חולמת על אווזים
New member
../images/Emo26.gif דחוף... אפרוח חולה(?!)
אתמול בצהריים, בנוסעי על הכביש בין המושבים, ראיתי את הרכב שלפני עוצר בצד, האיש שירד ממנו מוציא ארגז, מניח אותו בצד הדרך (על שפת השדות) עולה חזרה לרכב ונוסע. עצרתי לראות במה הדברים אמורים... היו שם כ- 9 אפרוחים "גדולים" במצב גסיסה מתקדם פחות או יותר, ועוד אחד שהראה סימני חיים ברורים מהשאר- צייץ הרבה, הלך ממקום למקום (בדורכו על הגוויות או על הגוססים
) וכו'... הפכתי את הארגז, כדי שיוכל לצאת, והובלתיו בעדינות (בלי ממש לגעת בו) למקום מוצל יותר, בצל עצים, נתתי לו מיים בבקבוק חתוך (זה מה שהיה לי...) ופוררתי סביבו קצת עוגה שהיתה לי באוטו... נסעתי משם בלב כבד, בטוחה שעד הלילה, כשאשוב, הוא ימות... מה רבתה פליאתי, כששבתי באותה הדרך כעבור כ-12 שעות (כבר היה לילה...) והוא עמד מתחת לעץ, מכורבל בעצמו כשמקורו מתחת לכנפו והוא שקט לחלוטין... הוא הגיב בקושי לנוכחותי, וגם זה- רק אחרי שנגעתי בו קלות... לקחתי אותו לביתי, אך חששתי להכניסו פנימה. יש לי חצר רחבה, ואירגנתי לו שמיכה קטנה, שגלגלתי בתוכה בקבוק עם מים חמים (לא מדי), שמתי לו מים בקערית ושיבולת שועל בעוד קערית, וכיסיתי הכל בארגז פלסטיק (מחשש מחתולים... גם שלי...). מישהי הציעה לי לתת לו לשתות "בכח" (בלי כח, כמובן) מים עם סוכר- עשיתי זאת- והוא די נענה... הלכתי לישון מקווה לטוב, קמתי בבוקר וראיתי שהוא עשה צרכים על כל השמיכה- ושהוא חי. אני לא מבינה כלום כלום כלום בציפורים. בטח שלא בתרנגולות... להלן מיליון שאלות: 1. האם בגיל הזה (ראשו וישבנו צהבהבים, כנפיו לבנות, אני מצליחה לאחוז אותו בכף ידי- בדיוק, רגליו גדולות למדי) הוא עדיין צריך חימום ולישון בתוך בית? 2. האם הם ישנים בלילה? הוא היה אדיש מאד- גם בלילה אתמול, וגם הבוקר (עד עכשיו בערך...)- האם זה מרעב\תשישות או שזה נורמלי בלילה? 3. מה יכולה להיות הסיבה שהאפרוחים הושלכו כך? יש למישהו רעיון? זאת שאלה למגדלי עופות- מה יכול לגרום לגסיסתם של "מעט" ("רק" 10) אפרוחים? האם יתכן שהוא חולה? מה כדאי לבדוק כדי לוודא שהוא לא- עד שהוא ילקח לוטרינר? 4. מה לתת לו לאכול? 5. האם זה נורמלי שחום גופו חם משלי (כשאני מחזיקה אותו ביד הוא מרגיש לי חם...)? 6. שאלה קצת מביכה בקשר ליציאות שלו- הן צהובות (כמו לשלשת) וחומות- זה נורמלי? הרוב היה נוזלי למדי... אנא מכם! כל עצה שיכולה לעזור לי- קראתי קצת בפורום על איך להחזיק אותם (בזוגות- לא יודעת מאיפה אני אקח עכשיו עוד אחד בגיל הזה...) ועל תערובת לאפרוחים (אני אלך עוד היום לרכוש...) אבל אני צריכה מידע על המקרה הספציפי שתואר כאן...
אתמול בצהריים, בנוסעי על הכביש בין המושבים, ראיתי את הרכב שלפני עוצר בצד, האיש שירד ממנו מוציא ארגז, מניח אותו בצד הדרך (על שפת השדות) עולה חזרה לרכב ונוסע. עצרתי לראות במה הדברים אמורים... היו שם כ- 9 אפרוחים "גדולים" במצב גסיסה מתקדם פחות או יותר, ועוד אחד שהראה סימני חיים ברורים מהשאר- צייץ הרבה, הלך ממקום למקום (בדורכו על הגוויות או על הגוססים
![](https://timg.co.il/f/Emo10.gif)