אם אין אני לי מי לי.
הי

a e q u i t a s

New member
../images/Emo26.gif אם אין אני לי מי לי.../images/Emo36.gifהי

אני לא מאמין שאני מביע על כתב, את כל הרגשות שעד כה הדחקתי, למרות שאני יודע ומבין עד כמה זה נשמע תמוה...להדחיק את עובדה שאתה מגמגם. הרי הדיבור והשיחה זה דבר שבשגרה. היי אני חדש בפורום, למרות שעקבתי הרבה מאוחרי הקלעים, אני רוצה להיות חלק מהפורום ולכן אני פה. אני בן 19 חייל, התגייסתי לא מזמן לשירות צבאי בסדיר, אני מגמגם מגיל ינקות, למעשה נולדתי עם זה. אמי מספרת שלא דברתי עד גיל 3 ואחרי לא הוצאתי עד גיל מאוחר, יותר מילים שלמות. מעולם מצבי החברתי לא היה טוב, נראה לי שממבט לאחור אולי פחדתי ליצור קשרים, פחדתי לפנות לאנשים - אולי לפחד זה לא המילה הנכונה, אני מניח שהמילה הנכונה היא חושש. תקופתי בבית הספר היסודי היתה קשה, בודד ולבד, אולי חבר אחד או שתיים, לא חבר שאפשר לקרוא לו חבר אמיתי. תמיד פחדתי להיחשף עוד מגיל צעיר. ידעתי שברגע שאתה נחשף אתה ללא חומות הגנה - לא ידעתי במי לבטוח, תקופת הבדידות היא תקופה קשה מאוד - אתה זקוק נואשות לידיד, אבל בתור אחד שתמיד לעגו עליו - אתה כבר לא יודע מי אדם שבאמת מנסה להיות חבר אמיתי ומי בעצם משחק ברגשות שלי. חטיבה תיכון, עברו באותה מתכונת, החשש מלדבר עם אנשים, מליצור קשרים חברתיים.בכתה למרות שידעתי דברים רבים, מעולם לא הצבעתי ועניתי בפרהסיה. נענשתי רבות על "חוסר מעש" בשיעורים...אולי הייתי שקט מידי, לא בהכרח עצלן אלא הססנות מהולה עם פחד וחשש. להאשים אחרים בפחדנות שלי, לא אוכל. מה שכן למחות על היחס המשפיל של אנשים כלפי מגמגמים זה כן ארצה לעשות בפורום זה. בגלל בעית הגמגמום, בניתי לי חומות הגנה גבוהות, אולי אפילו גבוהות מידי, באיזהו שלב - כבר לא היה איכפת לי מקללות, ירידות וגידופים של "חברי לכתה". התחלתי להיות משתמש כבד בשירותי האינטרנט, מצאתי לי בצאט'ים אנשים שאני גאה לקרוא להם חברים. אנשים שלא מודדים אותך על פי אך שאתה מדבר, אלא על פי הבן-אדם. אומנם הם חברים וירטואלים, אך בשבילי הם תחליף לדבר אמיתי, בשבילי הם תחליף לחברים אנושיים. הטירונות ובבה"ד 13, עברו עלי הרגעים, אולי, הכי קשים בחיי הקצרים. הן המפקדים והן "חברי הטירונים" לא עשו לי חיים קלים. פטור משמירות קיבלתי מהמ"מ - פחד שאגמגמם בקשר "במקרה של אירוע פח"ע" כדבריו והטירונים לעגו וגדיפו כמעט יום, כל שעה כל דקה. אימלמא הייתי אדם עצבני - מזמן הייתי נכנס לפייטים, מכות מידי יום, אך בזכות אותם חומות הגנה שבניתי - כבר לא היה איכפת לי - אי-התגובה שלי, אדישות גרמה רק ללהט היצרים והם מהמשיכו לגדף יותר ויותר. אלמלא הטיפול המסור של הקבני"ת בבסיס הטירונות, מזמן הייתי יוצא מהצבא על 21. מאז גיוסי לצה"ל ועד עצם היום הזה - אני נמצא בטיפול אצל הקב"ן היחידה שלי. לטלפונים, אני בקושי עונה, להגיד את המילה "הלו"בטלפון מבחינתי היא משימה כה מורכבת עד שנראה שמבצע חומת מגן קטנה פי עשרה מונים. אני נלחם כל יום. לפעמיים מצליח ולרוב נכשל. הפסדתי הרבה, פספסתי כל כך הרבה הזדמנויות פז, כל מה שהייתי צריך לעשות הוא לבקש...לדבר...מבחינתי לדבר זה משימה מעל לגבולות היכולת האישיים שלי. פספסתי וכנראה אפספס עוד הרבה בעתיד. יש לי בעיה, מה לעשות נולדתי איתה...אני חיי איתה מיום ליום ומנסה להתגבר. אני יודע שיום אחד אגשים את חלומתיו...אך אני גם יודע שאם כולם מתחילים מקו התחלה אפס, אני תמיד מתחיל ממינוס אחד. למזלי, אני גם רואה את הצד החיובי שבגמגום...כן כן...יש צד חיובי...אנו המגמגמים אנשים הרבה יותר סובלניים כלפי החברה, אדיבים יותר ונחמדים יותר...אני יודע מה להיות בצד לבד...לא אתם לאף אחד להיות בצד כל עוד זה תלוי בי.... "אם אין אני לי, מי לי?"

