שימו
, פינה חדשה!

../images/Emo240.gifשימו ../images/Emo23.gif, פינה חדשה!

אני פותחת בזאת פינה חדשה שתקרא מעתה: "לתת בראש"
בה אספר לכם את התרשמותי מהצגות שראיתי, מן הסתם תהיה כאן ביקורת חיובית/ שלילית או מה שביניהם ואתם מוזמנים לשתף גם עם תגובות על הצגות שראיתם. זאת בתקווה שהכתיבה על כך תביא אנשים לראות יותר תאטרון...לא בטוח שהפינה תעלה הרבה אבל אני מזמינה אתכם לעלות אותה בעצמכם, כי מי יודע אם אני אראה הרבה הצגות (בתקווה שכן...) לא יהיה סולם של 1-10 כי זה נראה לי מוזר לקטלג הצגה בצורה כל-כך ברוטלית אבל בהחלט אפשר לומר אם נהניתם כלומר ההצגה "נתנה בראש"
או לא
... כמובן בלי לפגוע באף אחד וכל האתיקה הדרושה לכך. ההצגה הראשונה שאדבר עליה היא: דניאל לנדאו- "אדם חד המימד". תאור קצר: זה סיפור על משפחה בריטית שמתמודדת עם "יצור" שגר בביתם ודוחה את בני המשפחה. אב, אם, ילדה וסבא (אבי האב) והיצור ושתי חברות של הילדה שלא אוהבות אותה כלל. ההצגה מתנהלת בשילוב של מספר מדיומים: הקרנה של פרצופי השחקנים הבריטים על פרצוף מפלסטיק בעוד מפעיל מחזיק את הקונסטרוקציה מעל גופו של שחקן אחר המשחק את גוף הפנים המדברות. ה-רעיון
היה מאוד מעניין מבחינת אביזרים אבל לא הגיע למיצוי לדעתי, כי השימוש בקונסטרוקציה שכזאת סירבל את השחקנים ומעבר לכך ניכר כי הם לא ניצלו את הפוטנציאל הטמון בכך. ה: מוסיקה
של ההצגה: ובכן, אם אוזניכם אוהבות קולות חדים ומנסרים, זאת ההצגה בשבילכם. אני קצת סבלתי...
- היה מוזר לחוות הצגה שהקהל שלה לא ידע מתי למחוא כפיים בסוף (היו צריכים להדליק את האור כדי שיבינו שנגמר) ה-דושיח
: לא היה הרבה בין הדמויות. ואם היה הוא השאיר המון פערים שלא הובנו עד לסוף ההצגה וגם לאחריה. נקודה נוספת: ההצגה הייתה באנגלית במבטא בריטי והיה תרגום כך שמעבר לנסיון להבין את ההצגה היה מעט קושי להבין מה הם אומרים ולעקוב אחריהם. (למרות התרגום).
השחקנים שגילמו את הגוף היו ממש טובים בלהיות גוף. תפאורה ותלבושות: לא מרהיבות אבל מתאימות לסט ולדמויות. אפשר לנסות ולהגדיר את מה שראיתי שם כתאטרון בובות של בני אדם. מוצלח או לא מוצלח? לא יודעת. זה היה הזוי, מוזר, אחר. פוסט מודרני בעליל והיו גם חלקים מצחיקים ומרגשים. זה לא התרומם כפי שאמרתי מקודם אבל זאת הייתה חוויה תאטרונית שונה. הבנתי שהקבוצה נוסעת להופיע אם ההצגה באירופה אז שיהיה להם בהצלחה.
הנה קישורים: http://www.telavivcity.com/EDisplay.asp?EventCode=17203 http://www.habama.co.il/Pages/Description.aspx?Subj=1&Area=1&ArticleId=10608 זהו לבנתיים... מקווה שלא העמסתי עליכם...

ברכות על הפינה החדשה " לתת בראש " ../images/Emo88.gif

אני מקווה שהיא תתפוס תאוצה ואכן תיתן בראש לפחות מבחינת הצלחתה
מודה לך על הרצון לעזור ולהוסיף תכנים לפורום
עכשיו אחרי שייסדת את הפינה אני מקווה שתדאגי לראות יותר הצגות ומופעים במיוחד לכבודה ולכבודנו
גם אני מצטרף להזמנתך לשאר החברים להעלות את הפינה ולספר על התרשמותם וחוויותיהם מהצגות שצפו בהן. יפה שלא שכחת לציין גם את עניין צורת הביטוי כשעושים זאת
כל הכבוד
לגבי המופע " אדם חד המימד " של דניאל לנדאו המסוקר כעת... ראשית אתמול תיכננתי לכתוב לך ששכחת לספר לנו איך היה לאחר שעידכנת במועדי המופע וטוב שלא הספקתי
לפעמים תקלות תקשורת של הוט גם יכולות להועיל מסתבר
ולמופע עצמו - מצד אחד כששמעתי על המופע והאמת שראיתי את הקליפ הראשון שצרפת עוד בטרם העלת אותו בפורום זה היה נשמע ונראה מעניין ומסקרן ומצד שני משום מה ליוותה אותי תחושת בטן שכך יהיו פני הדברים... גם אם לא ממש נהנת - ראית, חווית ולמדת עוד משהו מכל דבר לומדים!!!! גם מהצגה מעולה, גם אם הזוייה, מוזרה אחרת או סתם לא טובה והנה עוד משהו טוב שיצא מהצפייה, הפינה

למעלה