../images/Emo240.gifעוף בתפוזים וצ'ילי מתוק קריספי../images/Emo239.gif
עוף בתפוזים וצ'ילי מתוק קריספי ושחום ללא צורך בשמן מעדן שללקק את האצבעות. הסוד הוא להכין מרינדה ולהשרות ללילה את נתחי העוף הטרי. אין שום תבלין בנוסף חוץ ממעט מלח ולימון, והעוף יוצא מושחם, מתקתק ועסיסי. מצרכים: 4-6 נתחי עוף או יותר תלוי במספר הסועדים 2 כפות צ'ילי מתוק 1/3 כפית מלח גס 2 תפוזים בינוניים או תפוז גדול מלא במיץ (שיהיה 250 מ"ל תפוזים) לימון אחד סחוט טרי אופן ההכנה: משרים את נתחי העוף במרינדה שמכינים מראש ולמשך הלילה. סוחטים את התפוז או שני תפוזים, מיץ מלימון עסיסי, מפזרים מעט מלח גס, ומוסיפים את רוטב הצ'ילי הגרוס. לאחר שהבשר הושרה למשך הלילה מוציאים ומניחים בתבנית חסינת חום ללא כיסוי, וללא תוספת שמן מאחר והעוף מוציא שמן ממעט העור שיש על הנתחים. האפייה היא למשך שעה שלמה בטורבו או אפייה בחום 180 מעלות. בתיאבון. להגיש לצד אורז לבן, וליצוק מעט מהרוטב המתקתק מעל העוף וגם האורז.
עוף בתפוזים וצ'ילי מתוק קריספי ושחום ללא צורך בשמן מעדן שללקק את האצבעות. הסוד הוא להכין מרינדה ולהשרות ללילה את נתחי העוף הטרי. אין שום תבלין בנוסף חוץ ממעט מלח ולימון, והעוף יוצא מושחם, מתקתק ועסיסי. מצרכים: 4-6 נתחי עוף או יותר תלוי במספר הסועדים 2 כפות צ'ילי מתוק 1/3 כפית מלח גס 2 תפוזים בינוניים או תפוז גדול מלא במיץ (שיהיה 250 מ"ל תפוזים) לימון אחד סחוט טרי אופן ההכנה: משרים את נתחי העוף במרינדה שמכינים מראש ולמשך הלילה. סוחטים את התפוז או שני תפוזים, מיץ מלימון עסיסי, מפזרים מעט מלח גס, ומוסיפים את רוטב הצ'ילי הגרוס. לאחר שהבשר הושרה למשך הלילה מוציאים ומניחים בתבנית חסינת חום ללא כיסוי, וללא תוספת שמן מאחר והעוף מוציא שמן ממעט העור שיש על הנתחים. האפייה היא למשך שעה שלמה בטורבו או אפייה בחום 180 מעלות. בתיאבון. להגיש לצד אורז לבן, וליצוק מעט מהרוטב המתקתק מעל העוף וגם האורז.