ארכיטקט השבוע

TheIllustrator

New member
../images/Emo26.gifארכיטקט השבוע../images/Emo36.gif

ארכיטקט השבוע: Ieoh Ming Pei ארכיטקט הבנק אוף צ´יינה המדובר... * - ארכיטקט ה- CITICORP CENTER שבניו יורק. Ieoh Ming Pei was born in Canton, China in 1917. He left China when he was eighteen to study architecture at MIT and Harvard. Between 1942 and 1945, he worked as a concrete designer for Stone and Webster, and in 1946 he began work in the office of *Hugh Asher Stubbins, in Boston. Pei worked as an instructor and then as an assistant professor at Harvard before he joined Webb & Knapp Inc. in New York in 1948. Pei worked as the head of the architectural division of Webb and Knapp, Inc. until 1960, when he resigned and founded his own architectural office, I. M. Pei & Partners, New York, which in 1979 became Pei, Cobb, Free & Partners. Due to his reliance on abstract form and materials such as stone, concrete, glass, and steel, Pei has been considered a disciple of Walter Gropius. However, Pei shows little concern with theory. He does not believe that architecture must find forms to express the times or that it should remain isolated from commercial forces. Pei generally designs sophisticated glass clad buildings loosely related to the high-tech movement. However, many of his designs result from original design concepts. He frequently works on a large scale and is renowned for his sharp, geometric designs.

אושר מ

New member
אילוסטרטור, תיזהר אני עוד אוהב אותך

איזה יופי. אני מתה עליו!!!!! הארכיטקט הכי גדול של העשורים האחרונים. תכף אני אקרא הכל ואראה אם יש לי מה להוסיף

TheIllustrator

New member
ללא כל צל של ספק!!!

הוא ממש מתחרה רציני להלמוט יהן הגרמני, הם פשוט שני הארכיטקטים החביבים עלי - גאונים!!!(אבל חייבים להודות, גם סיזר פלי הוא לא כ"כ נורא...
וגם סיר נורמן פוסטר הבריטי הוא לא ממש גרוע![אם כי הפחות חביב עלי מבין השמות לעיל])

איזי29

New member
Leoh Ming Pei

ארכיטקט מרתק היה סרט ביוגרפי מרתק עליו ועל פרוייקטיו בערוץ 23..מישהו ראה? איזי

אושר מ

New member
אגב - יש לי את הסרט איפושהו בוידאו

אם אני אמצא, אני אביא עוד פרטים והפעם לא מהזיכרון הדלוח שלי....

אושר מ

New member
אוקיי. תוספות (ומעט) תיקונים

איי אם פיי, כפי שהוא מכונה, בכלל התחיל ללמוד הנדסאות בניין.אחד המורים שלו אמר לו שהוא יכול להיות ארכיטקט מצויין ושכנע אותו לעבור. הוא כמובן התאהב... הוא אכן מאוד אוהב צורות גאומטריות, מה שנראה בכל עבודותיו. רובן, עם צורות ישרות וחזקות. דוגמאות יהיה הלובר בפריז, הבניין היפה בטוקיו. כמו כן, יש את מוזיאון הרוק בוושינגטון(?) אחד הדברים היותר מיוחדים בו, זה ההתייחסות שלו לסביבה. מבנה אותו הוא בנה בסין, הוא שהה במקום במשך שבוע, בשביל לדעת איפה בדיוק לבנות...ואיך. אחד הפרוייקטים היפים שלו הוא מגדל פעמונים בסין. זה הפרוייקט הראשון שלו בסין (מקווה שאני לא טועה), והוא קרוב לליבו. פרוייקט נוסף, הוא בית האופרה והקונצרטים (אני לא זוכרת איפה. שיקאגו אולי?) שם, הוא השתמש בקוים מעוגלים של מעגלים ואליפסות. זוהי עבודתו הכמעט יחדה שיצאה כך. זה היה התגשמות ל חלום מבחינתו, כי היה זה לקראת פרישתו. טוב. זהו. נגמר לי. אם יש לי טעויות, בבקשה לתקן

TheIllustrator

New member
ויש לפחות עוד שניים שחייבים

לתת עליהם את הדעת... US BANK TOWER במיניאפוליס - בניין מדהים!!!(כמובן, שילוב של זכוכית מחזירת אור עם צורות גיאומטריות ברורות מאד, ולבניין הזה, כמו לסיטי גייט - רק שהרבה יותר ממנו, יש כתר!
) John Hankock Tower שבבוסטון! מגדל לא מאד מרתק, אבל גם כן... צורות גיאומטיות ברורות ומעניינות(עם שבירות של 45 מעלות), והכל מזכוכית! זה פשוט מדהים! וכמובן את כל שאר הפרוייקטים שציינת...

TheIllustrator

New member
רגע.... איך שכחתי!? :-{

יש גם את ה LIBRARY TOWER באל-איי, המגדל הגבוה בעיר!!! (והכ"כ יפה!!! בניין מדהים!!!) יש אם את ה 4 SEASONS HOTEL בניו יורק, הוא גם מדהים!!! ויש גם את ה FOUNTAIN PLACE בדאלס... אני חושב, לא בטוח(קשה לי לזכור), אבל זה בניין ממש מטורף!!! אתם חייבים לראות אותו... הוא נראה כמו פריזמה עם כל מיני שבירת זוויות, בניין מוטרף לחלוטין!!! (אני אעלה תמונה שלו מחר... אם לא יעשו את זה לפני) אחחח.... איזה ארכיטקט! פשוט להתמוגג!

אושר מ

New member
טוב, תשמע, תראה, אני לא יכולה לזכור

הכל בע"פ. מה שהזכרתי זה מהזיכרון אחרי שראיתי את הסרט לפני איזה ארבעה חודשים מינימום. אז קצת קרדיט...
ואני אשמח לתמונות נוספות. אגב - השניה יותר טובה...

אושר מ

New member
מאוד. ידעתי שטעיתי שם

בגלל זה שמתי סימן שאלה... והמאוד מתייחס למזוהה... מתי הפכת למנהל?

למעלה