elanc10

New member
היפה שבפורום שהינך למד כי רבים מאד

מכלל האוכלוסיה,לא באחוזים אלא במיספרים מוחלטים, חשים כמוך ועוברים את אותה מסכת יסורים. עובדה זאת לבדה, כבר מקילה. אם תילמד להשלים עם המיגבלה לבחור במקצוע שאותו אתה אוהב ואינו מחייב דיבור שוטף,תילמד להיות בו טוב, תוכל להעביר את חייך בצורה סבירה. איני רוצה להטעותך, החיים אינם פיקניק לאף אדם ובמיוחד לא למגמגם, אולם אם תילמד לא ליחס חשיבות רבה מדי לאנשים ולחיים בכלל,תבין שהכל הוא ארעי, אם תקבל את הגימגום בהומור, תרד החשיבות שבה תראה את הדיבור ומטבע הדברים חומרת הגימגום תרד. כפי שהבנתך בודאי, כנראה שלא ניתן להיפטר לחלוטין מהגימגום אולם ניתן לדבר ברצף די סביר אם היתקעויות מעטות,הדבר דורש לימוד עצמי או טיפול. החשיפה שניתנת כיום לגימגום והרעיון של הפורום הוא חשוב מאד וחבל שלא היה קיים כשהייתי בגילך. בעתיד נוכל לדסקס את הנושא ביתר פירוט. ד"א לדעתי יהיו פתרונות טכנולוגיים ותרופתים שיוכלו להקל על מגמגמים בעתיד הקרוב 3-5 שנים.

סאמיה

New member
שכל

שלום אני בחורה שמגמגמת. אני לומדת במכללה. אני מחפשת טלפונים של אנשים מגמגמים שאני יכולה לשוחח איתם לחזק אותם ולהתחזק בהם. אם את מעוניינת תשלחי בחזרה עם הטלפון. אני חושבת שדרך דיבור מגמגמים יכולים להפטר מן הגמגום.

סאמיה

New member
אתה חזק

אני מאד מעריכה את החוזק שלך ושל כל מי שמגמגם. דרוש המון כוח לעמוד בזה . אני מגמגמת אך אני גם מנסה לחיות עם זה. אני חושבת שאם אתה תקרא בקול רם ספרים בעברית אתה יכול לשפר את הקריאה שלך וגם חשוב גם שאתה תדבר המון עם אנשים. אני בשמחה הייתי רוצה להתכתב עם אנשים כמוני ולקבל מהם עידוד. בהצלחה

spidergirl

New member
הי

קראתי את הודעתך ולא יכולתי שלא להגיב, בניגוד לקודמים שהגיבו, אני יודעת שלקרוא בקול רם לא עוזר! כמו גם לדבר עם אנשים. הלכת אי פעם לטיפול?? יש טיפול לגמגום בצה"ל, אם תרצה אתן לך את הכתובת... חוץ מזה יש את הטיפול ב - cti שמתיימר לפתור את הבעיה די מהר, חבל שתסבול

גרומיט

New member
CTI לא מתיימרים לפתור שום בעיה

הטיפול שלהם, כמו גם הטיול של "הדסה", מיועד לתת למגמגם כלים לדבר שוטף למרות הגמגום. שניהם לא פותרים את עצם הבעיה, וכדי להצליח בהם לאורך זמן יש להתמיד בהרבה עבודה קשה ומשמעת עצמית.

spidergirl

New member
נו

ידעתי שמישהו יקפוץ - להקל על הבעיה התכוונתי, אבל אם זה המצב שלו - מה יש לו להפסיד, הטיפול בצבא הוא בחינם והוא מאוד עזר לי

קראתי וכאבתי יחד איתך....

