!!!!!!יש לי אפילו תמונות אלא שעוד לא הורדתי מהמצלמה. יגיעו בהמשך.בתקוה שהן מוצלחות. האם למישהו יש מתכון של הקינוח ששמו מתחיל ב"שומלואי...ונדמה לי שההמשך הוא "גלושקה" אבל אני לא בטוחה. אשמח לקבל את המתכון כי זה ממש ממש טעים.
 

טומי*

New member
שמח שנהנתם ../images/Emo24.gif

השומלוי גלושקה, דבר די פשוט למעשה מדובר במאפה לקח עם קאקאו, קרם שוקולד, הרבה רום וקצפת. אחפש איזה מתכון ואתרגם.... מחר
 

טומי*

New member
השומלוי גלושקה....../images/Emo92.gif

די מסובך 'תהאמת... ראשית אופים עוגת לקח מ 4 ביצים.ז"א מקציפים 4 ביצים עם 4 כפות סוכר,לאחר ההקצפה להוסיף בקיפול 4 כפות קמח וכף קאקאו. אפשר להוסיף כף שמן.האפיה בתנור מחומם מראש לחום של180-200 מעלות. שנית מכינים פודינג וניל לפי ההוראות על האריזה. שלישית מכינים קרם שוקולד ולסוף להקציף שמנת מתוקה עם קצת סוכר....לקצפת את העוגה לאחר הקירור לחתוך לריבועים,להוסיף קצת קרם וניל, קצת קרם שוקולד,שוב קצת עוגות והקרמים ולסיום את הקצפת. די מסובך....אבל טעים מאוד.
 

פילומנה

New member
../images/Emo24.gifנראה מסובך...

תודה על המתכון. אני זו שביקשתיו ונכנסתי בטעות בשם משתמש של בתי. אכן נראה מסובך........אבל לא כל כך ההכנה אלא העובדה שצריך להכין למעשה כל מנה לפני ההגשה לחוד. כך שזה מתאים לארוחה גדולה ואז זה קשה להתארגן ולהכין לכל האנשים. אנסה בהזדמנות ומבטיחה לדווח.......בכל אופן עושה רושם ששוה את הטרחה.
 

orlu

New member
טומי ודאי יש לך מתכון טוב לעוגת

לייקח כפי שסבתי הייתה אומר אגב מה היחוד של העוגה הזו היא צריכה להיות יבשה?רטובה? מה הספור שם אני זוכרת די חנק האם כך הדבר?
 

טומי*

New member
orlu השומלוי גלושקה נחשבת.....

למנה אחרונה האולטימטיבי של הונגריה, ואמורה להיות רטובה מכל הקרמים והקצפת. והמתכון ללייקח פשוטה מאוד. על כל ביצה כף סוכר וכף קמח. ז"א נגיד בתבנית עגולה מ 6 ביצים מקציפים עם 6 כפות סוכר, כמובן רצוי להוסיף קליפת לימון 1. בסיום ההקצפה מקיפול מכניסים את 6 כפות הקמח ורצוי גם 3 כפות שמן
 

orlu

New member
טומי תודה רבה,אל נא תישכח לא כולנו

בעברינו אופים היינו אני גם לא בהווה אולי בעתיד?????? מזה רצוי 3 כפות שמו וכו......צריך או לא?????? אגב החלה חבל"ז משומשו ביי
 
למעלה