ולמה

simba6

New member
שבת במרכז לתאטרון בובות בחולון

בשבת הלכתי עם אחייניתי בת ה-4 למרכז בחולון וראינו 2 הצגות "קובי והטרקטור" עם ואלרי ו"איה פלוטו" עם פלורנס, היינו מהופנטות...בין לבין בקרנו במוזיאון, מאיה הקטנה והחמודה התרגשה בממלכת הבובות, התעניינה ואפילו עשתה לי הופעה קטנה של צלליות. היה כיף לאללה תמיד כיף במרכז! סימון

הי סימון ../images/Emo13.gif

תודה רבה ששיתפת אותנו במה שנשמע כחוויה אמיתית, גם הצגה, גם תיאטרון סיפור ואין על הביקור במוזיאון שתמיד מרתק ושואב אותך לעולם קסום ויחודיי והדובדבן שעל כל הקצפת הזו הוא הבילוי עם האחיינית
כל הכבוד לך שאת דודה כזו
למרות שקצת עוררת אצלי יסורי מצפון שכבר מזמן לא לקחתי את האחיינים לזמן איכות איתי
בעבר הייתי עושה זאת המווון אבל מאז אוגוסט האחרון שהיתה הפעם האחרונה, לא מוצא את הזמן וכשיש זמן אז אין לי ממש כוח
תודה גם על התמונה שהוספת מתוך תיאטרון הסיפור: " איה פלוטו " של פלורנס פיש - חכם יחד עם האחיינית המה זה מתוווווקה שלך
לא ראיתי את זה אבל שמעתי פעמים רבות שפלורנס ( שמעלה גם את ההצגה המצויינת למבוגרים עם בובות: " עמי ותמי - סוף לאגדה " ) מבצעת ומגישה את סיפורו של פלוטו בכישרון רב. לבובות לא התחברתי והאמת שאני לא אוהב בובות בסיגנון כזה אבל המסך האחורי שלה מאוד חמוד , האם הציורים מתוך הספר המופיעים בספר נמצאים כל הזמן מההתחלה על המסך או שהם מצטרפים בהתאם להתפתחות העלילה? ובכלל נשמח לשמוע עוד על תיאטרון - סיפור זה... גם את " קובי והטרקטור " של ולארי שיקל מתיאטרון קשת בענן לא ראיתי וגם על ההצגה הזו כולנו נשמח לשמוע יותר פרטים בחייאת סימון, אל תתקמצני על המילים
ספרי בפירוט על הכלללללללללללללללל: עלילה, על הבובות וסוגן, על המשחק, ההפעלה,תאורה, מוסיקה, תגובות הצופים, ילדים והורים, במהלך ולאחר 2 ההצגות וכמובן ביקורת שלך מול הביקורת של הנסיכה הקטנה

simba6

New member
הפעם ארבה במילים...

"הכל" הפעם זה גדול עלי ואני חייבת להתוודות שחוויתי את ההצגה כאחד הילדים ולא בעין ביקורתית כך שתשובות ממש קונקרטיות יהיה קשה לי לענות...ההצגות היו ברוח הקיבוץ עם המון חיות מה שילדים מאד מאד אוהבים וגם אני .. לגבי "איה פלוטו" עם פלורנס, הקהל בהצגה היה מאד קטן ואיכותי הילדים וההורים מאד שתפו פעולה, בשיחה איתה אחרי זה היא אמרה שלרב היא מופיעה מול קהל גדול יותר ושזה הפתיע אותה שההצגה עברה טוב גם לנוכח קהל קטן. לגבי המסך- אז אל המסך האחורי שלה, הצטרפו הציורים לכל אורך הספור, כמו שאפשר לראות בתמונה היא ישבה אל מול הקהל על כיסא באופן גלוי, לצידה טייפ דיסק כזה מימים ימימה, והיא שילבה לכל אורך ההצגה מוזיקה, את פלוטו הכלבלב יחד עם בובות כפפה ותמונות על גבי הרקע האחורי. היא הפעילה את הכלב בצורה מדהימה היה נראה כאילו הוא חי, נושם ובועט. כדי להמחיש עד כמה מיה האחיינית שלי הייתה מרוכזת... היא התחילה את ההצגה עם הילד שפלוטו אבד לו והניחה אותו בצד וכשההצגה הגיעה לסיומה, מאיה שאלה "למה היא לא מפעילה שוב את הילד". פלורנס הסתבכה קצת עם התשובה... אני הייתי עונה בפשטות שיש לי רק 2 ידיים ואני לא יכולה להפעיל את בובת הילד והכלב יחד. לסיכום הילדים התגלגלו מצחוק ומאחר ומאחר וההצגה הייתה גלוייה יכולתי לראות את המבטים המשתאים והמהופנטים של הילדים והעובדה שלא יכלתי להפסיק לצלם את מאיה מעידה יותר מהכל. לגבי "קובי הטרקטור", ואלרי התחילה את ההצגה בהקדמה והכניסה את הילדים לאט לאט לאוירה ואז עברה מאחורי הפרגוד, הצגה מדהימה!!! עם בובות מינימליסטיות, הפעלה מדהימה ומרתקת. אני מצרפת כמה תמונות מקווה שאצליח להמחיש. בסיום ההצגות פלורנס וואלרי אפשרו לילדים להתקרב למסך ולראות את הבובות. מאיה נהנתה משתי ההצגות באותה מידה, אני אהבתי את קובי והטרקטור יותר, הפעלה מינימליסטית, מדוייקת, תוך תאום מושלם בין שתי הידיים ובהתחשב בזה שהיא מאחורי פרגוד בשבילי כאחת חדשה בתחום- זה פשוט קסם. השילוב של מפעילה מעולה, בובות של חיות ומוזיקה פשוט מנצח. שבת שלום לכולם סימון