תראה , אני לא יודעת מה לכתוב , המכתב שלך כ"כ נגע ללבי.... נראה שעברת המון מצבים קשים בחיים , ממש טראומטים שגרמו לך להיסגר עוד יותר. הרבה אנשים חיים עם גמגום ודווקא חיים טוב , אני לא רואה למה אתה צריך להיקבר לך בתוך בדידות והלקאה עצמית אין סופית. אני מבינה שאתה מטופל אצל הקב"ן , איך הטיפול משפיע עליך? האם חל שיפור? אני מציעה לך לפנות לטיפול אינטסיבי בגמגום במכון מסודר דוגמת מכון cti , למרות שלא התנסיתי שמעתי עליו רק דברים טובים.....גם אם לא תפטור את הגמגום (מה שאני חושבת שיקרה) , לפחות תהיה הקלה משמעותית ואולי תמצא לך את הנתיב , הדרך לדבר יותר נכון ויותר טוב....כפועל יוצא של השיפור בדיבור גם ביטחונך העצמי יטפס למעלה ואולי תתמודד טוב יותר עם החיים ותהיה יותר אופטימי. יש אנשים מאוד רעים שאוהבים לרכב על חולשות של אחרים....זה נורא!!!! מה עם המשפחה שלך? איך אתה מתמודד איתם? האם אתה מוצא אצלם סבלנות ואוזן קשבת? אני אשמח אם תכתוב פה יותר ותפרוק את שעל לבך....לפעמים מספיק לדבר על הבעיה בשביל להרגיש הקלה גדולה. מחכה לשמוע ממך שוב...תעדכן.

a e q u i t a s

New member
תודה על הזדהות עם הכאב האישי ../images/Emo5.gif

תודה על הזדהות עם הכאב האישי שלי. אני מניח שחווית האימים, שאני עובר רבים מהגמגמים עוברים. הבדידות החברתית, הכעס התסכול, שהם לא יכולים לעשות את הדבר הפשוט ביותר שהטבע נתן לנו במתנה, לדבר. אני יודע ומאמין, שרבים מהחברים המגמגמים חיים טוב. אני חושב בגלל שהם בנו חומות הגנה גבוהות וחוסר האכפתיות ממה שהחברה חושבת עליהם. מן סוג של התעלמות. אותו חבר מגמגמם, שעלה לשידור אצל הפיסכולוגית וורדה רזי'אל זקון, לדעתי הוא גיבור ואדם אמיץ, חרף הבעית הגמגמום עלה לשידור, אני מצר על כך שוורדה קטעה אותו כך ואם אותו חבר קורא שורות אלו - תדע לך שיש לך מעריץ על הגבורה, בשבילי זה גבורה. למזלי, הקב"ן אליו אני הולך הוא אדם תומך, מבין, מקשיב ועוזר. למען הגינות אני חייב לציין שמאז שהתגייסתי אני נמצא בטיפול קב"נים, אומנם שונים כי עברתי מספר יחידות. הטיפול הקב"ן הראשון היה בסיס טירונות, אחר כך בה"ד ולבסוף בסיס הקבע. הקב"ן שכיום מטפל, מלמד אותי שיטות "התעלמות מהחברה הפוגעת" כך הוא קורא לזה. לא להשים לב, לא להתייחס לאותם אנשים אשר מנסים לפגוע בכך. השיחות הארוכות התמיכה, שהוא מביא לי עוזרת לי. נראה לי שאני בשלב ראשון של בניית חומה. משהו כמו אבן פינה לחומה התעלמות. מעולם לא דברתי על איש על נושא הגמגמום, מבחינתי הגמגמום היה נושא אסור לשיחה, טאבו מוחלט - אולי הבושה, התסכול אולי זה בכלל הייאוש והבדידות. קשה לי להגדיר בדיוק איזה רגש מבטא הגמגום. למרות החששות והסטיגמות מפגישות עם קבנ"ים, אני חייב לציין שהיה לזה השפעה חיובית. בעניין ה CTI ומכונים אחרים, כפי שהבנתי עלות הטיפול במכוני הדיבור הם גבוהים מאוד. מצבי הכלכלי הוא כמו מחצית מהמדינה...איננו שפיר ופורה. לצערי כבר מהתחלה נאלצתי לשלול את אפשרות הזה.

shuky63

New member
החוויות שלי בגילך היו די דומות רק

בלי הפורום הזה לכתוב בו ובלי הפעילות הקבוצתית שיש כיום. אז לכל הצעירים שביננו תנצלו את הכלים האלה כי בלעדיהם זה היה עוד יותר קשה!

למעלה