הברית החדשה + חיפוש. חדש!

koby329

New member
קצת אתנוצנטרי, לא?

האתר שמקושר לחלק מהקיצורים שלך , הוא אתר של מיסיונרים , קצת חוצפה, לא? מנסים לעשות נפשות לדתם במסווה של רצון טוב. אני לא אדם דתי, אך האתנוצנטריות שלהם עשתה רק נזק במאות האחרונות, בכל רחבי העולם!

... ../images/Emo13.gif

זה נכון, חלק מהלינקים באתר שלי זה לאתרים מסיונריים. עם זאת, אני לא בטוח שהמסיונרים עצמם מתים על האתר שלי.

masorti

New member
אל תדאג. אדון 00000 אינו מסיונר...

נהפוך הוא - הוא אתיאיסט קיצוני ושונא-דת מוצהר (בפרט את היהדות).

amichai58

New member
הצאת לשון הרע, והלבנת פנים ברבים

מוטב שתשמור על עצמך, במקום שתעסוק בגינוי אחרים. ובכלל לפי אמונתך נשרפים בגיהנום על מעשים כאלה, לא ? - אז בכלל תקפיד.

amichai58

New member
מוטב שתשים לב לאתנוצנטריות שלך

מפרסמים את אחד הספרים המפורסמים בעולם, ואתה מיד מבלי שקראת אותו מגנה ומכנה אותם "אטנוצנטרים" - מה זה אם לא אתנוצטריות שלך, עצמך ? הפוסל, במומו פוסל, ואם לא תשים לב לזה, אז אתה מרמה את עצמך, שזה גם לא לפי התורה שאתה מאמין בה.

אלי ו.

New member
הוא לא דיבר על הקישור לברית החדשה

אלא לקישור לאתרי המיסיונרים. האם אתה בעד מיסיונריות? זה חוקי וכולנו נגד אלימות, אבל האם לדעתך זו תופעה חיובית?

amichai58

New member
הבנתי, וזה בהחלט אתנוצנרטיות

הבנתי, וזה בהחלט אתנוצנרטיות, וכינוי השיפוטי "מסיונרים", הוא חלק מהענין. במובן שהוא משתמש בזה, יש לזה קונוטציה שלילית. למה שלא ישתמש למשל בשם העברי "שליחים". הוא בחר את מה שיש לו קונוציה שלילית בעיני רוב היהודים...(ובבקשה לא לא ניתממם בענין - אין לי כוונות להיכנס לוויכוחים בענין) אתנותנטריות - זה לראות את העם/תרבות/גזע שלך במכרז והשאר נחותים ממנו. זה בדיוק היחס שלו. למה הוא לא קורה ככה, למשל למי שמלמד את הגויים קבלה למשל ? או מנסה לשכנע אותם לכך... שאלת מה דעתי על תופעת המסיונריות... נראה לי שאם אני אמשיך ואכנס לסגנון של מי יותר גרוע, ואדבר על עוד תופעות, אז גם בעצמי אכנס לענין של אתנוצטריות, על כן, אסתפק בלשקף את הדברים שהיו, ושכל אחד ישמור על עצמו... ואני עכשיו אשמור על עצמי, שלא אכנס לענין שאני קורה נגדו, כמו שקרה לקודמי.

חברים, אפשר לנהל ויכוח ענייני מבלי

לרדת לעלבונות אישיים. אני מבין שדיונים מסוג אלה מעוררים רגשות עזים, אבל אבקש שאת סגירת החשבונות האישיים תעשו במסרים. ההודעה לא תמחק בשלב זה. masorti - לא אהסס למחוק הודעות כאלה בעתיד. המשך דיון פורה וענייני.

אלי ו.

New member
אני לא חושב שמיסיונריות זה ביטוי של

שלילי. הכנסיה עצמה השתמשה ומשתמשת בביטוי הזה. זה תאור מדויק של מי שמנסה להמיר את דתו של אדם אחר. יש לי בעיה תרבות הפוליטיקלי קורקט, ברגע ששם תמים מקבל קונוטציה שלילית, לא עוצרים וחושבים מה הסיבה לקונוטציה אלא משנים את השם. ליהודים יש הסטוריה קשה עם העברה על דתם. המיסיונרים זכו לתדמית השלילית שלהם אצל היהודים ואצל עמים אחרים ביושר. (לפני מספר שנים אפילו האפיפיור הודה בכך) אין שום סיבה לכנות אותם בשם שימסך את מעשיהם!

