ביטוח לאומי

../images/Emo26.gifביטוח לאומי ../images/Emo36.gif

קראתי קצת באתר של הביטוח הלאומי כדי להבין מה זה בדיוק המוסד הזה, הבנתי ש :
הביטוח הלאומי הוא מוסד ממשלתי הממומן בעיקר מהכספים שהוא גובה מהציבור, ומתמיכה ממשלתית.
המטרה שלו היא להבטיח הכנסה למי שאינו מסוגל לעשות את בעצמו (מובטלים, נכים, פנסיונרים וכו')
כל אזרח בישראל חייב לשלם מידי חודש את הכסף לביטוח לאומי, ובכך בעצם הוא זכאי לקבל כספים אם וכאשר יגיע לו 1. האם הבנתי נכון ? 2. האם גם מובטלים צריכים לשלם ביטוח לאומי ? (אם כן, זה לא אבסורד ? גם אין להם הכנסה, וגם הם נדרשים לשלם ?) 3. כיצד נקבע מה גובה התשלום החודשי לביטוח לאומי שנגבה דרך תלוש השכר ? (אחוז מהשכר ?) 4. איך מובטלים משלמים ? הולכים פיזית למוסד לביטוח לאומי כדי לשלם ? 5. האם יש קשר בין משך התקופה ששילמת לביטוח לאומי, לבין הכסף שאקבל אם חלילה אצטרך ? (כלומר, אם שילמתי ביטוח לאומי במשך 15 שנה, ופתאום נזקקתי לעזרתם, אקבל יותר כסף ממקרה שבו שילמתי רק 5 שנים, ואז נזקקתי לעזרתם ?) 6. מאיזה גיל חייבים לשלם ביטוח לאומי ? 7. ברמת העקרון, כאשר מישהו נזקק לעזרה, האם מדובר בסכום חד פעמי ? בקיצבה ? בשילוב שלהם ? על איזה סכומים (בערך) מדובר ?

שיר ורד

New member
תגובה

1. כן 2. בעקרון כן, מובטל שמקבל דמי אבטלה פטור מלשלם. 3. אחוז מהשכר, יש שתי דרגות מס. 4. פונים לביטוח הלאומי ומסדירים את הנושא, מקבלים פנקס לתשלום ולא צריך לרוץ כל חודש לשלם. 5. לגבי מרבית הקצבות נדרשת תקופת אכשרה מינימלית של עד שנה, בקצבת זקנה, ישנה תוספת קטנה לכל שנת ותק. 6. 18. 7. כל האפשרויות. באתר הביטוח הלאומי תוכל לראות מה הן הקצבאות הניתנות ובאלו תנאים וכן את גובה תשלומי הביטוח הלאומי לעובדים מקבוצות שונות.

תודה ../images/Emo70.gif, חידוד קל :

2. מדוע מובטל שאינו מקבל דמי אבטלה צריך לשלם ? מאיפה הוא אמור להביא את הכסף ? 3. חרשתי את האתר, לא מצאתי את מדרגות המס, יש לך אולי לינק ? 5. אבל האם אין זה אבסורד מעט ? ביטוח לאומי הוא כמו רכישת מוצר ביטוחי, במידה ונגרם נזק, מקבלים את הפיצוי, מדוע צריכים וותק מינימלי של עד שנה ? זה כמו שאעשה ביטוח דירה מפני פריצות, יפרשו לי לאחר חודש, אבל הביטוח לא יכסה מכיוון שלא עברה שנה (?) תודה !

שיר ורד

New member
המשך

2. הוא אמור ללכת לעבוד ולהרויח, אם הוא לא מסוגל לעבוד ואין לו מקורות הכנסה שלא מעבודה, הוא זכאי להבטחת הכנסה ושוב יהיה פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי. 3. ראי בקישור. 5. גם בביטוחים רבים (כמו ביטוח חיים וביטוח בריאות) נדרשת תקופת אכשרה שבה חייבים לשלם את הפרמיה ורק לאחר מכן זכאים לפיצוי אם נגרם נזק. הביטוח הלאומי דומה במהותו יותר לביטוחי חיים ורפואיים מאשר לביטוח רכוש ולכן יש צדק בתקופת האכשרה. לא כל סוגי הכסויים בביטוח הלאומי חייביםפ תקופת אכשרה והתקופה של שנה היא המקסימאלית בין אלו שחייבים.

וחידוד אחרון באמת ../images/Emo13.gif :

2. אם מישהו לא מוצא עבודה, ולא מוצאים לו עבודה, הוא מקבל דמי אבטלה, אם לאחר התקופה שאפשר לקבל דמי אבטלה, הוא עדיין לא מוצא עבודה, האם אז הוא זכאי להבטחת הכנסה ? אגב, אם אני מחליף עבודות, ובינהם יש לי 3-4 ימים ללא עבודה, אני צריך לשלם ביטוח לאומי / בריאות עבור הזמן הזה ? אם כן, כיצד ?

למעלה