דילמה לכבאים

reshef

New member
../images/Emo26.gif דילמה לכבאים ../images/Emo36.gif

חשבתי לפרסם את ההודעה בפורום ´גורדי שחקים´ שאני משתתף בו אבל החלטתי שזה יותר מתאים לכאן.. אוקיי אז נגיד מטוס בואינג, עמוס בדלק, מתרסק אל תוך אחד ממגדלי עזריאלי - המגדל העגול נגיד. המגדל כולו מפונה, וקוראים לכבאים לכבות את האש שבוערת בקומות העליונות של המגדל. התמונות ממגדלי התאומים עולות בזכרון שלכם. ועכשיו לשאלה: אתם עולים או לא עולים????

fireman

New member
עולים או לא עולים, זאת השאלה!

ובכן הדילמה באמת קשה אבל אם הבניין כולו מפונה ז"א שלא נשקפת סכנה לחיי אדם שאולי לכודים בתוכו (וזה בהנחה שאין בו לכודים) אני חושב שיבדק קודם כל הביטחון לכבאים טרם כניסתם לבניין, מתאבדים אנחנו לא. אם קיים חשש כלשהו שהמגדל יתמוטט אני בספק אם הדרג הפיקודי שיפקד על אותו אירוע יסכן את שלומם של הכבאים ותיבחן אפשרות כיבוי השריפה בבניין מבחוץ (תלוי מה הגובה) אם אין סיכון לחיי אדם (אזרחים) שלכודים בתוך הבניין אין טעם לסכן את הכבאים. דוגמא טובה הייתה אירוע אסון וורסאי שבו נכנסו הכבאים על מנת לחלץ מאות פצועים שנלכדו כאשר הייתה סכנה מיידית לשלומם של הכבאים! כאשר מדובר בהצלת חיי אדם אני לא חושב שאחד מהכבאים יעצור לחשוב ולהיזכר באיזה אסון עבר אלא יהיה ממוקד באירוע עצמו ובמטרתו העיקרית, להציל חיים! אני מבקש מכל חברי הפורום לשלוח את תגובותיהם לדילמה!

TAFD

New member
זוכרים את מקרי העבר...

תראה, אם היית שואל את השאלה זאת לפני מפסר חודשים או שנים, אז רוב הכבאים לדעתי היו עונים לך שהם עולים כי מטרתם זה להציל חיים. הדוגמא הכי טובה לכך היא כ 300 כבאים מניו יורק שהגיעו למצב הזה ועלו, אבל הם שילמו על כך בחייהם. ולכן אם חס וחלילה יקרה מקרה דומה לזה בעתיד, הדבר הראשון שיעלה לכולם בראש זה המקרה בניו יורק ולדעתי אף כבאי לא יעלה למעלה, לפחות עד שתיעשה הערכת מצב ובדיקת הסיכונים והסיכוי להתמוטטות הבניין.

reshef

New member
תמיד יש את מי להציל

וככל הנראה הבניין יתמוטט, כי המטוס עמוס בדלק. נו, אז מה עושים?

fireman

New member
אני בספק אם הדלק יהווה את הבעיה

לדעתי מה שיגרום לקריסת מגדל כמו עזריאלי הוא עוצמת הפגיעה ולא הדלק משום שבניין זה בנוי מבטון ולא מפלדה הנוטה להיחלש ולהתעוות בחום רב וזו הסיבה שמגדלי התאומים החזיקו מעמד זמן מה... ד"א הבעודה שלך ציינת שהבניין כולו פונה, אני הבנתי מזה שאין אף אחד בבניין כך שהנזק הוא לרכוש בלבד ולא סכנת חיים לאנשים שנמצאים בפנים, אני מדבר על בניין ריק מאדם

עידו 29

New member
ועוד משהו

נמצא בן אדם בקומה שישית וצועק לעזרה באותו בניין עולה או לא עולה?

fireman

New member
בטח שעולים

כמו שאמרתי בתגובתי הראשונה, אם חיי אדם עומדים על הכף עולים בלי לחשוב פעמיים

fireman

New member
רשף ידידי...