amichai58

New member
צביעות

בחייך - בכנסיה מי שמדבר באנגלית - אומר את השם האנגלי. יש גם שם עברי, ואם אין שום קונוטציה - מדוע לא תשתמש בשם העברי ? - את התשובה את היודע לבד. אתה ממשיך ב"לא עוצרים בלמה הקונטציה" - לפני שאני אמשיך בתשובה - אישית אני לא בעד איזשהו ארגון נוצרי... לא זה העניין שאני בעדם אז אני מגן עליהם, רק נסיים את ענין הצביעות - אתה כותב: "ברגע ששם תמים מקבל קונוטציה שלילית, לא עוצרים וחושבים מה הסיבה לקונוטציה אלא משנים את השם" יופי אתה יודע שבעיני מליונים - ובמהלך ההיסטוריה למליארדים של אנשים הייתה קונוטציה רעה למילה "יהודי". פה גם אתה טוען שזכו בזה ביושר ? אתה מבין - צריך להגיע למצב אובייקטיבי ולראות את הדברים מלמעלה, ואם אתה משתמש בדרך אחת - אז לבדוק אותה גם כלפי האחר, בעיקר שבהודעה הראשונה - שממנה התחיל הענין בפורום - בסה"כ פרסמו קישור לספר. ספר שמליונים ואולי מליארדים רואים בו חשיבות רבה ואף מייחסים לו קדושה. וספק אם אתה בכלל יודע מה כתוב בו.

אלי ו.

New member
אני לא בעד שינוי השם "יהודים"

זה שם טוב שמתאים לי. תןדה שעזרת לי להבהיר את הנקודה שלי. וכנראה אתה לא קורא את ההודעות שלי בפורום בקשר לברית החדשה.

koby329

New member
הטענות שלך תמוהות

ציינתי בראשית דבריי כי אינני אדם דתי, אני מאמין כי שום דת איננה רשאית לכפות בדרך זו אחרת את עצמה על אחרים, אני מגנה כל תופעה של מיסיונריות , הערתי הייתה ספציפית לגבי הקישורים המסיונרים (במקרה זה לנצרות) אגנה באותו אופן גם מסיונריות יהודית (שהיא יותר נדירה -כלפי חוץ לפחות). חבל שחמתך יוצאת מבלי שניסית להבין את הכוונה שמאחורי דברי. בנוסף לכך, לימוד קבלה של גויים מרצונם החופשי ללא שטיפות מוח מקדימות או הפחדה איננה פסולה וכמובן איננה דוגמא לאתנוצנטריות מסיבות ברורות. אין חולק כי היהדות איננה דת מיסיונרית במהותה (לפחות לא כלפי חוץ) לעומת הנצרות שנציגיה האלימים עשו שמות בתרבויות בכל רחבי העולם. אינך צריך להיכנס לויכוח של מי יותר גרוע כיוון שהתשובה ברורה (ראה ערך תרבויות פרה-קולומביות ועוד).

amichai58

New member
רק לאתנוצנטריות שלך, לא התייחסת

כתבת על היהדות, ועל הנצרות, ועל המסיונריות, ושאתה מגנה את זה וזה וזה... אז אתה במרכז, והשאר - או לכל הפחות הדברים שציינת נחותים. על האתותצנטריות הזו שבה התחלת לדבר - אני דיברתי. אגב, חמתי לא יצאה... אני לא כועס על שום דבר, חג היום, אז שיהיה לך חג שמח ומבדח, ואם תרצה - תתיחס לענין האתנוצטריות שלך, וגם בלי כעס וכניסה למגננות.

koby329

New member
הסקת המסקנות שלך לוקה בחסר!

אינני מבין את דרך הסקת המסקנות שלך, אני חוזר ואומר שכל דרך של כפיה תרבותית ודתית היא פסולה בעיני אינני מבין כיצד אתה מפרש זאת כאתנוצנטריות, אתנוצנטריות היא ראיית תרבותך כמרכזית ואת השאר כנחותות.העובדה שאני מדבר בגוף ראשון (אני בחור מוזר) איננה הופכת אותי לאתנוצנטרי. ברור שאני בוחן את הנושא דרך העיניים הפרטיות שלי (יהודיות משהו) אך אין הדבר מעיד על אתנוצנטריות אלא על טבע אנושי, אינני רואה ביהדות דת עליונה או נחותה. כמובן שאתה יכול להיות מתוחכם ולומר שפסילת המיסיונריות יש בה אתנוצנטריות , כלומר לפסול דת אתנוצנטרית היא אתנוצנטריות, אבל אני לא חזק בפילוסופיה, אז בוא לא ניכנס לויכוח פילוסופי. חשובה מהות הדברים, כפיה דתית ותרבותית פסולות בעיני, נקודה. אתה מתחמק מלענות על השאלות המהותיות, מה דעתך על הנזק התרבותי העצום ורצח העם שבוצעו שוב ושוב בשם הנצרות (ראה דרום אמריקה, אוסטרליה, טזמניה, יהודים לדורותיהם וכן הלאה רשימה אין סופית)