תענוג לקרוא ולראות

אני כל כך אוהבת הצגות ילדים אבל נגמרו לי האחיינים/ילדים קטנים. כולם כבר ג'מוסים. חשבתי לבקש מההורים שלי לקחת אותי. תגידו, אם אני הולכת עם ההורים שלי אז אני נכנסת במחיר מוזל של "הורה וילד"?

סימון - תודה רבה על ההשקעה ../images/Emo140.gif

למרות שחשבת בתחילת הודעתך שזה קצת גדול עליך, עשית זאת בצורה מוצלחת ביותר
לגבי נקודת הראיה כצופה ילד או כצופה מבוגר בעל עין ביקורתית ואולי אפילו מקצועית... שמתי לב שכצופה בהצגות בהן אני מצליח להתנתק מכל ה"חוקים והדרישות " ליצירת הצגה\מופע ומצליח לראות את ההצגה כאחד הילדים באולם - אלו הן ההצגות שבסופו של דבר אהבתי מאוד ונהנתי במיוחד כשאני לא מצליח להסחף למתרחש ועסוק כל הזמן בבחינת המרכיבים כגון: כתיבה, בימוי, הפקה, השקעה, תאורה, תפאורה, כמות הקהל באולם וכ'ו - אלה ההצגות שבהן אני פחות נהנה או בכלל לא
לכן לא חשובה נקודת המבט ממנה את כותבת ומתארת, החשוב הוא שאת משתפת אותנו בחוויות שלך ואת זאת כאמור עשית מצויין. תודה רבה על צירוף התמונות מתוך ההצגה: " קובי והטרקטור " כמו שסיפרתי לך את שתי ההצגות לא ראיתי אבל על פלרונס ותיאטרוני הסיפור שלה שמעתי רק דברים טובים ותשבוחות מה שאהבתי בקובי והטרקטור הוא הפרגוד הקלאסי כמו פעם, סיגנון שאני אוהב במיוחד ולצערי די נעלם בארץ מאז כניסת הצגות השולחן. גם לבובות המתוקות ניחוח ומראה של פעם בקיצור הצלחת לסקרן אותי לראות את ההצגה ובהזדמנות הקרובה שהיא תהיה באיזור אני אלך לראות
בשם כולנו אני מודה לך ומקווה שתמשיכי לשתף אותנו בהצגות\מופעים\אירועים אחרים שתיצפי בהם בהמשך וכמובן המשיכי לצלם ולתעד למעננו. ועוד דבר קטן לסיום... את כל זה כתבתי לך גם אתמול באחת וחצי בלילה וכששלחתי קיבלתי: מצטערים הדף שביקשת אינו נמצא!!!!!!!!!! והכל נמחק
אותו דבר קרה לי עם הודעה למספרת המספרית... אז הנה עשיתי זאת שוב