אני אישית מכיר אותך מגורדי שחקים....אבל שתדע לך...במדינת ישראל יש את הכבאים מהטובים בעולם שלצערנו סובלים מבעיות תקצוביות רבות ומחוסר ציוד ולמרות זאת עושים את עבודתם נאמנה תוך חירוף נפשם, ידידי, אני מבטיח לך שאם תצטרך פעם את עזרתם של הכבאים (ואני מאחל לך שלא) אני אומר לך בעינים עצומות שיש לך על מי לסמוך...אתה יכול לישון טוב בלילה... לקרוא ולהפנים....שבוע טוב

firerez

New member
אבל זה לא בטוח

אתה לא יכול לדעת אולי הם יעלו ואולי לא בטוח שיהיו כמה שלא יעלו וכאלה שירצו לעלות כי כול התפיקיד הזה הוא להצלת חיים לכבות את מה שקורה שם ואולי תקוע שם מישהו וצריך לחלץ אותו אזאני חושב שצריך לחשוב אל כול הנסיבות ואז לראות את המצב אבל בעיקרון צריל לעלות

מה הדילמה בכלל

נכון ני לא קשור לנושאי הכיבוי בכלל אבל אני בנושא דומה - מדא - ושם לימדו אותי דבר חשוב אף אחד לא שווה שאני ימות בשבילו קודם כל הבטיחות שלי היא כלל מס´ 1 אח"כ אני אנסה לעזור למישהו אחר מקווה שהבנת ! יוסי

fireman

New member
יחי ההבד הענק

מד"א זה לא כיבוי אש אלו גופים שלא ניתן להשוות את אופי הפעילות שלהם...משימתם של הכבאים בגדול היא להציל חיים לא לאחר שהם מחולצים מהמצוקה אלא כאשר הם נמצאים במצוקה.... לפי מה שאתה אומר לכבאים אסור להכנס לדירה שעולה באש ויש בה לכודים כי זה עלול לסכן את חייהם ואל תגיד לי שזה שונה....כניסה לדירה בוערת זו סכנת חיים בפירוש! תפקידנו הוא לחלץ אנשים ממצוקות וזה נעשה תוך כדי סיכון עצמי, זה אופי העבודה תשמרו על עצמכם

עידו 29

New member
עולים כמו גדולים

רשף ידידי הבניינים בישראל לא בנויים כמו בארה"ב הבנייה היא בטון ולא פלדה, לכן הם יותר חזקים ויציבים זה דבר ראשון, דבר שני אנחנו פה בשביל להציל וגם אם חס וחלילה יתמוטטו עוד עשרה בניינים כתוצאה מפגיעת מטוס אנחנו נעלה להציל אזרחים בלי לחשוב פעמיים כי זה ייעדונו,תקרא לנו מתאבדים אבל זה חיידק שטבוע בנו ולחיידק אין תרופה ואין הגיון.

תשובה לדילמה

עקב הפיגוע בארה"ב , ותוך כדי הארוע היה ברור לי כי המבנים יתמוטטו , מעבר לכך כנראה וכוחות הכיבוי התייחסו לארוע כארוע דליקה ולא לקחו בחשבון את משקל המטוס , עוצמת הפגיעה וכמות הדלק שהיא מטען האש בעצם. לא היה ספק בעצם כי המבנה יתמוטט , החשש שלי היה בכלל מזה שהכבאים יתקרבו יתר על המידה למבנה והכבאיות יקברו תחת המפולת כפי שקרה בשריפה באנגליה לפני כשנתיים. יחד עם זאת קשה לעמוד במקום אותו מפקד ארוע ולומר כי אנו הינו פועלים אחרת , אך מי שעיניו בראשו יצטרך כבר היום להכין תסריט ותרחיש עם פק"ל לארוע מסוג זה ,על מנת לא להשאר עם הדילמה במצב חם. מי שיקרא את התשובה מהצד , יכול להיות ויאמר כי אני חכם לאחר מעשה , אבל בישראל טרם קרה אסון כזה , האם מישהו מהרשויות הכין תרחיש כזה עד היום ? לשיקולכם!

למעלה