amichai58

New member
לא עניתי, כי זה מובן מאליו

לא עניתי על השאלה האחרונה שלך, כי זה מובן מאליו, מובן מאליו שרצח עם וכו' זה רע. ומובן מאליו שלא צריך לעשות הכללות וזה לא "כל הנוצרים" וגם לא צריך להפיל את זה על ישוע, שכביכול בשמו עשו את זה, אבל זה רק כביכול. ונדמה לי שמהשאלה שלך משתמעת דעה שלילית ומגנה על כל הנצרות, אבל בו לא נכנס לדיון כזה שוב... זה לעניונך בתוך עצמך.

koby329

New member
אתה מיתמם!

כמובן שאינני מכליל את "כל הנוצרים" אך אין ספק כי הזרמים המרכזיים בנצרות (הקתולים והאנגליקנים למשל) נטלו חלק מרכזי בהשמדת התרבותית והפיזית של עמים רבים, אלו אשר סלדו מכך ונהגו בדרכי שלום הם היוצאים מן הכלל אשר אינם מעידים על הכלל (מיעוט שולי כמעט). אין ספק כי במאות השנים האחרונות הוכיחה הנצרות כי בפועל היא הדת האלימה ביותר עלי אדמות ונטלה חלק ברציחתם של עמים והשמדתן של יותר תרבויות מכל דת אחרת(ללא קשר לרוח כתבי הקודש הנוצריים ותורתו של ישו אשר על פי המאורעות בפועל נתפסים על ידי רוב הנוצרים בגדר המלצה בלבד). אחד מן ההיבטים בהן נבחנת דת או תרבות היא האינטראקציות שלה עם תרבויות ודתות אחרות, במקרה של הנצרות האינטראקציות שליליות, אלימות ומסוכנות. כמובן שיש לי דיעה שלילית ומגנה על הנצרות, דת אלימה זו הרסה אינספור חלקות טובות על פני האדמה, ילידי טזמניה נכלאו והומתו בשם הנצרות, ילידי דרום אמריקה הוכרחו להמיר את דתם ומסורתם התרבותית ולהתפלל לבחור ממוצא שמי, לבן עם זקן צרפתי שלא הבינו את מקורו, ילידי אוסטרליה ניצודו כחיות, וכמובן, קיימים היהודים, מקור לא אכזב לרציחות והתעללויות, בין השאר של רבים מענפי העץ של משפחתי, כל זאת בעידוד גלוי של ההנהגה הדתית בותיקן אשר התעלמה מרציחות של יהודים ואחרים וסירבה לקרוא להפסקתן, חמור מכך, היא אף סייעה לרוצחים להימלט מעונש (ע"ע מלחמת העולם השניה)ופעמים רבות אף זיכתה אותם באותות של כבוד (ע"ע מסעות הצלב). כמובן שאינני חושב כי לכל הנוצרים בכל מקום ותקופה חלק ואשם במעשים נוראים אלו, אך ההנהגה הדתית וזרמים רבים בנצרות אינם יכולים להתעלם מאופים האלים והרצחני של מוסדותיה. אין לי כל ויכוח עמך לגבי כתבי הקודש, מה גם שאינני מומחה גדול לברית החדשה, אך מה ערכה של ברית חדשה או ישנה אם תוצאותיה המעשיות הן רצחניות? האם הן שוות יותר מן הנייר עליו נכתבו?

amichai58

New member
כל הדתות העתיקות סטו מכתבי הקודש

כל הדתות העתיקות סטו מכתבי הקודש זה בערך מה שיש לי להגיד. גם היהדות. בטח שהחרדים, שהם עוד טוענים שהם עושים את כתבי הקודש. החילוניים לפחות לא טוענים את זה. עשית רשימה ערוכה של מה שעשו הנוצרים - אני חושב שאין טעם במיוחד להיכנס להאשמות. ישוע יכול להיות שליח אמת של האל - גם אם אלה שאומרים דברים בשמו עשו מעשים איומים ונוראים. כמו שמשה שליח אמיתי של האל - גם אם הן בזמנו, והן בזמננו "יהודים" - עושים דברים איומים ונוראים. (ושוב אין טעם לדון מי יותר נורא) אין טעם ברשימות, אלא לנסות להבין למה בכל זאת במשך דורות מליארדים מאמינים בקדושת האנשים האלה - אנשים אלוהיים, ולא לחפש מה אנשים קטנים ואנשים שטניים עשו - ולפי זה להגיע למסקנות נחרצות.

למעלה