האם לשלב תחליף עם הנקה?

ayalaron

New member
../images/Emo26.gifהאם לשלב תחליף עם הנקה?

בתי בת 7 שבועות ישנה בלילה עד שעתיים וחצי –אוכלת כל שלוש שעות וגם זה פעם-פעמיים ושאר היום אוכלת כל שעה-שעתיים. אביה נותן לי לישון ולכן בערב-לפני השינה, אני שואבת לה בקבוק. כשאביה הולך לישון בשעות הקטנות של הלילה, אני שבה להניק ואז או בבוקר, לאחר הנקה , אני שואבת עוד שני בקבוקים שה"הצטברו" בשד כשישנתי (כל בקבוק=100 מ"ל) לדעתי טכנית- ההנקה בסדר, היא מקבלת שד אחד עד שמרפה, מחליפים חיתול וממשיכה בשד שני עד שמרפה... היה שלב בו חשבתי שמהבקבוק היא גומעת יותר ולכן בלילה שאבתי ונתתי לה בקבוק אולם הדבר לא שיפר את שעות השינה. חברה הציעה שאשלב בקבוקי תחליף-מטרנה או סימילאק כי ייתכן שמחוסר השינה שלי והשאיבות- החלב יותר מדולל ופחות קלורי וייתכן שזהו ההסבר לשעות השינה של בתי. מנגד, שלשום, באופן חד פעמי ולראשונה בחייה הקצרים, היא ישנה 3.5 שעות לאחר הנקות ולא בקבוק. לא שבה על כך אמש... אני בדילמה ולא יודעת מה לחשוב. אשמח "לשפר" את שעות השינה שלה אולם אני מסתדרת ולא רוצה לפגוע בייצור החלב שלי או לתת לה פחות מהכי טוב בשבילה – בייחוד אם אין זה נכון שעקב חוסר קלורי בחלב היא רעבה כל שעה-שעתיים. האם ייתכן שהחלב שלי "דליל" בקלוריות (הוא נשפך יפה בכמות) עקב השאיבות וחוסר שינה ולכן הילדונת ישנה שעתיים? האם כדאי לשלב תחליף? תודה

תשובה

אם היא עולה במשקל יפה אזי היא מקבלת מספיק קלוריות. חלב אם נספג מהר יותר מפורמולה ולכן תחושת הרעב מתעוררת מהר יותר. אני לא ממליצה לך לשלב את ההנקה בפורמולה אלא אם את מותשת כלכך שזה פוגע בתפקודך.

למעלה