הודעות שונות

ביצוע נפלא במיוחד לניצחון שלי-נעמי שמר לגיטרה

1. בראש השנה מלים ולחן:נעמי שמר (כאן בגירסה אינסטרומנטלית בלבד) 2. שניים עשר ירחים- מלים ולחן: נעמי שמר (כאן בגרסה אינסטרומנטלית בלבד). עיבוד ונגינה בגיטרה: דני וידר (danny wieder) (c) 2011 הוקלט באולפני D.W לינק: http://www.youtube.com/user/claymator?feature=mhee שנה טובה לכולם:) דני
 

freehaifa

New member
כנס חיפה חופשית בנושא הפרדת הדת והמדינה

אנו מתכבדים להזמינכם לכנס ראשון מסוגו בנושא הפרדת הדת והמדינה, שיתקיים ביום שני, 10.10, בשעה 19:00 במרכז קסטרא בחיפה. בתוכנית: כן למהפכת הפרדת הדת והמדינה \ הרב דב הלברטל
אדם דתי חרדי שמכריז: אין אופציה גרועה יותר מהחיבור בין דת לפוליטיקה. הרב הינו מרצה למשפט עברי והיה בעבר ראש לשכת הרב הראשי לישראל. סקירת יחסי דת ומדינה במדינות דמוקרטיות \ פרופ' בנימין נויברגר
היחס בין הדתות למדינה במדינות הדמוקרטיות באירופה ובצפון אמריקה. המרצה עומד בראש התכנית ללימודי דמוקרטיה לתואר שני באוניברסיטה הפתוחה. ההשתתפות לקהל הרחב ללא תשלום. הכנס יתקיים באולם הקסטרא מול קפה גרג, רח פלימן 8 חיפה. יוגשו כיבוד קל ושתיה. נא אשרו השתתפותכם בצירוף שם ומס' טלפון במייל: [email protected] קישור לאירוע בפייסבוק חיפה חופשית - הרוב הדומם מתעורר!
 
הבנתי

אבל איך אתה מנחיל את הנ"ל למציאות הישראלית הנוכחת? איך הלכה למעשה הולכים לשם ואיפה הן נקודות התורפה שאתה רואה מראש,כדי להכין מענה להן?
 

SupermanZW

Well-known member
תשובה

קודם כל יש ליצור מודעות בציבור לשיטה הליברטאריאנית ולחשוף בפניו את העלויות והתועלות שלה, לאחר מכן יש לפעול לשינוי שיטת הבחירות לשיטה אזורית ואישית שתגרום למחויבות גבוהה יותר של הנבחרים לבוחרים וגם ליציבות שלטונית רבה יותר, לחוקק חוקה דמוקראטית למדינת ישראל ולערוך רפורמות שיעצימו את חירויות האזרח ויעבירו את כל התחומים פרט לבטחון (פנים וחוץ), משפט ושלטון למימון ישיר של הצורכים אותם ולהורידם מנטל המס. אני כבר הוכחתי בבלוג שלי שבדרך זו יחסך כסף רב לרוב המוחלט של משלמי המיסים, כולל השכבות החלשות, על הממשלה לפעול להפיכת השוק לחופשי ומשוכלל ולעודד תחרות ויזמות. נקודות התורפה העיקריות של השיטה הליברטאריאנית הן קשיי הסתגלות של הציבור, חשוב להבין כי ככל שהחירות רבה יותר כך גם האחריות הנלוית אליה ויש הנאלצים ללמוד זאת בדרך הקשה, כמו כן תחומים שכיום מנוהלים ע"י הממשלה יפסיקו להיות מנוהלים ע"י הממשלה ויעברו לניהול החברה, המעורבות האישית של כל פרט בסביבתו האישית ובקהילתו יצטרכו לגדול, לעיתים אף מחוסר ברירה וגם לכך יהיו קשיי הסתגלות, כדי להקל על הציבור יהיה צורך בפעילות הסברתית מקדימה ולהטמעת השיטה בשלבים, אז יוכל הרוב המוחלט ליהנות מיתרונותיה.
 
יפה אמרת באשר לשינוי שיטת הבחירות

רק שהנסיון מלמד שמי שמחליט יושב במקום בו הכי לא כדאי להחליט על כך,נכון,במושב הלצים שם האחיזה בכסא חזקה מכל איך נגיע למצב של שינוי שיטת הבחירות? חוקה אתה אומר? גם את זו מכשילים על סעיפי גבולות למשל, מה גם שאינני משוכנעת שזו תביא לנו בהכרח ברכה. בהתבונני בחוקה האמריקנית ההולכת ומתיישנת ומצריכה שינויים בסעיפים אלה ואחרים. אני מסכימה שהסתגלות הציבור או נכון יותר בשלות זו נקודת התורפה העיקרית ולדעתי פעילות הסברתית היא אכן הדרך,אך נדמה לי שאנו חלוקים לגבי זמן הביצוע כלומר כמה זמן ייקח. אני בעד להתחיל אתמול, אינני יודעת מתי יישא פרי ומי יעמוד בדרך כנגד,ברור כשמש שיקומו מתנגדים על ימין ועל שמאל.
 

SupermanZW

Well-known member
רק באמצעות דרישה ציבורית

אם הציבור ידרוש בהמוניו לשנות את שיטת הבחירות לשיטה שהצעתי יש סיכוי שזה יקרה. החוקה האמריקאית אמנם מיושנת אך היא ממלאת את תפקידה היטב, היא דואגת לכך שלא ניתן יהיה לחוקק חוקים המפרים זכויות אדם או זכויות אזרח וגם דואגת לכך שלא ניתן יהיה לחוקק חוקים שיהפכו את הנשיא לדיקטאטור. ללא חוקה למשטר נשיאותי יש סיכוי להפוך למשטר דיקטאטורי. חוקה היא הדרך הטובה ביותר להבטיח את זכויות האזרחים ולכן חשוב מאוד לחוקק חוקה למרות חסרונותיה (שציינת). לכל שיטה קמים מתנגדים אך מוטב לנסות ולהיכשל מאשר לא לנסות כלל, כמו כן רק כשמנסים יש סיכוי להצליח.
 
למעלה