בן הצליח לעלות על האסטרטגיה

Klayhamn

New member
../images/Emo240.gif בן הצליח לעלות על האסטרטגיה ../images/Emo240.gif

של חבורת הרעות!!! הוא דיבר על זה שיש מצב שהבנות ניהלו טקטיקה, ושכיוונו את קרן לאיתן, את ליהי לבן, אתי ליוני וכו'.. יוני ואיתן ביטלו את הדברים ואמרו: "אין מצב". אמר הרגע: "עצם זה שאמרנו את זה אחי, אומר שאם נצא החוצה ויתברר שזה נכון, נוכל להגיד שצדקנו!"

Klayhamn

New member
כלום, כי זו רק השערה שהוא העלה

אין לו גישה ל-VOD של וואלה, שם נמצאת השיחה שבה הן החליטו על זה :)

רינתי77

Active member
the three stooges....אולי אתה מכיר

בעיני איתן, בן ואורן הם שלושת הטמבלים, עכשיו נשאר רק להסכים מי זה מי....

יפה לו...

דרך אגב, האם שמעתי נכון שיוני אמר הרגע לאורן שהשיטה להתחיל עם ענת היא לחתוך לידה מלפפון?!.....חחחחחחחחחחח

ליאורי13

New member
הבעיה היא שהבנים כל כך סתומים ונאיבים שאפילו

הם לא נוטים לחשוב שאולי יש מצב שהן אמרו, קצת חשד לא היה מזיק לארבעת הטמבלים

Klayhamn

New member
התכנית הזו היא שיעור חשוב מאוד

אודות חשיבותה של אובייקטיביות ורציונאליות. התוכנית מראה איך תפיסה מעוותת יכולה להיות הרת אסון, איך פעולות שמונעות רק מרגש ולא משכל יכולות לגרום כל כך הרבה סבל אנחנו רואים את הכל ונדהמים לראות איך אנשים שנמצאים בתוך הסיטואציה לא תופסים מה קורה, אבל בת'כלס - יכול להיות שאותו דבר היה קורה לנו אם אנחנו היינו במקומם.

easternstar

New member
לא חושב. אני בטוח שהייתי עוזב

אני יודע שאני לא נמצא בחבורת אנשים שאני לא מעריך. אני משוכנע שלא הייתי פועל בצורה שהבנים פעלו. לגבי הבנות אין לי מושג איך זה להיות בת.. אם אנחנו לא בטוחים בעצמנו איך נפעיל שיפוט מוסרי כלשהו? כל מוסר מחייב שיפוט ערכי.

Klayhamn

New member
אני מסכים אבל

אני לא מדבר על השיפוט הערכי עצמו - אני מדבר על היכולת לראות את התמונה השלמה, לקחת "צעד אחורה" מהסיטואציה ולנסות להבין מה באמת מתרחש --- האם אני טועה? האם אחרים מטעים אותי? האם יכול להיות שבעצם העניינים הם לא כמו שהם נראים לי? השיפוט הערכי הוא פונקציה של תפיסה, ואם התפיסה מעוותת גם השיפוט הערכי יהיה מעוות. אתה סומך על עצמך שבהכרח היית מצליח לקרוא את המפה ולראות את המציאות נכוחה -- בפועל זה קשה מאוד, יש לחץ פסיכולוגי כבד מאוד על אדם להסתגל לסביבה שהוא נמצא בה, חשיבה עדרית, היצמדות לחזק, וכו'... אני מסכים שההתנהלות של הבנים היא פחדנית והססנית, אבל קח בחשבון שגם הם לא באמת מודעים להכל... כל מה שניסיתי להגיד הוא שעלינו לאמץ ענווה וספקנות, ולא להיחפז למסקנות נמהרות אודות המציאות. עלינו כל הזמן לשאול את עצמנו האם אנחנו אכן רואים את הדברים כהלכה.

goodpink

New member
בן מכיר את ליז לפני הוילה? מהשיחה עם איתן בבו

השיחה של ליז ואיתן בבוקר ליז דיברה טובות על בן הרבה אז השתיקו לרגע וליז דיברה על מישהו שהיא למדה איתו והיו עושים עבודות ביחד וכו'. איפה ליז למדה? היא למדה בבינתחומי בהרצליה? הם הכירו לפני התוכנית?

תכניות מהסוג הזה

באמת גורמות לתפיסה מעוותת של המציאות ואיבוד הרציונאל בגלל הבידוד והניתוק מהמציאות ומשם התעסקות בשטויות ולקיחת סיטואציות למקומות קיצוניים,בלאקאוטים וסוג של עיוורון ,אני קוראת לזה "תסמונת טפשת הריון"...

רינתי77

Active member
יש לך ספק שזה היה קורה גם לנו

אם היינו במקומם? לי אין! ההיסטוריה מלמדת שהתרבות והנימוס הם ציפוי דקיק ביותר על היצרים והדחפים שלנו. כשאנו מרגישים מאוימים הביולוגיה נכנסת לפעולה. fight or flight כבר אמרנו...?

Klayhamn

New member
../images/Emo45.gif

נכון, לכן אמרתי -- המפתח להתנהלות נכונה היא קודם כל ידיעת האמת, והדרך לידיעת האמת היא (באופן פרדוקסלי, כביכול) הספקנות

למעלה