הזכרת לי נשכחות עם קובי וזיוה

בתחילת דרכי עבדתי בקיבוץ יחד עם ואלרי בתיאטרון והצגנו יחד את ההצגות שלה. קובי והטרקטור .....היו ימים והצגתי אותה 6 פעמים ביום .....מאות גנים ברחביי הארץ צפו בהצגה. התמונות שהעלת סימון החזירו אותי אחורה במנהרת הזמן ...וואו אלו הן אותן בובות משנת 1996 תודה סימון על השיתוף דבי

תודה על השיתוף!../images/Emo140.gif

נשמע כייף אמיתי! מהתמונות עושה רושם שאכן ההצגות היו מינימליסטיות כיאה לקיבוצניקים
ואז באמת הצלחת ההצגה היא על כתפי המפעילות, שכנראה מביאות איתן הרבה נסיון ואיכות! שאפו למרכז בחולון שיודע לעצור ולהתייחס לפריפריה ולותיקים, זה בכלל לא מובן מאליו!

פ י ו ל ה

New member
תודה סימון!! זה היה מעניין ושמחתי

לקרוא ולהתעדכן:) תודה שהשקעת בלשתף אותנו ותודה גם על התמונות!!

../images/Emo12.gif דבי? באמת?!

הנה פרט אחד שלא ידעתי עליך...(את כל השאר אני יודע) אבל מסתבר שיש לי חור שחור לגבי שיתוף הפעולה שהיה לך עם ואלרי שיקל
ספרי קצת יותר... מה קרה כולם מקמצנים על מילים
זה הדבר היחיד שעוד לא עולה כסף במדינה שלנו אז נצלי\נצלו את ההזדמנות לפני שגם זה ישתנה

ובכן עבדתי 3-4 שנים בקיבוץ לאחר כל הפיגועים

שתקפו אותנו במיוחד הפיגוע בבית ליד שהיה הקש ששבר את גב הגמל וגנים נרתעו מלהגיע.... לאט לאט הכל התפרק וכל העובדים פוטרו כולל המנהל :רפי שחורי שפתח עם אשתו גן בבת חפר:גן דמיון [שם אני ממשיכה להציג] אז עבדתי עם ואלרי שלימדה אותי איך להציג את הצגותיה ..."הטרקטור של קובי" "כדור הזהב" "מעשה בלחם" ........ היו גננות שחזרו וביקשו רק את ואלרי והיו שביקשו רק אותי.....כשלא הצגתי הדרכתי בפינת החיי שבקיבוץ וסיפרתי לילילדים על הצבים,טווסים,עיזים,קופים,דורבנים....... בין הרצאה להרצאה על בעל החיים הם היו מקבלים גם, סטנד אפ קומדי על החיות.....הייתה תקופה נפלאה וואלרי??? משיכמה ומעלה!!!!

נשמעת באמת תקופה נפלאה ../images/Emo99.gif

כמה חבל שהיא נקטעה בגלל האירועים האיומים הללו
מה שכן, אני בטוח שהילדים שקיבלו הדרכה על בעלי החיים בהחלט קיבלו על הדרך מופע בידור שרק " משוגעת " כמוך יודעת לתת
את ואלרי אני לא מכיר באופן אישי לצערי לא את לא מזמינה אותה לגור איתנו בפורום?!

האמת ...מאז נותק הקשר משום מה ....אני כל יום

כמעט נוסעת דרך הקיבוץ וצופה בערגה על פינת החי ומבנה התיאטרון..... כשפגשתי את ואלרי מזמן החמאתי לה על ההצגה "סמי השטוח" וזהו ...השיחה לא התפתחה לשום כיוון.....בפעם הבאה שאפגוש אותה אשתדל לשכנע אותה לגלוש איתנו ולהכנס למשפחתנו. שבת שלום.. דבי

../images/Emo243.gif../images/Emo208.gif../images/Emo240.gif ולמה../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

אני מקפיץ את ההודעה של סימבה - סימון שסיפרה לנו על הבילוי שלה במרכז לתיאטרון בובות חולון בשבת בה חגגו וציינו שם את יום הבובנאות הבינלאומי... את ההודעה הראשונה שלה יתכן וחלק מכם כבר קרא אבל לא הגיב
( מלבד דבי ) אבל בתגובתי אליה בקשתי ממנה שתספר ותפרט לנו קצת יותר והיא השקיעה ועשתה זאת ואפילו הוסיפה 2 תמונות נוספות את ההודעה שלה: הפעם ארבה במילים - תמצאו בשרשור זה מתחת להודעה זו אני מזמין אתכם לקרוא ומקווה שגם תגיבו

למעלה